Dobrý den,
mám nachystanou z referenčního počítače (Allinone od HP) bitovou kopii win 8, kterou bych chtěl použít k instalaci na dalších 5 počítačů (Allinone od HP). Problém je, že tyto počítače mají právě licenci win 8 OEM. A zatím mi bylo všude řečeno, že při instalaci z bitové kopie nelze win 8 na takovém počítači aktivovat (licenční klíč nezískám nebo nepojede). Lze to nějak vyřešit a nebo jakým jiným způsobem lze převést nastavení z jednoho referenčního počítače na ostatní. Nechci převádět žádné programy třetích stran opatřených licencí, jen běžné nastavení, profily a nějaké freeware aplikace. Děkuji za odpověď.
Instalace win 8 z bitové kopie na počítač s licencí OEM Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Instalace win 8 z bitové kopie na počítač s licencí OEM
Stejne jako u vsech predchozich verzi, pomoci sysprepu *staci najit na disku sysprep.exe a spustit)
A stejne jako u vsech predchozich verzi kopirovani nainstalovanych Windows bez provedeni sysprepu neni dobry napad, zvlast pokud maji byt pouzity v siti.
A stejne jako u vsech predchozich verzi kopirovani nainstalovanych Windows bez provedeni sysprepu neni dobry napad, zvlast pokud maji byt pouzity v siti.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Sysprep.exe pro generalizace té referenční kopie jsem použil, abych odstranil všechny informace o uživateli, ovladačích k hardwaru atd. Ale bylo mi řečeno, že při spuštění té instalace z bitové kopie to po mě bude chtít licenční klíč, jinak mě to nepustí při instalaci dále. Ale licenční klíč u verze OEM neznám ani nevím jak ho získat, popř. jak dodatečně ty win 8 potom aktivovat, kdyby ta instalace proběhla.
Licencni klic je soucasti BIOSu, neni potreba ho zadavat
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak moc děkuji za info, ze společnosti HP mě uklidnili, že když by se něco nezdařilo, tak zdarma pošlou recovery disk pro obnovu :) Tak ještě jednou děkuji za pomoc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3962
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
30 črc 2024 21:38
-
-
Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2775
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 pro 2024 23:15
-
-
- 12
- 2468
-
od Sirkosta