zdravím..mohl by mi proím někdo poradit s problémem kterej se mi stal? :-[ Přijel jsem domu z Prahy zapnu kompa a vždycky když mi to najelo na plochu,tak se mi to pak seklo..tak jsem to restartoval a chtělo to checkdisk..tak jsem ho nechal jet..ono to opravovalo nějaký sektory a pak se to resetlo,najelo to do toho přihlašovacího okna a normálně mi zmizel ten muj účet..mám tam prostě jen dole "vypnout PC" a ten můj ůčet tam neni..nevíte někdo co s tim?:o( Mam ten účet zaheslovanej a na ploše mam potřebný data..čili se k nim nedostanu ani když bych ten disk zapojil do jinýho kompu jako vedlejší:( Nejdou vrátit změny checkdisku?
Nejde to ani v nouzovym režimu. A když najedu do toho přihlašovacího okna (kde nemam ten svuj účet) a zkusím se přez 2x ctrl+alt+delete přihlásit jako Administrator tak mi to to heslo (je to 100% ono) píše že "místní zásady tohoto systému nedovolují interaktivní přihlašování". Ještě mi lidi doporučovali pomocí inst. CD XP dát pak pomocí "R" opravu XP ale to mi najede do černý obrazovky kde vyberu ten oddíl kde mam ty windowsy,zadám heslo administratora a pak tam mam C://windows/ ale nevim co mam zadat za příkaz aby se mi opravilo to přihlašovací okno nebo celý XP...hlavně mi jde o to že si nemohu dovolit fotmát a novou instalaci XP kvůli těm datům na ploše,kdetá je zaheslovaná:o( Prosím poraďte zdali víte...děkuji moc Petr (nocturnus@seznam.cz)
prosím o pomoc s poruchou přihlašovacího účtu v XP
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přepis soukromých zpráv:
nocturnus píše:Ahoj...prosimtě a ten příkaz mam napsat teda jak dám tu opravu XP,pak vyberu ten oddíl C://windows a pak to po mě chce ten příkaz tak když použiju ten tvůj tak jako takhle C://windows/sfc/scannow ??nebo kde ten tvůj příkaz mám použít?prosim pora´d..já už to řešim od všeta a začínám z toho bejt fakt zoufalej:o(dik
zlobyl píše:Tak v zásadě jsi to popsal dobře.Jen musíš rozeznávat mezi druhy lomítek normální \
zpětné /
To normální se používá pro zadání cesty (např.C:\\Windows\)
A to zpětné pro zadání příkazu (např./sfc/scannow)
Ale ještě jedna věc:přispívej prosím rovnou do fóra ať se mohou zapojit i ostatní-já si totiž tím příkazem nejsem jistý na 100%.
Já tu tvoji zprávu teď zkopíruju do fóra, aby ji viděli i ostatní.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zlobyle popsal si ty lomítka přesně naopak...
zkus příkaz chkdsk / r

zkus příkaz chkdsk / r
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ten příkaz nejde..nebo ho neumím zadat....jediná oprava XP která je mi k dispozici je pomocí klávesy "R" = oprava to ale vyvolá recorvery consoli..v ní vyberu disk kde jsou windowsy C:/windows, zadám heslo administratora a pak mi tam skočí C:\WINDOWS> tak ten příkaz mám zadat takto? "C:\WINDOWS>/sfc/scannow" ??jestli jo tak tenhle příkaz to nezná:/
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
C:\WINDOWS>sfc/scannow
Pokud chceš vědět jaké příkazy konzola umí napiš "help"
Pokud chceš vědět jaké příkazy konzola umí napiš "help"
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Držte se dou radit nýmandi..
Jak to tak čtu asi bych se na celý poravy vy nabóotoval z cd v dos s nějakým jednoduchým manažerem a pokusil se zachránit co se dá. a pak ty vokna přeinstaloval nebo opravil Oprava opravy z opravy asi už nic nezachrání a obnova systému po tolika zásazích již asi nepůjde.

Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 4039
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 09:26