Windows 8 - programy, které nebudou fungovat Vyřešeno
Re: Windows 8 - programy, které nebudou fungovat
Já winy8 mám jen ve Virtualním počítači a hrůza...V metru mi nejdou vyjet různé ty nabídky těmy pošahanými gesty...Chce to vážně cvik,nebo dotykový display.Kdyby se začaly dělat něaké dobré hry na linux(MW3 a podobné.) tak na linux přejdu,základy umím :-) Problém by byl kdyby na linux začalo přecházet více lidí(což myslím nehrozí)tak by se na něho začaly tvořit různé škodlivé programy a pak by stratil dobou pověst
Ale to moc předbíhám,BTW ten UEFI a Sec. boot to totálně zazdí.

- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Já pořád nechápu jedno, proč proboha dali pryč tolik známou nabídku Start, a nahradili to kravinou jménem Metro která je především určena pro dotyk.
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Neasi...Absolutně nevhodné pro desktopy...Ani ten desktop mod ve w8 se mi nelíbí.To používám počítač od 5ti let a myslím si že jsem na PC "celkem" vzdatný,ale ovládání osmiček mi dělá potíže.
Protože je to prej moc starej koncept, a je na čase udělat nějakou změnu. Dřív taky žádná nabídka start nebyla, místo toho byli ikony na ploše, což je v podstatě Metro, a lidi to ovládali. Pravda že jich bylo asi míň, ale nikomu nescházela.
Já bych to bez toho přežil, protože jí používám jen jako vyhledávač. Na Ubuntu jí nepoužívám vůbec, protože mi jí vynahradil Dash.
Já bych to bez toho přežil, protože jí používám jen jako vyhledávač. Na Ubuntu jí nepoužívám vůbec, protože mi jí vynahradil Dash.
Just Fucking Google It!
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ubuntu a Dash se mi taky dost zamlouvá, ale jsem něco jako ondoubek na PC od 5 let a ta nabídka Start prostě chybí...
, no každopádně bude zajímavé sledovat jak W8 dopadnou.

Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 

No myslím že většině bude jedno jak to vypadá, stačí lidem ukázat že facebook pořád existuje, a jakým tlačítkem se zapne, a budou spokojený.
Ti chytřejší (menšina) zůstanou na W7, nebo přejdou na Linux.
Ti chytřejší (menšina) zůstanou na W7, nebo přejdou na Linux.
Just Fucking Google It!
to tux:to sice ano,ale i proto že je tu nabídka start už od něakých W95 a potom 3.11 s calmirou,lidé si na start moc zvykli.Myslím že kdyby metro příšlo o pár let dříve,nebyl by problém,ale samozřejmě si budeme muset zvyknout :-) Jenom otázečka,ten uefi sec. bios je až tak zamklý,že nedovolí instalaci ani třeba ubuntu?
UEFI ani secure boot nebrani instalaci jineho OS nez jsou Windows
Co se tyce Windows 8 - Metro nejsou jen dlazdice na plose, ale cele API - ktere je na rozdil od Linuxu standardizovane. Tedy nebude problem vytvaret aplikace pro pocitace, tablety, novy xbox i telefony soucasne. Problem pro starsi aplikace nastane ve chvili, kdy MS v OS zacne podporovat pouze Metro (tzn nebude ani emulace predchozich API). Smysl to dava, treba v MAC OS X uz to bylo parkrat k videni.
Navic Windows 8 maji novy aktivacni system (OA 3.0), takze uz zadne hacky BIOSu pomoci SLICu.
V Linuxu bych spasu nevidel - tedy do chvile, kdy se vyvojari shodnou na jednom konkretnim API, ktere budou mit vsechny distribuce a nebude se menit kazde 3 mesice. U soucasnych aplikaci je nutny jejich neustaly vyvoj - po kazde zmene je treba predelat aplikace. Rok stary sw uz nejde spustit, kdezto na Windows funguji i 20 let stare programy. Odhaduju, ze 99% vyvojaru bude radsi delat sw pro Windows 8 nez pro Linux, precejenom neustale upravovat 10 let stary sw se jim chtit nebude.
Co se tyce Windows 8 - Metro nejsou jen dlazdice na plose, ale cele API - ktere je na rozdil od Linuxu standardizovane. Tedy nebude problem vytvaret aplikace pro pocitace, tablety, novy xbox i telefony soucasne. Problem pro starsi aplikace nastane ve chvili, kdy MS v OS zacne podporovat pouze Metro (tzn nebude ani emulace predchozich API). Smysl to dava, treba v MAC OS X uz to bylo parkrat k videni.
Navic Windows 8 maji novy aktivacni system (OA 3.0), takze uz zadne hacky BIOSu pomoci SLICu.
V Linuxu bych spasu nevidel - tedy do chvile, kdy se vyvojari shodnou na jednom konkretnim API, ktere budou mit vsechny distribuce a nebude se menit kazde 3 mesice. U soucasnych aplikaci je nutny jejich neustaly vyvoj - po kazde zmene je treba predelat aplikace. Rok stary sw uz nejde spustit, kdezto na Windows funguji i 20 let stare programy. Odhaduju, ze 99% vyvojaru bude radsi delat sw pro Windows 8 nez pro Linux, precejenom neustale upravovat 10 let stary sw se jim chtit nebude.
Ten UEFI a Secure boot, jsou nejake ficury OEM desek? Chapu to spravne, ze pokud si odjakziva stavim kompy sam ( tudiz ani omylem OEM), tak se me to netyka?
To jsou funkce vsech desek - obecne nepujde spustit nic, co neni podepsane certifikatem - primarnim ucelem je znemozneni modifikace OS pri startu, takze treba viry a cracky budou mit utrum. Nove certifikaty pujdou dohrat pomoci aktualizace BIOSu.
Staci aby libovolny OS mel tuhle podporu a nainstalovat pujde (stejne jako Windows 8 ). Zajimave je, ze ve spouste mobilnich zarizeni je uz neco podobneho davno.
V kazdem pripade ale je potreba pockat na RTM (tzn build 9200) aby bylo jiste jak vypada finalni verze
Staci aby libovolny OS mel tuhle podporu a nainstalovat pujde (stejne jako Windows 8 ). Zajimave je, ze ve spouste mobilnich zarizeni je uz neco podobneho davno.
V kazdem pripade ale je potreba pockat na RTM (tzn build 9200) aby bylo jiste jak vypada finalni verze
Je zajimave, ze kdyz naprosto stejny princip zavedli pred lety ostatni (Sony, Apple....) tak to takove protesty nevyvolalo......
A od Valve ta kritika vylozene sedi - zvlast kdyz Steam funguje naprosto stejne jako je kritizovano u MS
Navic Metro (ktereho se ten online prodej tyka) a Windows 8 jsou dve veci.
A od Valve ta kritika vylozene sedi - zvlast kdyz Steam funguje naprosto stejne jako je kritizovano u MS
Navic Metro (ktereho se ten online prodej tyka) a Windows 8 jsou dve veci.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 1946
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 pro 2024 17:59
-
- 3
- 2563
-
od pee.tr
03 říj 2024 20:14
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 8843
-
od rhsCZ
14 kvě 2025 18:57
-
-
- 6
- 8218
-
od zeus