Windows 7 a Realtek HD Audio - komplikace!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows 7 a Realtek HD Audio - komplikace!
Taky si myslím, že to nebude jazykovou verzí. Můžeš třeba stáhnout pouze ovladač pro eng verzi na zkoušku
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Jakou máš značku zdroje + výkon ve Watech.....napiš kofiguraci PC a stáří zdroje..Komplet. Chyba by totiž mohla být i v napájení desky jelikož píšeš že při zpuštění hry a zvuku to začne škubat obrazem i zvukem jakoby nestíhal zdroj
Blue Spirit píše:To mi také nejde do hlavy. Osobně bych se přikláněl k HW chybě, resp. reproduktorům - zdroji - nf. zesilovači. V případě SW bych zkontroloval jestli se na pozadí nespouští něco, co to ruší.
Jaký je rozdíl nevím, ale nějaký zkrátka bude. Kdyby to byla chyba HW, rozhodně by to dělalo stále, a nebylo by možné, aby zařízení fungovalo 5h bez potíží, to je prostě nesmysl. Většina uživatelů se stejným problém (a že jich je!) píše, že pomohlo zamezit efekty prostorového zvuku atp. a tak vše bylo OK, ovšem mně to nepomáhá.
Přemostit ZK by jistě bylo řešení, nicméně to je další investice které se chci vyhnout. Uživatelé většinou píší, že jde o problém s procesem audiodg, jelikož postupem času začíná zabírat více paměti a času CPU, tudíž pak postupně dochází ke "zkreslení" zvuku, což zní logicky, jelikož mám stejný problém. Řešení bylo u několika v instalaci nejnovějších ovladačů, což mám, nebo v zamezení právě zmiňovaných efektů, což jsem také zkoušel - můj problém to ovšem nevyřeší.
Dohadovat se tu o chybě HW avšak nemá smysl, tím to prostě NENÍ! Pokud je zařízení schopno několik hodin fungovat, nemůže být vadné. Kdyby se náhodou objevil někdo s podobnou zkušeností, ocením radu.
Johny
PS: navíc jsem zjistil, že se stačí pouze odhlásit a opět přihlásit, a vše je opět OK, tudíž chyba HW je skutečně blbost, jde o SW vadu.
Naposledy upravil(a) janmatys dne 27 kvě 2010 16:11, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To že to určitou dobu jede ok a pak zas ne může klidně být HW chyba. Třeba se zdroj moc zahřeje nebo toho má už prostě dost. Ještě jsi ho tu nenapsal, byť jsme o něj žádali tolikrát
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Pohlaví:
Jen k tomu času závady. Představ si, že máš pojistku 10 A a automatku která potřebuje 12 A. Nejspíš to vypere, vymáchá, ale při ždímání už se ta pojistka přehřeje tudíž přepálí.
Jestli ti rady podobných závad nepomohly, je třeba hledat chybu někde jinde a to už ti bylo naznačeno. Nikdo netvrdí že je to HW chyba, ale tu narozdíl od tebe nevylučuji, naopak.
Jestli ti rady podobných závad nepomohly, je třeba hledat chybu někde jinde a to už ti bylo naznačeno. Nikdo netvrdí že je to HW chyba, ale tu narozdíl od tebe nevylučuji, naopak.
Navíc jsem zjistil, že se stačí pouze odhlásit a opět přihlásit, a vše je opět OK, tudíž chyba HW je skutečně blbost, jde o SW vadu. Kdyby to totiž bylo zdrojem, tak ten si při odhlášení a přihlášení ani neodpočine! Co se toho zdroje týče, tak je to GreenPower AX450 (450W) s účinností 82%+, byl dost drahej a údajně je taky dost dobrej. Nevšiml jsem si pár komentářů, tak jsem ten zdroj předtím neuvedl - jinak je v podstatě novej, kupoval jsem ho s grafikou nějak v prvním čtvrtletí tohoto roku.
Johny
Johny
No nic, jak se zdá, nové nápady asi nejsou, tak se budu muset odhlašovat a přihlašovat - škoda. Možná časem koupím novou ZK, ale je to v podstatě zbytečný vyhazování peněz. Člověk si za tu dobu holt zvykl, že je Microsh*t se svejma systémama problematickej ... byl, je, a určitě i bude.
