Windows 8 výpadky wifi sítě eventlog
Windows 8 výpadky wifi sítě eventlog
Dobrý den jak už z názvu vypovídá tak mi vypadává wifi asi každých 20 minut mi na 30 sekund se mi u wifi zobrazí vykřičník a všechny internetové věci se tváří jak kdyby internet byl vyplý. když jsem se díval do event logu tak se tam opakuje chyba DNS client ID 1014. LOG: http://leteckaposta.cz/169205727
-
- Pohlaví:
Re: Windows 8 výpadky wifi sítě eventlog
Chyba DNS. jednoduše můžeš ověřit tak, že do adresního řádku prohlížeče místo www.seznam.cz napíšeš 77.75.76.3 Otázkou zůstává, proč DNS nefunguje. Zkontroluj jaké DNS přiděluje router (příkazem ipconfig /all), dál můžeš zkusit nastavit DNS server ručně na google DNS 8.8.8.8 a 8.8.4.4 a uvidíš, zda se to změní.
Když jsem zadal do řádky 77.75.76.3 tak mě to hodilo na seznam když jsem zadal do CMD ipconfig /all tak mi to vypsalo nějaké věci ale nevím co s tím mám dělat nevíš jak to vyřešit a prosím po lopatě protože v tomhle se vůbec nevyznám.
-
- Pohlaví:
Tak mi ten ipconfig screenni a dej mi ho sem jako přílohu.
Tady to je
-
- Pohlaví:
DNS tam máš 213.46.172.36(7).
takže jdi do nastavení sítě. Zde vlastnosti, protokol IPv4, vlastnosti. Dole je volba "získat adresu serverů DNS automaticky". Tu zruš a označ "Použít následující adresy serverů" Zde zadej položky 8.8.8.8 a 8.8.4.4 vyzkoušej.
Pokud poběží internet bez problémů, pak je to dotaz na tvého poskytovatele s upozorněním na chybu DNS. jestliže se chyba opět projení, pak to bude u tebe v PC.
takže jdi do nastavení sítě. Zde vlastnosti, protokol IPv4, vlastnosti. Dole je volba "získat adresu serverů DNS automaticky". Tu zruš a označ "Použít následující adresy serverů" Zde zadej položky 8.8.8.8 a 8.8.4.4 vyzkoušej.
Pokud poběží internet bez problémů, pak je to dotaz na tvého poskytovatele s upozorněním na chybu DNS. jestliže se chyba opět projení, pak to bude u tebe v PC.
Kde ve windows 8 najdu nastavení sítě ??
-
- Pohlaví:
jak to mám vědět? V liště budeš mít ikonu sítě, tak na to zkus kliknout.
tak mě to hodilo na seznam když jsem zadal do CMD ipconfig /all tak mi to vypsalo nějaké věci ale nevím co s tím mám dělat nevíš jak to vyřešit a prosím po lopatě protože v tomhle se vůbec nevyznám.
Tak to nastavení sítě asi nenajdu nejhorší je že nevím ani ve windows 7 jak se do něho dostat jinak by to asi bylo stejné.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Úno 2014 08:40) ---
chal4oye proč to tu píšeš ??
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Úno 2014 08:40) ---
chal4oye proč to tu píšeš ??
Nastaveni site je na stejnem miste v XP, Windows 7 i Windows 8 - v ovladacich panelech.
Jenom u Windows 7 a 8 se to jmenuje nejak jako "centrum site a pripojeni" a tam jsou vlastnosti sitoveho adapteru.
Nastaveni je pak ve vlastnostech IPV4 protokolu.
Jenom u Windows 7 a 8 se to jmenuje nejak jako "centrum site a pripojeni" a tam jsou vlastnosti sitoveho adapteru.
Nastaveni je pak ve vlastnostech IPV4 protokolu.
kde je tu nastavení ipv4 ??

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Úno 2014 08:54) ---
už jsem to našel a nastavil :) mám teď restrtovat PC nebo to je jedno ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 4457
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 10:39
-
- 4
- 2971
-
od RIKI22
27 led 2025 16:39
-
- 6
- 8219
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5038
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
- 2
- 5861
-
od HelFix