Nefunkční Windows - pouze černá obrazovka Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Anushka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Nefunkční Windows - pouze černá obrazovka  Vyřešeno

Příspěvekod Anushka » 04 kvě 2014 03:01

Zdravím vás, stala se mi nepříjemná věc - počítač se mi sám od sebe rozhodl nainstalovat nějakou aktualizaci (ani jsem si nevšimla čeho) a od té doby mi nefunguje Windows (mám Windows Vista - samozřejmě originál a až dodneška asi 4 roky funkční). Resp. po aktualizaci se mi ještě počítač zapnul, ale následně se sekl a hlásil, že "proces Windows neodpovídá" - nešlo jít do správce úloh, ani jinak ukončit proces než vypnutím počítače. Od té doby se mi při zapínání objeví černá obrazovka jen s nabídkou
-nouzový režim
-nouzový režim se sítí
-nouzový režim se sítí a stavovým řádkem
-spustit obvyklým způsobem

Ať dám kteroukoli možnost, skončí to u černé obrazovky s kurzorem a Windows se mi nenačte.

Nevíte co to způsobilo? Jestli se mi stáhla a nainstalovala nějaká blbost nebo jak to vyřešit jinak, než radikálním přeinstalováním? :-/ Původně jsem se bála, že mám něco s diskem, ale zdá se být ok...
Moc děkuju za rady :)

Reklama
AngelikaB
Level 6
Level 6
Stav:

Re: Nefunkční Windows - pouze černá obrazovka

Příspěvekod AngelikaB » 04 kvě 2014 07:06

Vítej na PC-HELP :clap:
Pokud tohle ti dělá tak zkus nabootovat DVD kde máš tvuj windows a dole je opravit windows.... A uvidíme co to udělá

Anushka
nováček
Stav:

Re: Nefunkční Windows - pouze černá obrazovka

Příspěvekod Anushka » 04 kvě 2014 22:07

DVD s windows k tomu nemám, i přesto že windows jsou originál....mám jen jakýsi dvd "recovery", který mi má sloužit jako bod obnovy a možná ještě jsem měla nějaký cd s drivery, který bohužel po tolika letech nemužu najít.....každopádně už jsem vážně zoufalá, protože nejde spustit ani žádný nouzový režim...nefunguje ani ten recovery manager, abych obnovila systém.....jediný, kam se dostanu, je bios, ale tam toho taky moc nezmůžu......jen jsem zjistila, že je toto jakýsi "diagnostic log 0305" - což všude píšou, že by měl být problém s hard diskem, ale ten mi v jiným počítači funguje normálně, takže toto možná nebude ten fatální problém, díky kterýmu ten počítač nejde spustit. Ta černá obrazovka s bílým kurzorem mě opravdu už dohání k šílenství...:(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”