Johny
Johny
Tak nakonec zdá se hlásím vyřešení problému - jsem sice ve fázi testování ale po 15ti hodinách provozu se vše zdá být OK
. Problém je v novém uTorrentu 2.0.2, jenž dělá mezi procesy neplechu. Downgrade na verzi 1.8.5 se zdá zatím být tou správnou volbou! Navíc ona nová verze při odlášení ze systému a následném přihlášení zpět nevypne předchozí proces - ten je stále v paměti a nelze jej vypnout, protože vám správce úloh odmítne přístup i v případě administrátorských práv ... takto lze po např. pěti odlášeních mít v paměti pět nepoužitelných procesů zabírajících vysoko přes 100MB paměti!!!
Johny

Johny
co může mít uTorrent společného se zvukem?
Ahoj, nedálo mi to a musel jsem se zde zaregistrovat a odpovedet. Problem o kterem pises neni jenom ciste u tebe. Ja mam NB, dual-core, 3 mesice stary a mam na nem Win7. Mam take Realtek HD audio se SRS. Popravde resim uplne presne tento problem co ty. HW problem to ale neni! Ze zacatku jsem nechapal, jak se mi muze cukat zvuk na PC, ktere bezproblemu prehrava HD video. Ve spravci uloh je videt, ze je procesor vytizeny jen asi na 15% a zvuk cuka v okamziku, kdyz nejvice procesoroveho vykonu vezme system Windows.
Me osobne, kdo me zvuku, jeste nejde odpojit pripojena flash.
Podle meho nazoru se jedna o interni chybu Windows. IRQ jsou nastavena dobre. Doporucuji nainstalovat anglicke Windows. Ja to udelam dneska presne tak.
Diky VJ
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Kvě 2011 10:47) ---
Jeste jedna pripominka na zaklade procteni predeslych prispevku. Jsem elektroinzenyr a muzu jednoznacne rict toto:
1/Napajeci zdroj nemuze nestihat!
-Napajeci zdrojby v pripade "nestihani", tedy nedostatecneho proudu na sekundaru zpusobil, ze by pokleslo napeti a cele PC by zkoncilo.
-Pokud by se pretizil, tak by se transformator prehrival az do okamziku, kdy by doslo k prepaleni vinuti ci ostatnich obvodu(stabilizace, usmerneni, ...) a tedy opet konec PC.
-Napetove spicky by sice zpusobovali v bezne audio elektronice praskani, rozhodne ale ne cukani a v pripade PC by se jednalo opet o rychlou smrt PC.
2/Obvod digitalniho zesilovace a nasledneho D/A prevodniku neni bezny audio zesilovac. To co by normalne bylo zesilovacem zde zesilovacem neni. Navic teplotne zavisle soucastky by asi delali neporadek pri pripojeni pasivnich reproduktoru a protekani velkeho proudu. Se sluchatky je to ale preci nesmysl.
Dekuji VJ
Me osobne, kdo me zvuku, jeste nejde odpojit pripojena flash.
Podle meho nazoru se jedna o interni chybu Windows. IRQ jsou nastavena dobre. Doporucuji nainstalovat anglicke Windows. Ja to udelam dneska presne tak.
Diky VJ
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Kvě 2011 10:47) ---
Jeste jedna pripominka na zaklade procteni predeslych prispevku. Jsem elektroinzenyr a muzu jednoznacne rict toto:
1/Napajeci zdroj nemuze nestihat!
-Napajeci zdrojby v pripade "nestihani", tedy nedostatecneho proudu na sekundaru zpusobil, ze by pokleslo napeti a cele PC by zkoncilo.
-Pokud by se pretizil, tak by se transformator prehrival az do okamziku, kdy by doslo k prepaleni vinuti ci ostatnich obvodu(stabilizace, usmerneni, ...) a tedy opet konec PC.
-Napetove spicky by sice zpusobovali v bezne audio elektronice praskani, rozhodne ale ne cukani a v pripade PC by se jednalo opet o rychlou smrt PC.
2/Obvod digitalniho zesilovace a nasledneho D/A prevodniku neni bezny audio zesilovac. To co by normalne bylo zesilovacem zde zesilovacem neni. Navic teplotne zavisle soucastky by asi delali neporadek pri pripojeni pasivnich reproduktoru a protekani velkeho proudu. Se sluchatky je to ale preci nesmysl.
Dekuji VJ
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8113
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek