Nevíte někdo prosím, kde sehnat popis služeb ve Win 7? Aby to bylo pochopitelné, co to dělá a co na tom závisí (popis ve Win je velmi stručný a nepřesný).
Díky
Je někde popis služeb Win7?
Je někde popis služeb Win7?
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 12 dub 2014 07:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis
Důvod: Upraven nadpis
-
- Pohlaví:
Re: Služby Win 7
Pokud se na tu službu podíváš, pak tam je jasně napsáno k čemu slouží. Lepší vysvětlení nenajdeš!
"popis ve Win je velmi stručný a nepřesný"
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Mi ... components
http://www.blackviper.com/service-confi ... gurations/
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Mi ... components
http://www.blackviper.com/service-confi ... gurations/
Re: Je někde popis služeb Win7?
Díky za rady. Kombinací webových odkazů a metod pokus x omyl jsem dosáhl značného zrychlení celého systému Win 7. Je to až neuvěřitelné. Start zrychlen o 50%, po kliknutí na ikony se vše otevře hned, ne s prodlevou. Radost s tím pracovat.
Po klasické instalaci W7 se spouští opravdu hromada služeb, které i slušně výkonné pc zabrzdí, doporučuji každému věnovat službám pozornost a optimalizovat.
Po klasické instalaci W7 se spouští opravdu hromada služeb, které i slušně výkonné pc zabrzdí, doporučuji každému věnovat službám pozornost a optimalizovat.
Blue Spirit píše:Pokud se na tu službu podíváš, pak tam je jasně napsáno k čemu slouží. Lepší vysvětlení nenajdeš!
Nesouhlasím. Důkaz:
Co je to protokol RPC? O jaké identifikátory jde? Co jsou to přenosové koncové body? Co se prakticky stane, když služba neběží?Mapovač koncových bodů protokolu RPC
Překládá identifikátory rozhraní RPC na přenosové koncové body. Jestliže je tato služba zastavena
A takových nicnevysvětlujících popisů v službách najdeš mraky. Má to pro mě stejnou sdělovací hodnotu, jako že šprungl na zeleném úželu distajguje, pokud jsou frungilní hudranty selporatovány, v opačném případě je zastavena kataryfační pardomanická retuzíla filohramanických kexoldů.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Souhlasím s Milošem - služby jsou popsány ve W7 velmi špatně. Je to jako strojový překlad od Google, značně nesrozumitelné a celkový výsledek je značně nejasný. Je nutné hledat na webu - zadat přesný název služby a pídit se, co to vlastně znamená. Opravdu mi není jasné, proč se automaticky po instalaci W7 spouští tolik služeb. Běžný uživatel s NTB a wifi připojením + běžným softwarem jich nepotřebuje opravdu více než 50% ( resp. cca 50% jsem jich vypnul a vše běží bez problému). Resp. jinak, proč bych měl mít automaticky zapnutou službu, kterou využiji 1x za rok, nebo si ji mohu spustit ručně. O celkové zátěži pro systém a plynulý běh W7 ani nemluvě.
Příklad: V plánovači úloh mám automatické spuštění IE11 po startu. Před optimalizací to trvalo cca 50 vteřin než se s tím dalo vůbec pracovat, stále to něco donačítalo a hledalo. Nyní to je hned, IE se načte a za 2 vteřiny můžu pracovat.
Příklad 2: Outlook to samé.
Příklad: V plánovači úloh mám automatické spuštění IE11 po startu. Před optimalizací to trvalo cca 50 vteřin než se s tím dalo vůbec pracovat, stále to něco donačítalo a hledalo. Nyní to je hned, IE se načte a za 2 vteřiny můžu pracovat.
Příklad 2: Outlook to samé.
-
- Pohlaví:
Sto lidí 100 názorů. Já si s tím vystačím, navíc používám Process Explorer, Process monitor a Ultra Process Manager.
Nejde o názory, nýbrž o srozumitelnost. Pro tebe jsou ty vysvětlivky srozumitelné, pro mě ne. To není názorem, nýbrž znalostí použité terminologie ve vysvětlivkách.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Ano, nechci se přít a souhlasím, nicméně se držím dotazu
Nejsem žádným velkým znalcem, ale dovolím si tvrdit, že na podrobné vysvětlení celé této problematiky je potřeba prostudovat odbornou literaturu a ta jistě také bude.
Pokud by si k tomu někdo sedl, bral službu po službě a vše dopodrobna popsal, jistě by z toho slušná kniha byla.
Když jsem začínal s 1. PC vybaflo na mne spoustu odborných anglických termínů a první kniha co jsem musel koupit byl Anglicko-Český slovník výpočetní techniky - SNTL 1990.
Nedávno jsem se ptal místního odborníka MiliNesse jak dosáhnout aspoň částečné úrovně jeho znalostí, odpověděl, že bez několika knih se neobejdu.
Tím chci jenom říci, že podobnou problematiku nikdo nesepíše zdarma a nedá jen tak na web, zdarma k dispozici několika uživatelů.
... a ten popis služeb je. Je pravda že je tam spousta odborných termínů a zkratek kterým "obyčejný smrtelník" nerozumí, ale pak se vše dá už dohledat.Je někde popis služeb Win7?
Nejsem žádným velkým znalcem, ale dovolím si tvrdit, že na podrobné vysvětlení celé této problematiky je potřeba prostudovat odbornou literaturu a ta jistě také bude.
Pokud by si k tomu někdo sedl, bral službu po službě a vše dopodrobna popsal, jistě by z toho slušná kniha byla.
Když jsem začínal s 1. PC vybaflo na mne spoustu odborných anglických termínů a první kniha co jsem musel koupit byl Anglicko-Český slovník výpočetní techniky - SNTL 1990.
Nedávno jsem se ptal místního odborníka MiliNesse jak dosáhnout aspoň částečné úrovně jeho znalostí, odpověděl, že bez několika knih se neobejdu.
Tím chci jenom říci, že podobnou problematiku nikdo nesepíše zdarma a nedá jen tak na web, zdarma k dispozici několika uživatelů.
Není třeba se rozepisovat o každé službě na několik stránek. Stačí stručné a srozumitelné vysvětlení funkce na tři řádky, pak na další tři řádky, co na službě závisí.
Stačí se podívat na webovky Microsoftu, je to to samé v bledě modrém. Na čtyřech stranách textu se člověk vlastně dozví to, co lze vyjádřit v jednom odstavci o pěti řádcích. Není umění popsat stohy papíru, ale umět se vyjádřit - v tom tkví celý problém. Obecně bych velkou část textově zpracované IT problematiky označil jako "urovně strojového překladu Google".
Jen mi je stále záhadou, proč je kolem spuštěných služeb takové mystérium a tajností. Naprosto zásadně to ovlivňuje výkon a rychlost Windows, resp. lze jednoduše bez jakéhokoliv dalšího software a složitých postupů vyladit výkon Windows na maximum.
Stačí se podívat na webovky Microsoftu, je to to samé v bledě modrém. Na čtyřech stranách textu se člověk vlastně dozví to, co lze vyjádřit v jednom odstavci o pěti řádcích. Není umění popsat stohy papíru, ale umět se vyjádřit - v tom tkví celý problém. Obecně bych velkou část textově zpracované IT problematiky označil jako "urovně strojového překladu Google".
Jen mi je stále záhadou, proč je kolem spuštěných služeb takové mystérium a tajností. Naprosto zásadně to ovlivňuje výkon a rychlost Windows, resp. lze jednoduše bez jakéhokoliv dalšího software a složitých postupů vyladit výkon Windows na maximum.
Celá ta grupa související se sítí a internetem, což je cca 50% všech služeb. Je to tak doslova "idiotsky" popsané, že ani nadprůměrně inteligentní a v počítačích i windows alespoň trochu znalý člověk nemá šanci pochopit co vlastně autor chtěl říci. Fakt jsem zůstal stát nad tím, co dokázal někdo vyplodit za češtinu.
No zpátky k tématu, namátkové příklady (už jen ty názvy jsou perly):
- Hostitel zařízení UPnP
- Izolace klíče CNG
- klient DHCP
- klient DNS
- mapovač zjišťování topologie linkové vrstvy
- naslouchací proces domácí skupiny
- plaforma WDF
- pomocná služba protokolu IP
- protokol PNRP
- služba DTC
A hromada dalších.