Instalace Win XP do počítače s Win Vista
Instalace Win XP do počítače s Win Vista
Dobrý den. Koupil jsem si Windows Xp a nejde mi nainstalovat na můj počítač. Mám na něm ale Win Vista a když se pokouším zapnout instalaci win XP tak mi nejde kliknout na tlačíko "Instalace", takže nevím jak tam to "xpéčko" nainstalovat. Děkuji předem za odpověď.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 06 srp 2013 22:55, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: Instalace Win XP
Instalace se musi spustit z CD pri startu pocitace (nutnoz menit DVD mechaniku na prvni boot zarizeni), ne spoustet z Windows (a jeste navic z Visty)
Naposledy upravil(a) petr22 dne 06 srp 2013 16:57, celkem upraveno 1 x.
V jeho případě mu nic jiné nezbyde. Ale rozhodně NEmusí, lze nainstalovat např. novější Windows ze staršího.
Musi, instalaci XP z Visty proste nespusti
Co se bude dit dal, zavisi na tom co je to za XP (ktere se uz 4 roky nedaji koupit). Jestli je to nejaka kradene OEM z Aukra, tak se muze dit cokoliv.
Co se bude dit dal, zavisi na tom co je to za XP (ktere se uz 4 roky nedaji koupit). Jestli je to nejaka kradene OEM z Aukra, tak se muze dit cokoliv.
Ano on nespustí.
Ale není podmínkou, že se instalace musí nabootovat.
Ale není podmínkou, že se instalace musí nabootovat.

Bavime se o jeho pocitaci, kde je instalovana Vista.
Ano po upravení, ale jinak ten příspěvek byl obecný, Petře. :)
-
- Pohlaví:
Obávám se, že nejdříve musí vložit Vistu (linux) a disk zformátovat. Následně instalovat XP.
Jaky obecny? Je to odpoved na dotaz tazatele, tyka se to pouze jeho pocitace. Navic se to vubec netyka dotazu ani to nijak nepomuze reseni, jen je v tom zmatek. Vysledkem dotazu musi byt jasny postup jak dal, ne se zacit hadat ze ve skutecnosti existuje dalsich X moznosti, ktere by byly dostupne, kdyby... atd atd.
Nebudu sem pastovat 50 strankovy navod vsech existujicich kombinaci instalace Windows ktere mohou nastat, kdyz mu staci vedet to, ze to CD musi spustit pri startu pocitace a ne jako aplikaci z Windows.
BlueSpirit ma samozrejmne pravdu, pokud XP budou tvrdit ze je instalovana novejsi verze Windows, je treba disk libovolnym zpusobem napred smazat.
Dalsi problem muze byt s temi XP, protoze dy se naposled prodavaly v roce 2009, takze mohou byt z hodne pochybnych zdroju (na Aukru se bezne prodavaji kradene firemni OEM klice a nikomu to nevadi)
Nebudu sem pastovat 50 strankovy navod vsech existujicich kombinaci instalace Windows ktere mohou nastat, kdyz mu staci vedet to, ze to CD musi spustit pri startu pocitace a ne jako aplikaci z Windows.
BlueSpirit ma samozrejmne pravdu, pokud XP budou tvrdit ze je instalovana novejsi verze Windows, je treba disk libovolnym zpusobem napred smazat.
Dalsi problem muze byt s temi XP, protoze dy se naposled prodavaly v roce 2009, takze mohou byt z hodne pochybnych zdroju (na Aukru se bezne prodavaji kradene firemni OEM klice a nikomu to nevadi)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2721
-
od didi38
Zobrazit poslední příspěvek
01 lis 2024 13:09