Řeším následující problém u strejdy:
některé stránky se mi zobrazují korektně (seznam), ale některé zobrazují jen kořenový adresář (youtube). Dělá to jak v IE8, tak Mozila či Google. Z některých stránek pak nejde stahovat (stahuj) atd. Pak ani korektně nefunguje Skype... ikdyž připojení je OK. Antivirus Avast.
Navíc jsem ještě zjistil, že chybí pár drobností které se s Win normálně instalují (WordPad, Poznámkový blok), tak mě napadlo, jestli nechybí nějaká součást, ale nevím která.
Win XP - problém s internetem
Re: Win XP - problém s internetem
Příslušenství nechybí, ale zrovna tady ty dvě věci tam nejsou. Zřejmě se nenainstalovali, ale nejsou ani v seznamu nenainstalovaných.
V chytré knížce čtu, že je možné, že se mi všechno nezobrazuje a pak mám ve složce C:\Windows\Inf otevřít soubor sysoc.inf a ve složce Components odstranit text HIDE. Jenomže tam nemám ani složku Inf, natožpak sysoc.inf či ostatní. Jak v takovém případě opravit instalaci?
V chytré knížce čtu, že je možné, že se mi všechno nezobrazuje a pak mám ve složce C:\Windows\Inf otevřít soubor sysoc.inf a ve složce Components odstranit text HIDE. Jenomže tam nemám ani složku Inf, natožpak sysoc.inf či ostatní. Jak v takovém případě opravit instalaci?
Naposledy upravil(a) Starbuck dne 01 dub 2014 17:49, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nemáš to nějakou upravovanou instalačku WinXP?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nevím, je to strejdův počítač a kupoval ho už s instalovanými Win
Tak teď už na 100% vím, že tam jsou legální WIN XP Professional SP3 - našel jsem na firmě starou instalačku a zkusil jsem teda celý počítač přeinstalovat. To se mi povedlo, je tam všechno, co má být, všechno funguje OK, jenom ten zatracený internet!!!
Takže, co vím - deska MSI G41M-P33 Combo, CPU Intel 3GHz Dual, RAM 2x2GB, LAN Realtec onboard
všechno běží jak má, v klidovém stavu CPU 0%, RAM 360MB
Filmy - CPU 6%, RAM do 600MB
ale spustím IE a procesor začne blbnout a vytížením lítat nahoru, přitom RAM v klidu a síť kolem 1% (ukazuje 100Mb, reálně mi běhá na jiných PC do 17Mb/s), stránky se blbě a pomalu načítají. U chromu vše běží o poznání rychleji - CPU vylítne ale pak se zklidní, ovšem pořád to rozhodně není OK
Ale největší problémy začnou u videa z internetu (strejda chce sledovat záznamy sportovních utkání buď z archivu ČT4, nebo z Youtube) - během několika vteřin obě jadra CPU na 100% a je konec (RAM do 700MB, síť 1-2%).
Ale pokud zkusím stáhnout třeba film do PC, tak stahuje třeba 2Mb/sec (film do 10min), CPU 6%, RAM do 600MB.
Takže podtrženo sečteno - po reinstalaci to dělá to stejné. Ovladače jsem několikrát přeinstaloval - moc jich teda není ale aspoň jsem je zkoušel stahovat z různých zdrojů. Zkoušel jsem aj RAMky - beze změny. Už jsem z toho zoufalý

Takže, co vím - deska MSI G41M-P33 Combo, CPU Intel 3GHz Dual, RAM 2x2GB, LAN Realtec onboard
všechno běží jak má, v klidovém stavu CPU 0%, RAM 360MB
Filmy - CPU 6%, RAM do 600MB
ale spustím IE a procesor začne blbnout a vytížením lítat nahoru, přitom RAM v klidu a síť kolem 1% (ukazuje 100Mb, reálně mi běhá na jiných PC do 17Mb/s), stránky se blbě a pomalu načítají. U chromu vše běží o poznání rychleji - CPU vylítne ale pak se zklidní, ovšem pořád to rozhodně není OK
Ale největší problémy začnou u videa z internetu (strejda chce sledovat záznamy sportovních utkání buď z archivu ČT4, nebo z Youtube) - během několika vteřin obě jadra CPU na 100% a je konec (RAM do 700MB, síť 1-2%).
Ale pokud zkusím stáhnout třeba film do PC, tak stahuje třeba 2Mb/sec (film do 10min), CPU 6%, RAM do 600MB.
Takže podtrženo sečteno - po reinstalaci to dělá to stejné. Ovladače jsem několikrát přeinstaloval - moc jich teda není ale aspoň jsem je zkoušel stahovat z různých zdrojů. Zkoušel jsem aj RAMky - beze změny. Už jsem z toho zoufalý
Jak jsem psal:
deska MSI G41M-P33 Combo,
CPU Intel 3GHz Dual,
RAM 2x2GB 1333
LAN Realtec onboard (100M)
grafika ATI Radeon X700, 256M
deska MSI G41M-P33 Combo,
CPU Intel 3GHz Dual,
RAM 2x2GB 1333
LAN Realtec onboard (100M)
grafika ATI Radeon X700, 256M
-
- Pohlaví:
Zapomeň na to. Zkusil jsem přenos z ČT4.
Tohle mi to dělá na i7/870:
Co to asi může udělat s tou tvou plečkou...
Tohle mi to dělá na i7/870:
Co to asi může udělat s tou tvou plečkou...
Sory, ale ne každý potřebuje dělo. Navíc, kluk má srovnatelnou sestavu, pouze s kvalitnější grafikou, a všechno jede absolutně bez problémů. Tak si říkám, když to jede na jednom, tak to musí jet aj na druhém.
To, co sem dáváš je z W7, které chtějí podstatně víc.
To, co sem dáváš je z W7, které chtějí podstatně víc.
-
- Pohlaví:
Ono i grafice dost záleží. Zvláště na tom, jestli umí dekódovat video sama. Pak je to na grafice a procesor se nehoní.
No a k druhému - existuje krásné české přísloví: Když dva dělají totéž, není to totéž. I když budu mít stejný typ auta od jednoho výrobce, může mi moje jet 180, zatímco sousedovo 160.
No a k druhému - existuje krásné české přísloví: Když dva dělají totéž, není to totéž. I když budu mít stejný typ auta od jednoho výrobce, může mi moje jet 180, zatímco sousedovo 160.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Také zastávám stanovisko, že problémem je právě grafická karta. Chtělo by to kvalitnější.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 4892
-
od RIKI22