AKO mám preinštalovať Windows Vista na stolnom počítači? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Jakub Juliš
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

AKO mám preinštalovať Windows Vista na stolnom počítači?

Příspěvekod Jakub Juliš » 09 črc 2013 20:05

Dobrý deň, rád by som sa opýtal ako mám preinštalovať Windows Vista na mojom stolnom počítači? Nemám CD.
Pozeral som sa na rôzne návody, avšak veľmi mi to nepomohlo.
Windows som preinštalovával len jeden krát, na notebooku (viewtopic.php?f=46&t=111406&p=856138#p856138) a to pomocou "OneKey Rescue System".
Keď idem do Ovládací panel -> Systém a údržba -> Centrum zálohovania a obnovy tak je tam možnosť "Obnoviť počítač" a keď na ten button kliknem, napíše mi to toto: "Pevné disky počítača sa preformátujú a všetky údaje použivateľa a programy sa vymažú, a nahradia údajmi a programami zo záloh. Skôr než budete pokračovať, overte aktuálnosť záloh."
Ako mám overiť "aktuálnosť záloh"? Obávam sa že že ja som žom žiadny zálohový bod nevytvoril. No ten môj notebook mal takú obnovu... Kompletnú, proste sa Windows preinštaloval do základného stavu, takého ktorý som spustil úplne prvý krát keď som ho uvidel... Existuje tu tiež nejaká taká voľba?
A potom je tam v ďalšom odstavci napísané toto: "Ak chcete obnoviť počítač, v ponuke Možnosti obnovenia systému musíte spustiť obnovovanie systému. K ponuke možností obnovenia môžete získať prístup z oblasti obnovenia pomocou tlačidla F8 pri spustení alebo z inštalačného disku systému Windows."
No keď pri zapínaní stláčam F8 tak mi vyskočí malá tabuľka kde sú dve možnosti a obidve spôsobia to isté: normálne spustia Windows
Čo mám robiť? :-( Pomôžte mi prosím! :oops:

PS: Viem že toto je České diskuzní fórum a ja som Slovák, dúfam že to nevadí...

Reklama
FirstMn
Level 1
Level 1
Stav:

Re: AKO mám preinštalovať Windows Vista na stolnom počítači?

Příspěvekod FirstMn » 09 črc 2013 20:13

Windows Vista ten nejhorší operační systém od Microsoftu nepřeinstaluješ ani kdybys chtěl bez DVD Instalace. Doporučil bych ti Windows XP nebo Windows 7 či 8.Nebo jedině zkus Bod obnovení který jsi jistě vytvořil hned když jsi nainstaloval tu debilní Vistu.
Počítač - MSI
Procesor: AMD Athlon (tm) LE-1640 - 2.61 GHz -x64 (Brzy AMD Athlon X2 280 - 3.6 GHz - Dvoujádro)
RAM: 1 GB DDR2 333 MHz (Brzy 3 GB)
GK: ATI Radeon HD 5550 series 1 GB
Úložiště: HDD SATA 235 GB

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 09 črc 2013 20:16

Slováci jsou zde vítáni! :smile:

Ten stolní počítač asi nebude mít Recovery oddíl? Z čeho si to instaloval když nemáš CD?

Jakub Juliš
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Jakub Juliš » 09 črc 2013 20:27

Ako zistím či mám recovery oddíl? :lol: Inštalačné CD ostalo u chlapíka od ktorého sme kupovali PC...

guest

Příspěvekod guest » 09 črc 2013 20:31

Inštalačné CD ostalo u chlapíka od ktorého sme kupovali PC...

V tom případě tam Recovery oddíl nebude. Ale můžeš se podívat. Tento počítač - Spravovat - Správa disků.

Pokud to tam nebude, budeš si muset nějaký systém koupit, anebo tam dát free Linux.

Vypadá to nějak takto -
Přílohy
Recovery oddíl.png

Jakub Juliš
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Jakub Juliš » 09 črc 2013 20:42

Recovery oddíl nemám :-( Linux avšak nechcem, bojím sa že by tam nefungovalo viacero programov. Iná možnosť už tým pádom nieje? :-(

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Črc 2013 20:43) ---

Ja to viacmenej ani nepotrebujem preinštalovávať, iba vrátiť do stavu takého... Aby tam nebolo nič nainštalované... Chcel som to preinštalovať aby mi PC tak nelagoval (nesekal)...

guest

Příspěvekod guest » 09 črc 2013 20:53

V tom případě postupu následovně:

- odstraň vše co nepotřebuješ, dokumenty fotky apod.
- odinstaluj nepotřebné programy
- vyčisti systém CCleanerm včetně registrů - povol jejich zálohu, odkaz i návod na CCleaner najdeš zde v Články a návody
- defragmentuj disk

A na závěr zde v sekci HijackThis požádej o kontrolu logu. Tamní odborníci ti to pomohou dočistit - návod mám v podpisu anebo je přímo v sekci HjT

Jakub Juliš
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Jakub Juliš » 21 črc 2013 18:26

Ďakujem za nápad a vysvetlenie ale zrejme si radšej kúpim Windows 7 inštalačný disk.
A prepáčte mi, že som tak dlho neodpisoval.

FirstMn
Level 1
Level 1
Stav:

Re: AKO mám preinštalovať Windows Vista na stolnom počítači?  Vyřešeno

Příspěvekod FirstMn » 24 črc 2013 20:15

Děláš velice dobrý krok. Visty i samotné jsou pomalé, sedmičky nejpoužívanější a osmičky nejrychlejší.Jinak při doinstalování tvého nového OS ti doporučuji okamžitě vytvořit bod obnovení nebo zálohu.
Počítač - MSI
Procesor: AMD Athlon (tm) LE-1640 - 2.61 GHz -x64 (Brzy AMD Athlon X2 280 - 3.6 GHz - Dvoujádro)
RAM: 1 GB DDR2 333 MHz (Brzy 3 GB)
GK: ATI Radeon HD 5550 series 1 GB
Úložiště: HDD SATA 235 GB

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”