Zdravím, mám problém, že když zapnu PC tak systém nenaběhne tak jak má. Po spuštění PC mi vyskočí přes obrazovku tohle:
Zvolte operační systém, kterým začnete, nebo stisknutím klávesy TAB vyberte nástroj:
Microsoft Windows Vista
Chcete-li zadat rozšířenou možnost pro tuto volbu, stiskněte klávesu F8.
Nástroje:
Diagnostika paměti systému Windows
Problém je, že nejde žádná klávesa stisknout kromě ESC a poté co ho zmáčknu tak se tento proces opakuje. Pomůže až tvrdý restart PC ( někdy jednou, někdy až na podruhé), pak systém naběhne v pořádku.
Vůbec netuším čím by to mohlo být. Nevím zda pomůže Obnovení systému, nebo jestli HDD odchází. Mám zkontrolovat zda jsou všechny kabely pořádně připojeny?
Moc děkuji za rady.
Systém po zapnutí PC nenaběhne
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Systém po zapnutí PC nenaběhne
Nejprve si stáhni program Ccleaner a tím vyčisti PC a to i registry (povol jejich zálohu). Pak si stáhni program Crystaldiskinfo a spusť kontrolu disku s OS a log sem vlož ke kontrole.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nikde jsem tam nenašel, že mám spustit test, tak jsem to aspoň vyscreenoval.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Disk má problém. Zkus spustit kontrolu disku s opravou případných chyb. Doporučuji též zálohovat data o něž nechceš přijít na jiné medium.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Kontrolu disku jsem zkoušel včera. Dal jsem "Vyhledat a pokusit se obnovit chybné sektory". Po dokončení to nic nenašlo, že disk pracuje správně. Takže mám se už poohlížet po jiném disku? Nebo existuje ještě jiná možnost co by mohla disk zachránit?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsou chyby na disku právě v podezřelých sektorech, může systém kdykoliv zkolabovat. Určitě zálohovat data a tak se začni poohlížet po novém disku. Jaký máš antivirový program?
A prosím mohl by jste mi pomoct vybrat pevný disk? Stačilo by do 2k s kapacitou 500 GB nebo 1T. Antivirový program mám avast.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud má základní deska konektor pro připojení SATA disku, tak raději vyber ten. Dosavadní disk je ATA. Ty v současné době seženeš asi jen do velikosti 320GB.
Ano, na základní desce mám SATA připojení. Tuhle základní desku mám : http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... s2pvrev_20
-
- Pohlaví:
Např. http://www.mironet.cz/seagate-barracuda ... +dp119334/ , ale počkej zda někdo poradí jiný ať máš výběr.
/SATA je patrné ze screenu/
/SATA je patrné ze screenu/
Dobře, moc děkuji, taková smůla, že zrovna před Vánocemi. Snad ještě chvíli disk poběží.
-
- Pohlaví:
Nepodléhej panice!
Ten disk má pouze podezřelé sektory a může klidně fungovat několik let. Ovšem nedá se na něj spoléhat. Koupi nového můžeš odložit po novém roce; i když zákon schválnosti funguje proti nám.
Jednou, třeba za týden kontroluj zda se atributy RAW nezvětšují.
Příčinou chyb bude možná poškozený systém.

Jednou, třeba za týden kontroluj zda se atributy RAW nezvětšují.
Příčinou chyb bude možná poškozený systém.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1685
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 21:49