Zdravím, prosím je zde nějaký způsob jak se zbavit toho ubohého Metro vzhledu anižbych instaloval nějaký program? Chci zpět normal lištu a žádný debi*ní fullscreen interface kterej je na nic jak nějaká herní konzole.
Vadí mi že přes lištu start nemohu mít tak důležité možnosti jako to bylo celé léta v předchozích verzí. Program nemůžu nainstalovat protože by se mi pak blbě zalicencovával. (AWCeasar). Je to ve firmě a máme tu takový program který skenuje a následně vyhodnocuje jestli je program naprosto freeware či není a my pak musíme shánět podklady na licenci kterou to řádně zalicencujeme - bohužel. Práva admin mám.
Vím že něco šlo dřív v registrech - ale takový klíč tam nemám v registru který bych změnil.
Win 8 a Metro - jak ho vypnout?
Win 8 a Metro - jak ho vypnout?
Naposledy upravil(a) Ltb dne 31 led 2013 15:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: Win 8 a Metro - jak ho vypnout?
A co ti na tom vadí? Když si to trocju přispůsobíš tak je to lepší než nějaké sedmičky nebo vista.
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
Co mi vadí? Plno věci, například možnosti po kliknutí pravým tlačítkem myši na počítač, dost využívané, rychle se dostat do programů, vstup do zaříení, ovladacích panelu a mnoho dalšího. Nejhorší je to jak je to ve fullscreenu a nedá se z toho v plno případech dostat ani klav. zkratkami. A vůbec, pro člověka v pozici System Admina je to fak brzda a nepříjemnost.
Je jedno co mi vadí, důležitý je účel kterého chci docílit, tak zda PROSIM někdo pomůže. Děkuji.
Je jedno co mi vadí, důležitý je účel kterého chci docílit, tak zda PROSIM někdo pomůže. Děkuji.
tarogar píše:A co ti na tom vadí? Když si to trocju přispůsobíš tak je to lepší než nějaké sedmičky nebo vista.
Možná že není metrosexuál, a tak mu vadí ty omalovánky pro frikulíny, které jsou na pořádnou práci nepoužitelné

S.RealD: Zkus tohle, jestli to ještě bude fungovat: http://www.zive.cz/clanky/finalni-windo ... fault.aspx
Jinak leda ten šmejd bojkotovat a používat jedině sedmičky, ty se povedly.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Metro nejde vypnout z jednoho prosteho duvodu - Desktop (to co vypada jako v 7ckach) je jedna z aplikaci pro Metro, i kdyz si vetsina lidi mysli ze Metro je jen nejaka nadstavba ktera jde vypnout. Z toho take vyplyva naprosto rozdilne chovani vsech aplikaci, ktere pres to bezi.
Jedine, co jde zmenit je prave ta lista - a to pouze instalaci dalsi Metro aplikace ktera ji modifikuje.
To co ale popisujes z vetsi casti stejne v 8 i 7 a musi to fungovat.
Jedine, co jde zmenit je prave ta lista - a to pouze instalaci dalsi Metro aplikace ktera ji modifikuje.
To co ale popisujes z vetsi casti stejne v 8 i 7 a musi to fungovat.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 01 úno 2013 09:17, celkem upraveno 1 x.
Ale vždyť kliknout pravím na "počítač" normálně jde, přidat si zástupce ovládacích panelů atd. můžeš do Metra taky. Když z toho vyházíš blbosti tak si z metra uděláš v podstatě jen větší "start".
sim20: Asi tak 

Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
Co je na metru tak špatné ? Je rychlejší , lepší než desktop a prakticky jsem pořád v něm (mám pc notebook).Mně vyhovuje hodně. A jak tady říkají, desktop je taky aplikace metra.Buď zůstan na dosmrti na starších 7 (které budou starší ještě víc za nějaké ty léta) a nebo si na jednodušší práci zvykni.Metro bylo hned první lákadlo proč Windows 8 a ne 7.
Sedmičky jsou náročnejší na výkon, a vůbec se v nich nevyznám a půl hodiny se snažím dostat do ovl. panelů zapnout music když to známej měl a chtěl jsem na net tak jsem se ptal jak zapnu explorer (ano přesně tak IE 10 pro Metro mi dostačuje)a proč vypadá takto a proč se to vše dělá tak složitě...Máš pravdu sedmičky se povedly, ale čas jede dál a OS se vyvíjí kupředu, a W8 je dobrý začátek, a už se těším na 8.1.Jsem zvědavej až metro nacpou všude ,a plocha z Windows úplně zmizí (zatím jen W RT) ..Když se to s tím budeš "" učit "" pár minut, a představte si máme google a internet na kterém najdeme návody, tak je to mnohem lepší než 7.
Jinak leda ten šmejd bojkotovat a používat jedině sedmičky, ty se povedly.

Počítač - MSI
Procesor: AMD Athlon (tm) LE-1640 - 2.61 GHz -x64 (Brzy AMD Athlon X2 280 - 3.6 GHz - Dvoujádro)
RAM: 1 GB DDR2 333 MHz (Brzy 3 GB)
GK: ATI Radeon HD 5550 series 1 GB
Úložiště: HDD SATA 235 GB
Procesor: AMD Athlon (tm) LE-1640 - 2.61 GHz -x64 (Brzy AMD Athlon X2 280 - 3.6 GHz - Dvoujádro)
RAM: 1 GB DDR2 333 MHz (Brzy 3 GB)
GK: ATI Radeon HD 5550 series 1 GB
Úložiště: HDD SATA 235 GB
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
já mám programy normálně vestartu, jako ve všech starších windowsech
do ovl. panelů je to trochu kompikovanější - kláveová zkratka windows + x (v desktopu)
do ovl. panelů je to trochu kompikovanější - kláveová zkratka windows + x (v desktopu)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Co mi vadí? Plno věci, například možnosti po kliknutí pravým tlačítkem myši na počítač, dost využívané, rychle se dostat do programů, vstup do zaříení, ovladacích panelu a mnoho dalšího. Nejhorší je to jak je to ve fullscreenu a nedá se z toho v plno případech dostat ani klav. zkratkami. A vůbec, pro člověka v pozici System Admina je to fak brzda a nepříjemnost.
Tak nechápu proč sis je teda kupoval v každá blbý recenzi je napsáno že je hlavní metro a nejde vypnout (mimochodem microsoft tomu už neříká metro) a ve verzi 8.1 bude možné nastavit při startu pc přechod rovnou na desktop..
Jinak sem rád že mám win 7 spousta mých kamarádu si furt stěžuje jak jim tam některý věci nejdou ale win 8 mi nepřijdou tak špatný ale desktop je desktop a ne tablet

Zajimave, ovladaci panely i MSIE ve Windows 7 jsou presne tam, co poslednich cca 20 let ve vsech verzich Windows
Hledat pul hodiny to muze pouze nekdo, kdo nikdy nevidel Windows
Metro navic nejsou ty dalzdice, ale API na kterem bezi system - coz logicky neni mozne vypnout.
Hledat pul hodiny to muze pouze nekdo, kdo nikdy nevidel Windows
Metro navic nejsou ty dalzdice, ale API na kterem bezi system - coz logicky neni mozne vypnout.
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Dit jo v 7 dáš start a hned tam je obrovský tlačítko ovládací panely 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 1831
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”