Zdravím,
potřebuji ho občas vypnout, ale ikona není v liště. Přes procesy to nejde. Nějaký nápad?
Jak si násilně vynutit vypnutí Zone Alarm? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Jak si násilně vynutit vypnutí Zone Alarm?
Tak bohužel, vypadalo to slibně, ale nefunguje.
Tam je služba na firewall Win a ta s tím ZA nemá nic společného. Pak je tam přímo služba ZA a tu lze zakázat, nicméně proces vsmon.exe (který potřebuju zastavit) hlásí Přístup odepřen.
Tak jsem to zkusil přes ProcesExplorer, tam lze ZA pozastavit, ale proces stejně nevypnu. Přístup odepřen.

Tam je služba na firewall Win a ta s tím ZA nemá nic společného. Pak je tam přímo služba ZA a tu lze zakázat, nicméně proces vsmon.exe (který potřebuju zastavit) hlásí Přístup odepřen.
Tak jsem to zkusil přes ProcesExplorer, tam lze ZA pozastavit, ale proces stejně nevypnu. Přístup odepřen.

-
- Pohlaví:
Nejsem te´d u svého PC, ale ovládací rozhraní, když není v liště by mohlo jít spustit přes Za v programFiles. A zastavit přes ně.
-
- Pohlaví:
Tak se mi to nedaří. V PF je to složka CheckPoint, ale nic na restart anebo kontrolu nad ZA jsem tam nenašel. 
Jde mi o to, že potřebuji zastavit vsmon.exe, který mi při Skype žere 50% CPU a já pak nemůžu hovořit. A přítelkyně bydlí v Salzburgu a to je trochu daleko i na telefonování (za ty ceny).

Jde mi o to, že potřebuji zastavit vsmon.exe, který mi při Skype žere 50% CPU a já pak nemůžu hovořit. A přítelkyně bydlí v Salzburgu a to je trochu daleko i na telefonování (za ty ceny).
Musi to jit pres graficke rozhrani (kdyz neni na liste, musi to jit pres Start - Programy - Zone Alarm)
Myslim ze zadny firewall na svete nema takovou trapnou chybu aby slo jen tak jednoduse sestrelit sluzbu a tim ho vypnout.
Myslim ze zadny firewall na svete nema takovou trapnou chybu aby slo jen tak jednoduse sestrelit sluzbu a tim ho vypnout.
-
- Pohlaví:
To jsem zkoušel jako první, ale nejde to, nebo něco dělám špatně. Nevidím tu možnost.
-
- Pohlaví:
No, trapná chyba je, že uživatel to nesmí, ale viry tu službu sundají s přehledem. A to nejen u FW, ale i u AV.
-
- Pohlaví:
Pak už mě napadá jen zrušit vsmon.exe (True vector monitor) v msconfig. Restartovat, pokecat, znovu msconfig, povolit, restartovat...
-
- Pohlaví:
To by asi šlo, ale je to takový krkolomný.
Další možnost je spustit ZA ručně až po startu Win, ale to taky není lepší.
Anebo používat firewall XP a to je jako nemít žádný.
Další možnost je spustit ZA ručně až po startu Win, ale to taky není lepší.
Anebo používat firewall XP a to je jako nemít žádný.

Neni na case si najit jiny firewall?
Vypnuty firewall je stejne k nicemu, staci par vterin a uz tam muze vlezt kdejaka potvora, zvlast u XP.
Vypnuty firewall je stejne k nicemu, staci par vterin a uz tam muze vlezt kdejaka potvora, zvlast u XP.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 6014
-
od Dejv28
Zobrazit poslední příspěvek
10 čer 2025 21:35