NTB W7 - CPU, RAM - je to OK?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

$Iceman$
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

NTB W7 - CPU, RAM - je to OK?

Příspěvekod $Iceman$ » 19 bře 2013 20:06

Zdravím!
Rád bych se zeptal na pár věcí ohledně mého notebooku, k věci.
Notebook: Acer Aspire 7745G - Windows 7 Home Premium 64 bit SP1, Intel Core i7 1.73GHz, 6GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 5850.
Zdá se mi, že je nějak moc velké vytížení procesoru a příliš moc zaplněného místa na RAM. Ihned po startu PC je využití procesoru okolo 3%-20% a zaplněná paměť je nejméně 25%. Toto se přibližně udržuje pokud na notebooku "normální" měrou pracuji (surfování po internetu, práce ve Wordu, přehrávání videí, atd.). Jakmile spustím Photoshop, nebo podobné náročnější programy, oboje se mírně zvedne. Při práci nepociťuji absolutně žádný problém oproti normálu, ale když si pustím Správce úloh a uvidím tam vytížení procesoru a zaplněnou fyzickou paměť, nedá mi to, to neřešit, přijde mi to, že je to nějak moc.
Když spustím nějakou hru (nejde o jakou, chová se to stále přibližně u všech stejně), vytížení procesoru naroste na 25%-40% (chvilkově až 60%) a paměť 70%-90%. To už skutečně poznám, že se něco děje a není něco správně. Notebook je asi rok a půl starý, když byl nový, zvládal totožné hry na maximální detaily bez problémů. Nyní už pokulhává a na maximální detaily už to nezvládá. Notebook jsem vyčistil CCleanerem a Avast antivirem, bezvýsledně. Myslím, že to není nějaký shit notebook. Proto se ptám, je toto normální?
Děkuji všem za každou odpověď. :-)

Reklama
Vikinic
Level 3
Level 3
Stav:

Re: NTB W7 - CPU, RAM - je to OK?

Příspěvekod Vikinic » 19 bře 2013 20:20

Ahoj,využití procesoru je asi v pořádku při startu máš asi spuštěno dost programů,ta ram taky normál,ale při hrách to bere nějak moc.Zkus dát dotaz do sekce HijackThis +log.Já tento problém řeším reinstalem Windows.

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 19 bře 2013 20:22

Omlouvám se za to, jak to napíšu: Ne není to normální, je to málo. Běžné vytížení v "klidu" by ještě sedělo, ale pod zátěží jede CPU občas ke 100% a RAMky (podle kapacity) taky.
Takže buď rád za to, jaké má Tvůj PC rezervy ;)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

$Iceman$
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod $Iceman$ » 19 bře 2013 21:30

Děkuji oběma za odpověď. Log tam určitě dám. Stejně mi ale ryje hlavou, jak je možné, že když byl notebook nový, totožné hry na něm jely na maximální detaily. Nyní už tomu tak není, přestože notebook je asi 2 měsíce po reinstalaci, jakto?

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 19 bře 2013 22:52

Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
Ve správci úloh prozkoumej, který proces spotřebovává nejvíce procesorového času a alokuje nejvíce paměti. Nejlepší bude, když sem hodíš screeny.
Také sem hoď screen záložky Výkon, ze správce úloh. (až dojde k tomu nadměrnému obsazení paměti)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”