Ahoj lidičky jste moje jediná a poslední spása mám trochu více otázek .....
1) ptřebuju si koupit ramku tet mám jednu 512 ddr 400 ao firmy pqi a můžu si koupit skoro stejnou od jiné firmy.....??
2) potřebuju vyčistit větráček na procesoru jak to mám dokázat mám, to nechat profesionálům?
3) chci si koupit neonové větráčky a jak je mám zapojit existuhje nákej rozbočovač na přívod elektriky a nemusí tam být usměrnovač napětí aby mi ten větrán neshořel?
4) jak se dá zjistit jakou mám přesně ramku myslím to jako její frekvenci jso prej 400 ...... a dál nemyslím 512 256 1024 ... no to je asi vše tak děkuju za odpovědi budu moc rád za jakoukoli snahu nebo pomoc.......
poc s ramkamy a tak
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
K bodu ) Doporučuji kupovat paměti RAM od stejného výrobce a stejných parametrů. Na paměti je značka výrobce i typ. Nejlépe vzít paměťový modul sebou do obchodu, zda mají stejnou. Pozor, ale na statický náboj, ať ji nepoškodíš. Pokud tomu nerozumíš a nemáš zkušenosti, požádej někoho znalého.
K bodu 2) Asi máte doma fén na sušení vlasů a nějaký štěteček, třeba takový, který se používá na malování ve škole vodovými barvami. Bednu PC vezmeš někam, kde je sucho a kde můžeš prášit. Otevřeš bočnici a štětečkem zbavuješ ventilátor na PC prachu, který současně vyfukuješ fénem, raději studeným vzduchem. Tak můžeš vyčistit i ostatní ventilátory a celý obsah bedny.
K bodu 2) Asi máte doma fén na sušení vlasů a nějaký štěteček, třeba takový, který se používá na malování ve škole vodovými barvami. Bednu PC vezmeš někam, kde je sucho a kde můžeš prášit. Otevřeš bočnici a štětečkem zbavuješ ventilátor na PC prachu, který současně vyfukuješ fénem, raději studeným vzduchem. Tak můžeš vyčistit i ostatní ventilátory a celý obsah bedny.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- dj koli
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Pic píše:K bodu ) Doporučuji kupovat paměti RAM od stejného výrobce a stejných parametrů. Na paměti je značka výrobce i typ. Nejlépe vzít paměťový modul sebou do obchodu, zda mají stejnou. Pozor, ale na statický náboj, ať ji nepoškodíš. Pokud tomu nerozumíš a nemáš zkušenosti, požádej někoho znalého.
DĚKUJU MOC TO STĚMA PAMĚTMA TO JE DOST BLBÝ TA FIRMA NENÍ MOC ZNÁMA KURVAJS ALE DÍKY MOC ZKUSÍM TO DOUFÁM ŽE NIC NEPOSURU A TIM STATICKÝM NÁBOJEM JÁ SE HRABU V PC TAKTICKY OD MALIČKA ALE O STATICKÝM NABOJI SEM NESLIŠEL TAKŽE RAMKY OD JINÝHO VÝROBCE NEBUDOU MAKAT
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Neříkám, že nebudou makat, ale mohou být různé problémy se stabilitou PC v některých programech. Paměti různých výrobců nemají přesně stejné parametry a z toho pramení pak problémy. Proto je vhodnější instalovat paměti od stejného výrobce. Nejlépe se pokusit starou paměť prodat a koupit novou větší, nebo 2. Pozor - v manuálu k základní desce, nebo na stránkách výrobce, je uvedeno jaké paměti jsou deskou podporovány i velikost paměti, které jdou do slotu osazovat. Statický náboj vzniká na příklad třením. Dnešní syntetické materiály použité v látkách oděvů jsou právě zdrojem intenzivního náboje. Zkus si stáhnout svetr přes hlavu a pak se dotknout třeba radiátoru ústředního topení nebo vodovodního kohoutku. To co ucítíš je právě výboj statické elektřiny, který dokáže paměť spolehlivě poslat do věčných lovišť, jak říkal náčelník apačů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- dj koli
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Pic píše:Neříkám, že nebudou makat, ale mohou být různé problémy se stabilitou PC v některých programech. Paměti různých výrobců nemají přesně stejné parametry a z toho pramení pak problémy. Proto je vhodnější instalovat paměti od stejného výrobce. Nejlépe se pokusit starou paměť prodat a koupit novou větší, nebo 2. Pozor - v manuálu k základní desce, nebo na stránkách výrobce, je uvedeno jaké paměti jsou deskou podporovány i velikost paměti, které jdou do slotu osazovat. Statický náboj vzniká na příklad třením. Dnešní syntetické materiály použité v látkách oděvů jsou právě zdrojem intenzivního náboje. Zkus si stáhnout svetr přes hlavu a pak se dotknout třeba radiátoru ústředního topení nebo vodovodního kohoutku. To co ucítíš je právě výboj statické elektřiny, který dokáže paměť spolehlivě poslat do věčných lovišť, jak říkal náčelník apačů.
jo aha tak to jo já jsem myslel že to bude tak trochu něco jínýho ale stou pamětí no uvidíme a nevíš jak těma větrákama já to docela potřebuju vědět ...... tak díky snad to pujde
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
O neonových větrácích nic nevím, ale napájení bude ze zdroje v PC přes napájecí zásuvku Molex (stejná jako pro disky a CD mechaniky atd.).
- dj koli
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Pic píše:Samozřejmě existuje a možná že bude i součástí při koupi toho větráku.
no já ti pak dám vědět jestli ovšem budeš chtít třeba budeme o něco chytřejší ale přesto děkuju za odpovědi ....
PC: Zalman Z3 Plus, SilentiumPC Fera 2, Intel Xeon E3-1231v3, OCZ ARC 100 - 120GB,Seagate HDD - 2TB ,GIGABYTE GA-Z97-D3H - Intel Z97, Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866 CL9, ASUS STRIX-GTX960C 2GB, Seasonic S12II-620 620W
Notebook: Asus PRO5DI, CPU Intel core 2 duo T6570 2.10Ghz , nvidia geforce GT320M (1GB VRAM) , 15,6 HD , HDD 500GB , 4 GB RAM DDR3
Notebook: Asus PRO5DI, CPU Intel core 2 duo T6570 2.10Ghz , nvidia geforce GT320M (1GB VRAM) , 15,6 HD , HDD 500GB , 4 GB RAM DDR3
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejlepší je vyfoukat PC stlačeným vzduchem, nejlépe kompresorem nebo vzduchem z flašky (dá se koupit v obchodě s elektronikou nebo PC), fén ani otočený vysavač nemají dostatečný tlak to pomůže jen trochu...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- dj koli
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Pic píše:Na uvolnění prachu je právě ten štěteček.
JOJO JÁ TO ZKUSÍM NO SNAD NEZNÍČÍM PROCESOR TO BY MĚ ROZBILO
PC: Zalman Z3 Plus, SilentiumPC Fera 2, Intel Xeon E3-1231v3, OCZ ARC 100 - 120GB,Seagate HDD - 2TB ,GIGABYTE GA-Z97-D3H - Intel Z97, Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866 CL9, ASUS STRIX-GTX960C 2GB, Seasonic S12II-620 620W
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”