Zdravím všechny,
snad jsem ve správné kategorii a snad mi někdo poradí. Přeinstaloval jsem legální Windows Vista (Home Premium 32 bit) na tu slavnou Windows 8 (takisto legální) a když se mi 8 nelíbila, přeinstaloval jsem v notebooku z original recover DVD Visty zpátky. Takže mám funkční a plně aktualizovanou Vistu, aktualizoval jsem ovladače grafické karty (ATI Radeon XPRESS 1100), všechno dopadlo OK.
Ale... nějak se mi místo světle šedé barvy zobrazuje v notebooku (Asus) spíše nějaká modrá... Je to síce hezké :) ale dělá mi to problémy na webu. A některé jiné barvy se zobrazují taky nějak špatně. Dělám trocha kolem wordpressu a je to hodně blbý když nevidím správně barvy. Teď mi grafik dodal nějaký design na míru a já ani nevidím v jakých je to barvách, všechny barvy jdou tak nějak do modra. Třeba rudou ale (asi) vidím OK :)
Rozlišení, kontrasty a všechno ostatní OK, všechno šlape. Jinak i předtím se mi stalo jednou za rok že Vista nějak nesprávně naskočila (nebo co) a měl jsem tytéž prebarvené barvy, ale vždy se to néjak samo napravilo - třeba restartem. Teď nepomáhá nic...
Má někdo nějaký nápad nebo radu? Dík moc.
Přeinstaloval jsem Windows Vista a nějak nesedí barvy
Re: Přeinstaloval jsem Windows Vista a nějak nesedí barvy
Dobrý den,
podívejte se do nastavení barev svého Displeje (pravé tl. na plochu, nastavení monitoru, správa barev).
Zde můžete pro váš displej nebo i jiná zařízení nastavit barevný profil, tzv. ICC. Mnohdy výrobce zařízení tento profil nabízí ke stažení.
Pokud nepomůže, odeberte vás monitor ve spávci zařízení. Po restartu se znovu sám jak zařízení PnP najde.
Totéž je možno udělat s graficnou kartou.
podívejte se do nastavení barev svého Displeje (pravé tl. na plochu, nastavení monitoru, správa barev).
Zde můžete pro váš displej nebo i jiná zařízení nastavit barevný profil, tzv. ICC. Mnohdy výrobce zařízení tento profil nabízí ke stažení.
Pokud nepomůže, odeberte vás monitor ve spávci zařízení. Po restartu se znovu sám jak zařízení PnP najde.
Totéž je možno udělat s graficnou kartou.
Ďekuji moc krát, vyzkouším a napíšu zda to pomohlo. Hezký večer.
Dobrý den,
píšete "odeberte vás monitor ve správci zařízení"
Prosím Vás ve správci zařízení (Device Manager) mám zvolit možnost monitor odebrat přes "DISABLE" nebo "UNINSTALL"?
Děkuji za odpověď.
píšete "odeberte vás monitor ve správci zařízení"
Prosím Vás ve správci zařízení (Device Manager) mám zvolit možnost monitor odebrat přes "DISABLE" nebo "UNINSTALL"?
Děkuji za odpověď.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 5481
-
od MoA285
Zobrazit poslední příspěvek
28 kvě 2025 00:59
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 3111
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
-
- 6
- 8240
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4303
-
od jaro3
08 srp 2024 20:56
-
-
- 2
- 5876
-
od HelFix