Zdravím lidi,
máme takový problém. Zakoupili jsme notebook od Lenovo G700 bez OS pouze s Free Dos a chceme nainstalovat originál WIndows XP,který máme už doma (zakoupený) na CD.
Při bootování z CD,kdy prioritu jsme v BIOSu samozřejmě dali DVD-RAM a BOOT mode Legacy support se sice začne OS instalovat ale asi po 2 minutách ani ne to hodí chybu (šedé na modrém),že: "Byly zjištěny pootíže a sytém windows byl ukončen,aby nedošlo k poškození PC. Pak nějaké věty o tom,že by tam mohl byt vir,pak zkuste CHKDSK no a poslední věta: Technické inf.:
***STOP:0x0000007B(0xF78D2524,0x0000034,.......)
A když to zkusíme v EUFI mode a priorita EUFI tak nám to napíše něco s missing file...
Jestli s tímto máte někdo zkušenost ozvěte se. Už z toho šedivíme :)
Instalace windows XP/chyba
Re: Instalace windows XP/chyba
Neinstaluj system z roku 2001 na notebook z roku 2013. U XP je zasadni omezeni na 4 GB RAM a pouze 2 GB na jeden proces, coz dnes hodne vadi, nehlede na nutnost instalovat rucne vsechny ovladace. Navic za 4 mesice konci oficialni podpora od Microsoftu, takze uz nebudou bezpecnostni aktualizace.
Pro bezproblemovou unstalaci je treba minimalne Windows 7, lepe 8.
U XP je nutne udelat spoustu velice omezujicich opatreni - prepnout disk do rezimu emulace IDE (pokud to vubec jeste jde), pripadne integrovat vsechny potrebne ovladace do isntalace Windows XP. A samozrejmne vypnout Secure Boot.
Pro bezproblemovou unstalaci je treba minimalne Windows 7, lepe 8.
U XP je nutne udelat spoustu velice omezujicich opatreni - prepnout disk do rezimu emulace IDE (pokud to vubec jeste jde), pripadne integrovat vsechny potrebne ovladace do isntalace Windows XP. A samozrejmne vypnout Secure Boot.
Nojo ale originál mám doma jenom XP,to jsem chtěl nainstalovat a potom si z windowsu přeinstalovat na windows 8. Bohužel jak vidím bude to bud komplikované nebo to nemá ani smysl dělat. Jiné kopie mám pouze na FLASH disku nebo na ext. HDD a to se mi ani nerozjede pouze to píše chybu (když bootuji z UEFI primary) stylu Default a žádný jiný výběr,je tam jen odpočívání bootování a pořád to počítá dokolečka od 12 vteřin do 0 ale nic se neděje. Zkusil jsem i ubuntu nebo Unetbootin jak jsem už v jednom příspěvku psal ale je to pořád stejné.
Není potřeba něco v BIOSu krom Security boot vypnout? A v jakém modu to instalovat/bootovat v UEFI nebo Legacy support?
M.
Není potřeba něco v BIOSu krom Security boot vypnout? A v jakém modu to instalovat/bootovat v UEFI nebo Legacy support?
M.
-
- Pohlaví:
Zrušit UEFI i secureboot. Pokud vypneš AHCI, pak je šance, že tam XP dostaneš, ovšem bez ovladačů.
Nainstaluj rovnou Windows 8
Z 32bitovych Windows XP stejne nemuzes upgradovat na 64bitove Windows 8, bude nutna cista instalace, takze XP instalujes v podstate zbytecne.
Z 32bitovych Windows XP stejne nemuzes upgradovat na 64bitove Windows 8, bude nutna cista instalace, takze XP instalujes v podstate zbytecne.
Tak jsem si stahl Windows 7 64bit ale po nabootování v UEFI mode USB Enabled mi to hodí chybu kde je napsáno:
"Default Boot Device MIssing or Boot Failed. Insert Recovery Media and Hit any key. Then select ´Boot Manager´ to choose a new Boot Device or to Boot Recovery Media."
Nevím si rady s tím proč není možné nainstalovat OS Windows,pořád mi to dává nějakou chybu,bud tuto nebo když zvolím Legacy boot mode tak to odpočítávání s Default pojmem....
"Default Boot Device MIssing or Boot Failed. Insert Recovery Media and Hit any key. Then select ´Boot Manager´ to choose a new Boot Device or to Boot Recovery Media."
Nevím si rady s tím proč není možné nainstalovat OS Windows,pořád mi to dává nějakou chybu,bud tuto nebo když zvolím Legacy boot mode tak to odpočítávání s Default pojmem....
Stáhl ?? Windowsy musíš koupit !! Jinak v BIOSU nastav Legacy a AHCI.
Nastavený Legacy mode bootování mám a AHCI tam mám také nastaveno. Ted se mi po nabootování zobrazí okénko UnetBootin přes který jsem ten ISO soubor převedl a píše to Default a odpočítává se od 10 vteřin nebo kolika do nuly.
Myslím,že v tomto foru se odpovědi nedočkám,je to tady jen samý antipirát a všekupující všeuměl, který nikdy nezhřešil.
Myslím,že v tomto foru se odpovědi nedočkám,je to tady jen samý antipirát a všekupující všeuměl, který nikdy nezhřešil.
-
- Pohlaví:
Ono to není jenom o antipirátech a všekupujících všeumělech, ale také o tom, co si stáhl a instaluješ.
Ty verze ke stažení na uložto.cz apod. jsou zpravidla více či méně modifikované a co je tam změněno ví jenom autor, který je dal ke stažení. Instalace se pak často nedaří, anebo systém nepracuje jak má.
Ty verze ke stažení na uložto.cz apod. jsou zpravidla více či méně modifikované a co je tam změněno ví jenom autor, který je dal ke stažení. Instalace se pak často nedaří, anebo systém nepracuje jak má.
Jedná se o předaktivovanou 32 a 64 bit. verzi z tohoto odkazu - XYZ.
Z uložto jsem stáhl za celý život tak max. dokumentaci jedné učebnice a neřekl bych, že stahování tak "závratnou" rychlostí (free) by někomu stálo za to aby se obtěžoval...
Z uložto jsem stáhl za celý život tak max. dokumentaci jedné učebnice a neřekl bych, že stahování tak "závratnou" rychlostí (free) by někomu stálo za to aby se obtěžoval...
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 23 pro 2013 08:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odkaz smazán
Důvod: Odkaz smazán
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
jak psal petr22 nainstaluj rovnou ty Windows 8. Je to nejlepší a nejrychlejší řešení.
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...
na strankach MS se da koupit a pak hned stahnout win8, to mas nejjednodussi, a nekrad. vem si, jake to je, kdyz tobe nekdo neco ukradne, to bys rval
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34
- 8346
-
od lucaso84
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 14:15