Opakované restarty nově sestaveného počítače.*

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Qwyzz
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Opakované restarty nově sestaveného počítače.*

Příspěvekod Qwyzz » 29 dub 2014 19:49

Zdar, měl jsem starší desku v PC ale nešla mi klávesnice, myš ani obrazovka, tak jsem si pořídil novou desku, vše jsem zapojil jak se patří sice jsem měl problém při prvním spuštění ale toje asi normální a další dny to šlapalo, jen poslední dobou chci zapnout počítač, pípne to. najede LOGO desky a následně černá obrazovka obrazovka, čekám aby se to načetlo a najednou restart znovu pípne, zase LOGO a znova a takhle donekonečna ... kdyby někdo tušil ozvěte se, na přání vypíšu vše co bude v mých silách, parametry atp.

//Problém s ... :evil:

//mmmartin

Reklama
Hurikan
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Problém při zapnutí PC

Příspěvekod Hurikan » 29 dub 2014 19:50

zkontroluj jestli mas dobře uchycený chladič cpu.
My pc:
CPU: AMD FX-6350, GPU: ASUS STRIX GTX 960 DirectCU II OC, RAM: 8Gb DDR3, MB: MSI 970 GAMING, HDD: SEAGATE 2TB, CPUFAN: SilentiumPC Fortis 2 XE1226, CASE: EVOLVEO F125

Qwyzz
nováček
Stav:

Příspěvekod Qwyzz » 29 dub 2014 21:29

Přichycený je správně, dnes po práci sem to rozebral celý case a znova poskládal a vše pečlivě nasadil jak se má a pořád se to děje .. a i když dám bootovaní na CD/DVD-RW jako první a druhé dám SATA, aby se mi po spuštění ukázalo "Instalace se spustí jakým kolik tlačítkem" nebo jak to vlastně je naspané, tak ani to se mi neukáže, jen to LOGO ZD a pak černá obrazovka a restartuje se a takhle neustále .. někde jsem četl, že zkusit tu funkci "opravit počítač" ale nevím jak se tam dostat zkusím ještě F8 mačkat, ale jestli to nepomůže, že se nic neukáže tak už opravdu nevím, pokud někdo bude vědět cokoliv tak budu rád, odzkouším vše možné :)

MrekS
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod MrekS » 29 dub 2014 21:38

A do BIOSu se tedy normálně dostaneš ano?
1, je HDD správně zapojen (data i napájení)? není vadný kabel k HDD (příp. zkus jiný kabel.)?
2, zobrazí se ti HDD v biosu (ne jen SATA ale celý název disku)?
Marek

DeNNI85
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: Opakované restarty nově sestaveného počítače.*

Příspěvekod DeNNI85 » 29 dub 2014 21:42

A kolikrat ti to pipne? Jen jednou kratce, jako kdyz to bezne startuje nebo vicekrat?
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Qwyzz
nováček
Stav:

Příspěvekod Qwyzz » 30 dub 2014 20:19

Pípnutí je jen 1xkrát "běžné startování" odzkoušel jsem i vytáhnout paměti a začalo to pípat 3x myslím, do biosu se dostanu není problém, odzkoušel jsem více harddisků a u jednoho se dostanu až k tomu " Stav nouze...stav nouze v síti....atp.. spustit systém běžným způsobem ale ať kliknu na cokoliv, restartuje se a znova a nic nejde ...RAMky to taky nemůžou být (odzkoušeno) typoval bych procesor :( ... kabel jsem nezkoušel vyměnit, ale podle mě jsou v pořádku, ale za zkoušku nic nedám :) a v biosu se taky moc nevyznám a někde jsem četl, že i nastavení jumprů by taky prej pomohlo na desce ale nevím který a kam :(

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 dub 2014 20:43

Zkus nabootovat z CD, pokud to půjde přeinstaluj systém.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 dub 2014 21:17

Pípnutí by mělo znamenat, že hlavní HW je OK. Podle toho, že se PC vypne po zobrazení loga, usuzuji, že je problém s diskem a tedy s načtením OS. Uvádíš, že byl již problém při prvním spuštění PC po instalaci. Pokud máš možnost, doporučuji zkontrolovat disk v jiném PC, třeba u kamaráda a připojit jej jako druhý disk a zkontrolovat programem CrystalDiskInfo a výsledek vložit sem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Qwyzz
nováček
Stav:

Příspěvekod Qwyzz » 01 kvě 2014 20:27

Přeinstalovat to nejde i když nastavím na první boot mechaniku nezobrazí se "stiskněte libovolnout klávesu atp..." S diskem nevím, když vložím jiný kde je taky systém tak to též nejde ale to jsem již psal .. nevím kde je problém ... ale odzkouším jinde ten disk a dám sem ty parametry pokud se mi to podaří :)

Qwyzz
nováček
Stav:

Příspěvekod Qwyzz » 03 kvě 2014 12:05

Nemůže být problém i s procesorem ? .. lze otestovat procesor aniž bych musel použít jiný ? (výměnou) ? .. jestli jde nějak v biosu určit poruchu nebo aspoň že to ukazuje error nebo chybu v něčem

Qwyzz
nováček
Stav:

Příspěvekod Qwyzz » 04 kvě 2014 01:37

Tak procesorem to není ... koupil jsem si nový a pořád stejný problém ... (stav 0xc00000e9) má někdo zkušenosti ??? ... ozvěte se prosím !

MrekS
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod MrekS » 04 kvě 2014 14:42

Říkal jsem že chyba bude nejspíše v HDD.
nechápu proč si kupoval nový procesor, kdyby byl vadný CPU, PC by se choval jinak.

1, už si kontroloval ten SATA kabel??? - zkoušel si jiný?
2, už si kontroloval HDD v jiném PC?- byl v pořádku?
3, pod jakým označením vidíš HDD v BIOSUu? (je tam celý název disku? např. WD7501ALL........)
4, zkoušel si disk zapojit do jiného SATA portu?
5, jde do disku opravdu el.? zkoušel si jiný kabel od zdroje? (případně točí se HDD)??

Jestli se chceš někam posunout, případně to vyřešit, tak odpovídej na všechny otázky!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”