windows 7 - chybný systém po instalaci Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: windows 7 - chybný systém po instalaci

Příspěvekod filatelik » 18 led 2012 23:04

prosím jak to bude s tím naflashováním BIOSu ? (otázky pod obrázky) snad ten novej BIOS pomůže, jak praví Hroch.
NTBK : LENOVO IdeaPad Y510p, CPU : Intel Core i7 4702MQ Haswell, RAM : 16GB, VGA : 2x NVIDIA GeForce GT 755M 2GB SLI, HDD : SSD 256GB Transcend + HDD 2TB WD Black, monitor : 15.6" LED 1920x1080 antireflexní, OS : Windows 10 64-bit

Reklama
filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod filatelik » 19 led 2012 20:59

pokračování dotazu - naflashování BIOSu:

tady prinscreen ze stránek ASUS:
ASUSTeK Computer Inc. - Zkladn desky- ASUS P5WD2 -.jpg

-tam si chci uložit tu verzi jak mám kurzor, tj.P5WD2 BIOS 0501, jen nevím jakou si mám stáhnout: "Globální (DLM)" nebo "Globální" ?
-jinak poslední verze je jen o půl roku cca novejsi nez stavajici (30.10.2005) --> (14.4.2006), což není moc, má smysl si stahnout ještě z "BIOS utilities" - Afudos BIOS update tool V2.36 ? (kterej je "už" z 2008)
-no a asi hlavní dotaz, jak bezpečně naflešovat BIOS? nikdy jsem to totiž ještě nedělal. když stáhnu jednu ze složek Globální (DLM)/Globální tak je tom jeden soubor *.ROM

- dál jsou na této stránce http://www.asus.cz/Motherboards/Intel_S ... /#download i další věci ke stažení pro základovku, smysl tedy stáhnout a nainstalovat chipset, etc. asi má že? (nejnovejší zase bohužel jen pro Vista 64bit, posledně mi orig. CD s chipsetem pro XP v 7mičkách PC odmítlo, že je to starý)
NTBK : LENOVO IdeaPad Y510p, CPU : Intel Core i7 4702MQ Haswell, RAM : 16GB, VGA : 2x NVIDIA GeForce GT 755M 2GB SLI, HDD : SSD 256GB Transcend + HDD 2TB WD Black, monitor : 15.6" LED 1920x1080 antireflexní, OS : Windows 10 64-bit

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 19 led 2012 21:09

Dle mého názoru tento problém nový Bios nevyřeší.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 led 2012 22:18

Při takto nainstalovaných systémech, tedy každý systém na samostatném disku, můžeš používat vždy jen tento disk a nic neinstalovat, na druhý disk. Důvod je jednoznačný, že pokud soubor uložíš v jednom systému, na př. WinXP (systém je na C a druhý disk je D). Odkazy uložené v registrech jsou na disku C. Spustíš-li Win7 je nyní z disku D disk C se systémem, ale v registrech není žádná zmínka o programu nainstalovaném ve WinXP , protože jsou stále na disku s WinXp, takže spuštění selže. Stejné je to naopak.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod filatelik » 20 led 2012 00:04

Blue Spirit: nějaký jiný návrh by jsi měl prosímtě?

Pic: jojo, chápu že to co nainstaluju na XP nelze spustit ve win7 a naopak. To proč sem píšu je kvůli tomu, že mě to házelo chyby už při základních úkonech jako instalaci, ukládání - viz začátek tohoto celého příspěvku. A právě vůbec nevím proč, kde je chyba.. nenapadá tě jaké by mohlo být řešení?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 led 2012 00:13

A nainstaloval jsi pro každý systém odpovídající ovladače?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 20 led 2012 08:55

Blue Spirit: nějaký jiný návrh by jsi měl prosímtě?
Já nevím jak z této situace nějak šetrně ven.

Začal bych od nuly. Nainstaloval to všechno znova. Možná bych ty disky odpojil a nechal jen jeden co instaluji, ono to sice není nezbytné, ale pro klid duše. Samozřejmě disky zformátovat, aby tam nezůstaly nějaké zbytečnosti.

filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod filatelik » 24 led 2012 12:09

Pic: XP sou OK, pro ty win7 je to složitější, protože má stávájící základní deska je lehce starší (2006, typ: P5WD2) a ASUS vydal naposled ovladače pouze pro Visty. Stáhl jsem tedy to nejnovější a pokusil se nainstalovat (se zpětnou kompatibilitou): podařilo se mi tak nainstalovat chipset pro desku, kterej je určenej pro Visty, zbytek instalaček ale nešlo vůbec a ani se nerozjelo (házelo hlášku kvůli nepodporované verzi systému)... nevim jak dál a pořizovat si kvůli tomu novou desku se mi teda vůbec nechce...

Blue Spirit: asi to zkusím znova - reinstall, snad ty chyby pak zmizí. jen ještě musím vyřešit ovladače (novější systém x starší deska)

filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod filatelik » 25 led 2012 18:34

tak jsem 7čky nainstaloval znova, při odpojeným druhým disku... a voilá, zdá se že moje předchozí problémy rázem zmizely... Jen teda mám ten výše zmiňovanej problém s ovladačema, něco se mi ale přece jenom podařilo najít. Jen si nejsem 100pro jistej kompatibilitou, ale zatím to běží. Ve správci zařízení mi ale chybí něco nainstalovanýho, protože mám otazník u : "další zařízení > Řadič velkokapacitního paměťového zařízení" - nevíte jak zjistit co to je a odkud stáhnout a nainstalovat? (automaticky jsem zkoušel a nic nenašlo), zkoušel jsem i ňáký programy (typu UpdateMyDrivers, Driver Genius, Driver Detective) který automaticky najdou chybějící či zastaralé drivery, ani ale s jejich pomocí se mě nepodařilo najít co to je...

někdo nějaký nápad?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”