prosím o pomoc s poruchou přihlašovacího účtu v XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

nocturnus
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

prosím o pomoc s poruchou přihlašovacího účtu v XP

Příspěvekod nocturnus » 22 led 2007 18:45

zdravím..mohl by mi proím někdo poradit s problémem kterej se mi stal? :-[ Přijel jsem domu z Prahy zapnu kompa a vždycky když mi to najelo na plochu,tak se mi to pak seklo..tak jsem to restartoval a chtělo to checkdisk..tak jsem ho nechal jet..ono to opravovalo nějaký sektory a pak se to resetlo,najelo to do toho přihlašovacího okna a normálně mi zmizel ten muj účet..mám tam prostě jen dole "vypnout PC" a ten můj ůčet tam neni..nevíte někdo co s tim?:o( Mam ten účet zaheslovanej a na ploše mam potřebný data..čili se k nim nedostanu ani když bych ten disk zapojil do jinýho kompu jako vedlejší:( Nejdou vrátit změny checkdisku?

Nejde to ani v nouzovym režimu. A když najedu do toho přihlašovacího okna (kde nemam ten svuj účet) a zkusím se přez 2x ctrl+alt+delete přihlásit jako Administrator tak mi to to heslo (je to 100% ono) píše že "místní zásady tohoto systému nedovolují interaktivní přihlašování". Ještě mi lidi doporučovali pomocí inst. CD XP dát pak pomocí "R" opravu XP ale to mi najede do černý obrazovky kde vyberu ten oddíl kde mam ty windowsy,zadám heslo administratora a pak tam mam C://windows/ ale nevim co mam zadat za příkaz aby se mi opravilo to přihlašovací okno nebo celý XP...hlavně mi jde o to že si nemohu dovolit fotmát a novou instalaci XP kvůli těm datům na ploše,kdetá je zaheslovaná:o( Prosím poraďte zdali víte...děkuji moc Petr (nocturnus@seznam.cz)

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 22 led 2007 18:51

Tak podle toho, co vím je příkaz pro opravnou konzoli sfc/scannow nebo nějak tak.
Podle toho, co píšeš se už ke svým datům asi nedostaneš.Jedině pokud by ti šlo se přes admina dostat ke svý ploše v Documents and Settings a tam si zadat to své heslo.

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod krtenek » 22 led 2007 18:52

Když to tak čtu, tak se mi vlastně stalo to samý - Wokna teda vykazovala stejné příznaky. Vyřešil jsem to opravnou instalací.

micc
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod micc » 22 led 2007 19:21

Podívej se do documents and seting jestli tam máš složku nazvanou jak původní uživatel,jestli tam je tak budeš muset změnit oprávnění k přístupu.Jednou jsem to dělal,je to sice pakec,ale jde to.Když tak napiš.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 23 led 2007 16:28

Přepis soukromých zpráv:
nocturnus píše:Ahoj...prosimtě a ten příkaz mam napsat teda jak dám tu opravu XP,pak vyberu ten oddíl C://windows a pak to po mě chce ten příkaz tak když použiju ten tvůj tak jako takhle C://windows/sfc/scannow ??nebo kde ten tvůj příkaz mám použít?prosim pora´d..já už to řešim od všeta a začínám z toho bejt fakt zoufalej:o(dik

zlobyl píše:Tak v zásadě jsi to popsal dobře.Jen musíš rozeznávat mezi druhy lomítek normální \
zpětné /

To normální se používá pro zadání cesty (např.C:\\Windows\)
A to zpětné pro zadání příkazu (např./sfc/scannow)

Ale ještě jedna věc:přispívej prosím rovnou do fóra ať se mohou zapojit i ostatní-já si totiž tím příkazem nejsem jistý na 100%.
Já tu tvoji zprávu teď zkopíruju do fóra, aby ji viděli i ostatní.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 led 2007 17:02

zlobyle popsal si ty lomítka přesně naopak... :lol:

zkus příkaz chkdsk / r
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

nocturnus
nováček
Stav:

Příspěvekod nocturnus » 23 led 2007 17:08

Ten příkaz nejde..nebo ho neumím zadat....jediná oprava XP která je mi k dispozici je pomocí klávesy "R" = oprava to ale vyvolá recorvery consoli..v ní vyberu disk kde jsou windowsy C:/windows, zadám heslo administratora a pak mi tam skočí C:\WINDOWS> tak ten příkaz mám zadat takto? "C:\WINDOWS>/sfc/scannow" ??jestli jo tak tenhle příkaz to nezná:/

nocturnus
nováček
Stav:

Příspěvekod nocturnus » 23 led 2007 17:11

chkdsk /r jsem zkoušel už dávno..to také nepomohlo:((píše že je to bez chyb..

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 led 2007 17:14

C:\WINDOWS>sfc/scannow

Pokud chceš vědět jaké příkazy konzola umí napiš "help"
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

nocturnus
nováček
Stav:

Příspěvekod nocturnus » 23 led 2007 17:34

já vim že je tím vyvolám..ale krom chkdsk jsem tam žádnej jinej užitečnej neviděl..a to "sfc/scannow" mezi nima také není..ale zkusím to..

nocturnus
nováček
Stav:

Příspěvekod nocturnus » 23 led 2007 18:50

Tak příkaz C:\WINDOWS>sfc/scannow nejde..nezná ho to:(

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 23 led 2007 20:12

Držte se dou radit nýmandi.. :o Jak to tak čtu asi bych se na celý poravy vy nabóotoval z cd v dos s nějakým jednoduchým manažerem a pokusil se zachránit co se dá. a pak ty vokna přeinstaloval nebo opravil Oprava opravy z opravy asi už nic nezachrání a obnova systému po tolika zásazích již asi nepůjde.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obnovení účtu google
    od miple » 30 dub 2025 09:09 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    4039
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 09:26
  • Žádám o uzavření účtu a smazání příspěvků
    od Uziv00 » 16 črc 2024 09:30 » v PC-HELP - připomínky k fóru