D:\ Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný. Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: D:\ Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný.

Příspěvekod El Diablo » 11 čer 2011 19:23

IMHO ne. Nejspíš řekne že data jsou poškozena a nazdar... Poškozený být může, co je to za značku? Není to proslulý Seagate 7200.11?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Reklama
Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2011 19:46

No je to Maxtor, jak přesně nevím. Jinak, do doby toho zálohování byl v pořádku. Po formátu se opět zpřístupnil a výkon PC narostl do cca původních hodnot... Mam spíš pocit že ten HDD dřív shoří než ten program dosáhne konce... :?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 čer 2011 19:55

Chladit, chladit, chladit!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2011 21:55

Nj, bedna je permanentně otevřená ale už jen přítomnost dvou HDD to dost komplikuje. Zatím je hotovo 8%. Je očividné že program nejvíc zpomaluje scan poškozených sektorů kterých je požehnaně takže se to táhne. Tak mě ale napadá, když tak na to koukám kolik je tu chybných souborů tak moc velká šance obnovení celých souborů není co?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 čer 2011 23:45

Menší soubory snad budou OK, fotky, dokumenty, atp. Horší to bude s většími soubory ISO, AVI...

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 čer 2011 23:54

Mám zkušenosti z podobného programu R - Studio, tam mi sken (300 GB harddisk) trval 5-8 hodin, musel jsem povypínat (rezidenty) co šlo, nešahat ani na myš a klávesnici a modlit se. Vyšlo to asi na 8 pokus, ale našlo to úplně vše (v ostatních pokusech jen část nebo vůbec). A toto jsem dělal nedlouho po sobě na 2 zcela nových externích harddiscích. Od té doby je nemůžu cítit. A hlavně nezapomeň, že vytahovat data musíš bezpodmínečně na jiný harddisk, nebo si vše přemažeš a už je nikdy nezachráníš! Hodně štěstí.

P.S.: R - Studio je prý v těchto věcech nejlepší z obdobných programů ...

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 čer 2011 02:00

No určitě to vyzkouším, ten předchozí program jsem ukončil páč mi to nějak podezřele dlouho začalo viset na 8% :D (těch 8% to dělalo celý den) no a pokoušelo se to o cosi něco. Nevim jak moc jsou data či samotný HDD poškozený ale za zkoušku nic nedám. Jinak, možná bych chtěl moc ale předpokládám že tyto programy už za něco stojej a tak když detekujou jiný HDD tak mi ty data nešoupnou na ten původní. Jinak, dehná se z 99% hlavně o fotky a dokumenty takže aspoň že tak. Jinak, ten HDD má sice jen 80GB ale to PC je už pekáč... :D

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 čer 2011 02:07

Nastavit na jiný hard si to už musíš sám. R - Studio musí být samozřejmě plná verze a stejného filesystému (FAT32, NTFS, ...), nebo všech, některé verze fungují i přes síť.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 čer 2011 17:06

Mno, tak moc dobré zprávy nepřináším. Ten R - Studio sice jede ale rychlostí taky neoplývá. Podle jeho výpočtů to bude trvat ještě 48 hodin no a to nezmiňuju že to pořád roste než ubývá. Mám takový pocit že data na HDD jsou v hajzlu stejně jako nejspíš samotný HDD. Tento nástroj ukazuje ještě víc chyb než ten předešlý takže se na to asi vybodnu a ze záchrany dat přejdu na záchranu HDD. Jestli někoho ještě něco napadá, naděje jsem se ještě zcela nevzdal ale myslím že už je to zbytečné. Spíš by mě teď zajímalo jestli je HDD opravdu fyzicky poškozený nebo to dělají ty data na něm i po rychlém formátu. To by měl však úspěšně vyřešit úplný formát ne? Je nějaký program který dokáže detekovat nějaké fyzické poškození?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 12 čer 2011 17:42

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 čer 2011 17:44

OK, jdu to prubnout, díky :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Čer 2011 20:09) ---

Takže, situace se má následovně. Použil jsem tu ulitu od Seagate ale bohužel z toho také nic není. Všechny testy, které byly k použití skončili s chybou a odkazem na tentýž program s rozdílem že je pro DOS a ten že by dokázal opravit chybné sektory. Jenže ho musim vypálit jako bootovací CD a ten návod je dlouhý jako týden před výplatou. Nevim jestli se mi do toho ještě chce protože zatím všechny pokusy selhaly a tak už tomu nějak přestávám věřit. Data bych sice rád zachránil ale pokud je HDD tak poškozen že už ani neodpovídá na testy tak si říkám jestli to má cenu. Máte s tím nějakou zkušenost? Ikdyby se podařilo chybné sektory nějak opravit, jaké jsou šance? Totiž, mám na mysli, pokud jsou sektory poškozené, myslím že data které ty sektory obsahovaly jsou už stejně v kelu ne?

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 15 čer 2011 15:14

Mno, tak z boje o data se stal boj o HDD samotný... :? HDD už nelze ani naformátovat. Proces formátování se v určitém bodě zastavil a konec. Dál už to nejelo a už to nešlo ani vypnout.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Neznámý soubor
    od robin432 » 29 bře 2025 14:45 » v Programy ke stažení
    1
    4742
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 bře 2025 14:58
  • .pptx soubor ve formátu A4 Příloha(y)
    od uzivatelzacatecnik » 11 říj 2024 10:39 » v Kancelářské balíky