Podivné chování PC
Re: Podivné chování PC
Ještě se chci zeptat jestli lze ve win7 32bit využít 4Gb ram,nechce se mi přeinstalovávat.Někde jsem četl cosik o PAE.Je mi škoda vyhodit 750Mb ram
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
PAE budeš mít pravděpodobně již aktivováno. Sistém interně bude využívat celé 4GB, aplikace ne.
Nad určitou velikost fyzické paměti instalaátor automaticky aktivuje PAE.
Přejdi na 64 bitový systém.
Nad určitou velikost fyzické paměti instalaátor automaticky aktivuje PAE.
Přejdi na 64 bitový systém.
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 18 zář 2012 16:24, celkem upraveno 1 x.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ale kdybych měl PAE tak mi to ukáže ve vlastostech 4Gb ram ne?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ne. Celé 4GB se dají adresovat pouze v režimu jádra, kde je při aktivním PAE rozšířena hierarchie stránkovacích adresářů a tabulek o tabulku ukazatelů na adresáře stránek, PTE a PDE mají šířku 64bitů. (tím může systém adresovat více fyzické paměti)
Interně se tedy v režimu jádra používají 64 bitové adresy pro adresaci paměti, na venek je to ale stále pouze 32 bitový OS s omezením velikosti adresového prostoru procesu na 4GB.
Dalo by se říci, že ve 32 bitovém systému využiješ tu paměť méně hodnotněji než v 64 bitovém systému.
Interně se tedy v režimu jádra používají 64 bitové adresy pro adresaci paměti, na venek je to ale stále pouze 32 bitový OS s omezením velikosti adresového prostoru procesu na 4GB.
Dalo by se říci, že ve 32 bitovém systému využiješ tu paměť méně hodnotněji než v 64 bitovém systému.
A jak aktivuji ten režim jádra? 

Není platná aplikace Win32
Ahoj
Měl sem počítač v opravě a dal sem si zvětšit pevný disk C.. Stalo se mi že jak sem si dotáhl z opravi PC tak sem ho zapojil a stahl sem si film a napsalo mě tam "není platná aplikace typu Win32" A nejde mě spustit žádný jiný FILM
Prosím o pomoc předem děkuji za odpověď s pozdravem Scori
Měl sem počítač v opravě a dal sem si zvětšit pevný disk C.. Stalo se mi že jak sem si dotáhl z opravi PC tak sem ho zapojil a stahl sem si film a napsalo mě tam "není platná aplikace typu Win32" A nejde mě spustit žádný jiný FILM
Prosím o pomoc předem děkuji za odpověď s pozdravem Scori
-
- Pohlaví:
Scorion jistě si četl Pravidla fóra. Tak si podle Pravidel založ svůj příspěvek a nemotej se do cizího!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
ondoubek píše:A jak aktivuji ten režim jádra?
Nijak. Režim jádra (kernel mode - ring 0) je zvláštní režim procesoru, ve kterém je vykonáván kód jádra operačního systému, ovladačů a vrstvy HAL.
Aplikace běží v tzv. uživatelském režimu (user mode - ring 3). Tam je ve 32 bitovém OS možno adresovat pouze 4GB paměti (až na malou nepodstatnou vyjímku - viz. AWE)
Z tohoto 4GB rozsahu adres navíc může aplikace použít max. 3GB (obvykle 2GB), zbytek používá systém.
32 bitový OS bez PAE:
Postavíš 100 nových rodinných domků (fyzická paměť). Telekom do všech zavede telefonní linky. Má ale k dispozici pouze 50 tel. čísel (paměťové adresy - adresový prostor) a navíc z místní ústředny do centrální ústředny vede pouze 50 linek. De facto je druhá polovina linek k domům naprosto zbytečná.
Používat telefon tedy může teoreticky jen 50 rodin, ačkoli připojené telefony mají všichni. Z toho 5 telefonních čísel má rezervován telekom pro interní potřeby ústředny, např. číslo na servisáka a vrátného v ústředně (paměťové adresy, které si ukousne např. video paměť, PCIe sběrnice atd.) Funkční telefon má tedy pouze 45 rodin.
32 bitový OS s PAE:
Všem rodinám Telekom přidělí interní telefonní číslo pro spojení s místní ústřednou (rozšíření PTE a PDE na 64 bitů) a do ústředny přidají zařízení, které propojuje interní telefonní čísla rodinných domů s 50 telefonními čísly, původně přidělenými telekomem. Jelikož je tu stále jenom 50 externích telefonních čísel pro spojení s centrální ústřednou a světem, v jeden okamžik může ven volat pouze 50 rodin.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek