DVD se systémem se nenačte Vyřešeno
DVD se systémem se nenačte
Chtěl jsem si znovu přeinstalovat systém. V BIOSu jsem nastavil bootování s dvd, uložil a restartoval. Po naběhnutí to napíše Stisknutím libovolné klávesy spustíte systém z disku CD nebo DVD, jenže můžu mačkat co chci a instalace se nespustí. Takže co s tím? Instalace při zapnutém pc funguje, ale já potřebuji naformátovat a rozdělit disk, takže musím spustit instalaci po restartu. Ale jak?
Re: DVD se systémem se nenačte
Jestli je to USB klavesnice, je nutne v BIOSu aktivovat "USB legacy support", jinak je klavesnice az do startu OS nefunkcni.
Jenže do biosu se díky ní dostanu.
V tom pripade potrebujes PS2 klavesnici, jestli nefunguje ani v BIOSu
Říkám že v biosu funguje, jenže potom už s ní to dvd nespustím.
"Jenže do biosu se díky ní dostanu."
Jak muze fungovat v BIOSu, kdyz se do nej nedostanes?
Obvykle klavesnice v BIOSu funguje, ale aby fungovala i mimo BIOS a mimo operacni system, je nutna podpora "USB legacy".
Jak muze fungovat v BIOSu, kdyz se do nej nedostanes?
Obvykle klavesnice v BIOSu funguje, ale aby fungovala i mimo BIOS a mimo operacni system, je nutna podpora "USB legacy".
-
- Pohlaví:
Ale on píše, že se do Biosu dostane. A kdyby v Biosu nefungovala, nemohl by nastavit support. 

V tom pripade cela diskuse pocinaje tretim prispevkem postrada smysl, protoze ve druhem je napsano reseni.
Uz jsem se lekl ze je nekde nejaka novinka ve funkcnosti USB zarizeni.
Uz jsem se lekl ze je nekde nejaka novinka ve funkcnosti USB zarizeni.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak si v BIOSu nastav First Boot z DVD mechaniky. Pak vlož DVD s instalací do mechaniky a restartuj PC. Nabootovat musíš z DVD a ne ze spuštěného systému.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Podle popisu to dela spravne, jen ve chvili kdy ma zmacknout libovolnou klavesu pro bootovani z CD/DVD (standardni vec u vsech Microsoft medii) tak klavesnice nefunguje.
Tipnu si na nebootovací médium. Můžeš upřesnit médium s OS?
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”