d1amond + zeus: Díky oběma
No,nemám s tím zatím ždáné zkušenosti.Nevím,která varianta je přívětivější...nebo,zda má třeba ještě nějaké jiné výhody ono oddělení systému na samostatnou část disku.Zatím mi jde převážně pouze o tu případnou ,,nenutnost ,,zálohování dat na externí disk.Sice jej mám k dispozici,ale ten už mám i tak natřískaný pro mne důležitějším obsahem.
Pak k tomu bootování: Měl jsem to trošku upřesnit... V příkazu msconfig a následném zakazování a povolování app a služeb při spuštění už jsem vše potřebné probral. Myslel jsem spíš nějaký monitoring,kde lze přímo vysledovat,která ta daná app či služba užírá konkrétní čas,nebo dokonce,zda daný monitoring odhalí nedostatek. Zda nějaký nástroj má v sobě i win7,pak jsem se k němu nedopracoval.Co jsem se kde zatím dočetl,snad toto právě umí zmiňovaný ,,winbootinfo".
Ještě doplním,proč po tom pátrám: V protokolu událostí ve win7 jsem si vytvořil sledování systému při spuštění.A pokaždé je výsledek úrovně buďto ,,chyba,, nebo ,,kritická,,. Přitom doba plného spuštění je dle protokolu cca 100 -130 secund,což se mi nezdá až tak kritická hodnota...