Ovladač nereaguje

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

AntonioSpeedy
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Ovladač nereaguje

Příspěvekod AntonioSpeedy » 01 led 2014 14:04

Zdravím PC-Help, mám nainstalovaný ovladač pro zvukovou kartu Creative Audigy LS Audio Processor ale pokud chci něco poslechnout tak není nic slyšet jen zapnutí a vypnutí systému Win XP. Pokuď jdu do ovládaní hlasitosti tak mi to píše toto:

Kód: Vybrat vše

Nejsou k dispozici zařízení pro aktivní směšování zvuku. Zařízení nainstalujte pomocí ovladacího panelu Přidat Hardware.

Když se podívám do správce zařízení tak ovladače jsou nainstalovaná.

Předem děkuji za pomoc :)

Reklama
rhsCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Re: Ovladač nereaguje

Příspěvekod rhsCZ » 01 led 2014 14:36

možná ovladač zvuku není kompatibilní s tvou zvukovou kartou

„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ

AntonioSpeedy
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod AntonioSpeedy » 01 led 2014 14:43

už sem z podpory stáhnul všechny a vyzkoušel a furt mi to nejde :(

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 01 led 2014 14:50

Zkoušením ovladačů naděláš více škody než užitku. Především je třeba vědět přesný název zvukové karty a výrobce a samozřejmě operační systém. Podle toho vyhledat správný ovladač a ten nainstalovat. Teď klidně může systém ukazovat na něco, co vůbec neobsahuje.

AntonioSpeedy
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod AntonioSpeedy » 01 led 2014 19:33

Mám original driver pro zvukovou kartu ale při zapnutí systemu mi to funguje bez problémů po chvilce když kliknu na vlastnosti zvuku tak mi to zas píše viz. nahoře.

EDIT: když si pustím neco přes prohlížeč např. YouTube tak zvuk slyším bez problémů i přes to že v OS nemuzu do vlastností zvuku. Pokud si pujdu zapnout film nebo písničku přes windows media player tak mi to nepustí z důvodu že není driver nebo tak nějak :( Už si stím fakt nevím rady

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 01 led 2014 20:31

Co myslíš - mohlo by to být tak, že část původního ovladače integrovaná v systému přežila - proto lze přehrát systémové zvuky, kdežto ovládání a další je zničeno instalací nesprávného ovladače. A protože se při WMP, případně při pokusu o nastavení zvuku volá již neexistující program, objevuje se ona hláška. Šlo by to tak? Tím netvrdím, že tomu tak na 100% je.
Zkontroluj službu Zvuk systému windows.
A onomu tvrzení mám správné zde nevěřím ani já, ani nikdo další. To je už taková klasika, že tazatelé tvrdí že mají vše správně. Přitom, kdyby to byla pravda, asi by to fungovalo, co myslíš?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”