Rozšíření svazku
Rozšíření svazku
Zdravím, chci se zeptat, mám rozdělený disk na několik oddílů, na C mám systém ale už mi nestačí místo potřeboval bych třeba od 10GB rozšířit ale ve windowsech ve správě disků když kliknu pravým tlačítkem tak rozšíření je šedivé, jde jen zmenšit....jinak nepoužité místo tam mám asi 100GB, jak to tam mám dát?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rozšíření svazku
Pomohl by screen ze Spravy disku, ale obecne operace se systemovym svazkem lze provadet pouze mimo bezici OS.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Musis nejdriv udelat misto.Zmensit oddil za systemovym oddilem.
Jsem flegmatik no a co?
Nebo Easeus Partition Master.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Pomocí Easeus Partition master jsem to zkoušel ale nic jako zmenšení jsem tam nenašel.
Samozřejmě že nemůžeš rozšířit C:, když místo máš až za B:. To místo potřebuješ hned za C.
Windowsáckým disk managerem to nejde, já to dřív dělal třeba přes ten easeus, ale myslím že rychlejší by bylo data přetáhnout na exterák, oddíl smazat, zvětšit C:, a pak zase vytvořit B a data na něj hodit z exteráku. Máš to jistější, protože jakmile vypadne proud při úpravě přes easeus máš po datech. Navíc to trvá asi pětinásobek času.
Každopádně, nedávej si tak malou velikost systémovýho oddílu, já to dřív taky takhle měl, ale docela brzo mě to přešlo, když pár týdnů po zvětšení mi místo zase začalo docházet..
Teď jsem prostě Cčku nechal půl tera, furt lepší mít rezervu (u mě 200GB volnejch) s tím že mi to chybí na Dčku, než každej měsíc řešit tyhle ptákoviny.
Windowsáckým disk managerem to nejde, já to dřív dělal třeba přes ten easeus, ale myslím že rychlejší by bylo data přetáhnout na exterák, oddíl smazat, zvětšit C:, a pak zase vytvořit B a data na něj hodit z exteráku. Máš to jistější, protože jakmile vypadne proud při úpravě přes easeus máš po datech. Navíc to trvá asi pětinásobek času.
Každopádně, nedávej si tak malou velikost systémovýho oddílu, já to dřív taky takhle měl, ale docela brzo mě to přešlo, když pár týdnů po zvětšení mi místo zase začalo docházet..
Teď jsem prostě Cčku nechal půl tera, furt lepší mít rezervu (u mě 200GB volnejch) s tím že mi to chybí na Dčku, než každej měsíc řešit tyhle ptákoviny.
Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3622
-
od ps
Zobrazit poslední příspěvek
17 zář 2024 15:23
-
- 5
- 2636
-
od zeus
26 lis 2024 22:02
-
-
Jaký vybrat HDD do notebooku na rozšíření ? Příloha(y)
od ski1961 » 16 srp 2024 13:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1805
-
od Grander
16 srp 2024 14:23
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”