Příspěvekod Luis » 02 srp 2012 20:07
Tak aby se neřeklo ,že ten systém pořád kritizuji ,tak vypíši klady a zápory které vyplývají z mého užívání osmiček...
CO SE MI LÍBÍ NA W8
1. Nový vzhled oken (myslím to jak už nejsou kulaté) ale nelíbí se mi jen nový vzhled oken ale také nový kurzor a především automatické nastavování barev podle pozadí
2. Rychlejší start, rychlejší vykreslování 2-D grafiky, a celý systém mi připadá takový svižnější...
3. Správce úloh - opravdu pěkný správce ,který ukazuje všechny programy co běží a je to o mnoho přehlednější než u w7
4. Ribbon - sice moc využívat nebudu ale vypadá to pěkně a nijak to v systému neruší. Dovedu si představit ,že to budou nějaký bfu používat
(obrovské tlačítko s nápisem kopírovat totiž asi nikdo jiný nevyužije...)
5. Spaces - všechny disky budou na jednom místě a to vytvoří jakýsi velký úložný prostor s názvem spaces
6. Systém bude levnější
7. Desktop se od W7 moc nezměnil
8. Podpora pro většinu aplikací pro w7 (mě se zatím nestalo že by mi něco nešlo spustit...)
CO SE MI NA W8 NELÍBÍ
1. Metroidní nabídka start - jako taková by mi ani nevadila ale nemusela by se přepínat do full screenu...
(Jinak určitě pěkné prostředí pro tablety)
2. Charm panel - podle mě blbůstka na W8 nevyužiji vůbec
3. Metro aplikace jsou ve full screenu (podobné jako nabídka start...) Dívám se na video a stahuji pdf ,otevřu ho a už jsem ve full screenu v metru a vidim velké ***** "nic"
4. Komplikovaná orientace v systému...když jsem to nainstaloval tak jsem dlouho hledal ovládací panely... také když jsem chtěl do tento počítač ,tak jsem byl zvyklý STAR>POČÍTAČ stejně i u jiných složek ,jako jsou třeba videa ,obrázky apod. (všechno musím dělat přes knihovnu)
Vypnutí pc - bylo v celku těžké najít způsob jak počítač vypnout (musím dát win+L a kliknout dole na vypnout - aspon to tak řeším já)
5. Zmizí aero - ve finální verzi win8 nebude aero
(tedy průhlednost oken - mě osobně to připadá jako krok zpět a aero se mi ve w7 moc líbí... :( )
6. I když jsem psal že mi zatím všechny programy šly , tak existují i nějaké ,které již pod osmičkami nejdou
(to je však u nového systému normální a bylo tomu tak i u W7)
7. Občas se stává že se metro hrne do desktopu (například u wifi sítí - vypadá to dost divně a doufám že už ms sladil vzhled...)
8. Vadí mi že když spustím nějaký program v metru že pak již nejde vypnout
(musí se najet myší do levého spodního rohu pak zas trochu nahoru a tam kliknout na tu aplikaci a dát close)
CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB