Win7 vs Win8 - co vy? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Win7 vs Win8 - co vy?

Příspěvekod petr22 » 05 kvě 2013 12:23

Tak jak jsi to napsal ted je to ale problem kazde nove verze Windows.

Na XP nechodilo to co na Windows 98, na Viste nechodilo to co na XP, na Windows 7 nechodilo dokonce to co na W98, XP i Viste.

Neni to ale vina OS, novy OS se nevytvari tak, ze se zkousi 300 milionu existujicich aplikaci a OS se upravuje tak aby fungovaly. Nadefinuji se nejake funkce, nejake rozhrani ktere by meli autori aplikaci dodrzovat - a pokud pouzili pred 10 lety nejake ne uplne standardni reseni nebo ne uplne standardni knihovny, tak ta aplikace spustit nepujde a je na jejich autorech, jestli na zakazniky hodi bobek nebo s tim neco udelaji.

Za chvili tady mame Windows Blue, coz bude vylepsena verze Windows 8, a jak na to budou zakaznici prechazet, bude tech problemu se staryma aplikacema cim dal tim vic.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 05 kvě 2013 12:24

Jeden troll a vy mu to žerete... :D
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 05 kvě 2013 12:25

On ma ale svym zpusobem pravdu.

To, co se deje je ze se likviduje to na co si zakaznici Microsoftu zvykli - kompatibilita 20 let zpatky. Apple to svym zakaznikum predhodil jako hotovou vec, Microsoft to jenom obslehl - i kdyz porad nabizi i 32bit verzi.

Treba Adobe u svych softu to ma jednoduche - podporu novych fotaku pridava pouze do novejsich verzi, tudiz nuti zakazniky aktualizovat sve aplikace. To same vsecghny ostatni firmy, co vydavaji po 1-2 letech nove verze - s Windows 8 je kompatibilni jen tahle verze, ostatni si kupte upgrade.

Pokud je software urcen pouze pro Windows XP, tak proste na Windows 8 sam od sebe fungovat nebude - s tim je potreba se smirit.

Treba konzole to maji definovane jasne - tahle hra funguje na tomhle, a na nicem jinem nikdy fungovat nebude. Takze hry z PS3 nebudou fungovat na PS4 a hry z XBOXU 360 na XBOXu 720 a je to kazdemu jasne.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 05 kvě 2013 12:34

Steam je řešení... Nicméně pro mně nevhodné. Jsem doma velmi často bez internetového připojení (soused velice rád vypíná Wi-Finu). A když si Steam dopředu nenastavím na offline režim, tak se bez internetu Steam prostě nespustí.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 05 kvě 2013 12:40

Jak tu myslím memphisto dobře poznamenal, nikdo se nerozčiluje nad hrami, které jsou DX10/11 only a na XP nejdou spustit - Battlefield3, Just Cause 2 apod. Proč? Protože si stáhne nelegálně zadara novější WIN a tím to pro něj vlastně končí, o nic víc se nemusí starat.

Teď je ale v situaci, kdy sice nedá peníze na zakoupení hry ale zároveň nadává na to, že stáhnutá hra, zcela bez podpory, se musí 100* upravit, než jde vůbec spustit. Prostě chce, aby pečení holubi do huby lítali. Všechno zdarma, hned a na jedno kliknutí. Bohužel to tak nejde a musí z alespoň jednoho z těchto tří slevit. A to není problém Micorsoftu ani vývojářů ale jen jeho samotného.

Pak je tu hledání výmluv, jakože vypadává Wi-Fi. Tak buď se na souseda napojuješ bez jeho vědomí a jsi v mých očích příživník nejvyššího kalibru, který nebude nikdy platit za nic, co jde někde obejít, nebo mu přispíváš, pak se s ním ale domluv, ať to nevypíná. Tak či onak, v offline můžeš být stále a do online přejít jen při koupi/stažení hry...
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 05 kvě 2013 12:54

To jsou fakta pane Žbeky, nikoliv výmluvy. Sousedova Wi-Fina je nezabezpečnena, žádné heslo jsem nepřekonával. Tím pádem nevidím sebemenší důvod, proč bych se nemohl připojit. Zjevně soused chce, aby lidé v baráku měli internet zdarma. Je to zjevně velmi srdečný člověk. A já ho za to obdivuji. :D (Nejsem sám, kdo je takto v baráku na něj připojuje).

Kdybych měl všechno platit, tak si nemohu dovolit ani jednou za rok řádný upgrade počítače...
A tak, když něco neplatím, musím také něco překonat. A jedno z těch překonání a pro někoho možná i pokušení je, že nechci a nebudu mít Windows 8. Windows 7 mě plně vyhovuje a já nevidím žádný důvod ke změně, na novější a pro mně i horší verzi OS. Už jen pro tyto důvody, či pro metro... Proč bych si skariš dával práci se zakázáním nějakého Metra, který na desktopu nemá co dělat? Proč bych si měl dávat práci s instalací her? Jen pro pár sekund rychlejšího startu??? Ať si nový Windows 8 strčí za klobouk! Já mám Windows 7 a s jeho během jsem spokojen 100x více, než s Windowsem 8. A mohu ti říci, že kdyby mi dali tento nový systém Windows 8 do počítače, který mám v práci, tak se z toho asi brzo zcvoknu.

S pozdravem: Windows 7, !!7!! let! Kia záruky. :D :inlove:
Naposledy upravil(a) Martin63 dne 05 kvě 2013 12:56, celkem upraveno 1 x.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

the ProtoType
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod the ProtoType » 05 kvě 2013 12:55

Taky přídám svou trošku do mlýna...
W8 jsem měl možnost vyzkoušet. Překvapil mě rychlý start, a celkový svižný běh systému. Ohledně Metra a zmizení nabídky Start. Jsme lidi a jako takoví si hodně špatně zvykáme na nové prostředí, mnou nevyjímaje. Taky bych to Metro nejradši hodil pryč a už nikdy víc neviděl, jenže časem si na to zvyknem. Podobně jako z XP na Visty... Ano vím, Visty měli strašnou optimalizaci, ale našlo se i pár jedinců kteří ten systém odsuzovali kvulí novému GUI.

Toť vše a za mě bych si vybral W7. Mám je na NTB, takže jsem na ně dost navykl.
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. :D

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 05 kvě 2013 12:59

Byt tebou, tak se nechlubim ani s tim pripojenim na cizi wifi - stejne jako stahovani her, i v tomto pripade se jedna o trestny cin. Nekdo by se toho mohl chytit. Takhle muzes pokracovat, ze muzes delat vse, u ceho te nikdo nechyti.

Pokud ma byt nevyhoda to, ze na stazenych Windows 8 nefunguji stazene hry, tak potom mas samozrejmne pravdu. Ale neni to chyba Windows 8.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 05 kvě 2013 13:01, celkem upraveno 2 x.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 05 kvě 2013 12:59

Pánové, já sice nejsem mod, ani nic podobného, ale mám pocit, že se to tu začíná zvrhávat. Nechcete to zamknout?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Win7 vs Win8 - co vy?  Vyřešeno

Příspěvekod Žbeky » 05 kvě 2013 13:07

Martin: Takže je to jak jsem psal. Jsi fakt hnusný přížnivník, který má na chlast a jednoroční upgrade, ale za poskytované služby je mu líto platit. A nejen to, ještě si stěžuje, jak jsou nespolehlivé... Tvůj morální žebříček má evidentně zcela zvrácené hodnoty

ITCrowd má pravdu. Od řešení pro a proti WIN8 jsme se dostali k pro a proti nelegálního SW. Několik pádných argumentů tu padlo, spousta článků o kompatibilitě WIN8 je na netu taky. Radši to tu ukončíme

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”