Zdravím,
Mám stařičký Lenovo ThinkPad Edge 0578-JKG a potřeboval bych jej vyčistit, tak.. aby byl zkrátka funkční a dalo se na něm pohodlně pracovat. První otázka zní.. Není architektura Win 7 64bit určená pro zařízení s 2gb RAM+ ? Není 64bit hloupost na výkon tohoto notebooku? Nebyla by v dnešní době nejlepší volbou například Win 8.1 32x?
Což je zásadní otázka.. Rozjedu na Intel Core i3 370M 2,4GHz (+ 2gb 1066Mhz RAM) Win 8.1? Je lepší volit 64x či 86x?
Je Win 8 dobrou volbou? Vyřešeno
Je Win 8 dobrou volbou?
Naposledy upravil(a) kupjec dne 04 kvě 2014 17:01, celkem upraveno 1 x.
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Nothing Phone (1) +Galaxy Watch Active 2
Re: Je Win 8 dobrou volbou?
Jestli mas 64 bit procesor, taky bych tam hodil Windows 8.1 64bit, Windows 8.1 je jeste mene narocnejsi nez Windows 7, nemel by jsi mit ani ten nejmensi problem s rychlosti. Ja mam na notebooku 2GB RAM a vyuziji z toho tak 35-45%.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
To zajisté je, ovšem.. někde jsem četl že i výkonné procesory, které 64 zvládnout bez problémů by bylo lepší táhnout na Win 32x, jelikož mají málo operační paměti ram, zde 2gb.
Ještě k tomu ntb.. lze nějak kapacita RAM u tohoto typu navýšit? Dokoupit třeba na 4gb?
& já mám využití RAM právěže poměrně "slušné"...
Ještě k tomu ntb.. lze nějak kapacita RAM u tohoto typu navýšit? Dokoupit třeba na 4gb?
& já mám využití RAM právěže poměrně "slušné"...
► Zobrazit spoiler
Pokud nepocitas s updatem RAM, hod tam radsi 32bit
+dvorakj | Právěže jsem se ptal, zdali je update možný
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
V tvém notebooku máš dva sloty pro paměti. Jeden slot zvládne max čtyř gigový modul, tedy celkově tam můžeš mít 8 GB. Ty máš osazen jen jeden slot jedním dvou gigovým modulem, tím pádem máš jeden volný a do něj můžeš dát až 4 GB.
Máš tam typ DDR3 a ten dvou gigový modul pracuje na frekvenci 1066MHz. Teď už je na tobě jak moc chceš paměť rozšířit, pokud na 4GB, kup si jeden dvou gigový DDR3 modul o frekvenci 1066MHz.
např.: http://www.alza.cz/operacni-pamet-so-di ... 107073.htm
Máš tam typ DDR3 a ten dvou gigový modul pracuje na frekvenci 1066MHz. Teď už je na tobě jak moc chceš paměť rozšířit, pokud na 4GB, kup si jeden dvou gigový DDR3 modul o frekvenci 1066MHz.
např.: http://www.alza.cz/operacni-pamet-so-di ... 107073.htm
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
To, že sdílená paměť, kterou jste poslal bude pasovat k mému ntb je jisté? Pokud ano, tak po potvrzení beru toto téma za vyřešené a mnohokrát děkuji.
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Je Win 8 dobrou volbou? Vyřešeno
Není to jisté, moc toho o tvém notebooku nevím, jestli ty ano, tak mi to co nejdetailněji popiš, tedy hlavně něco o těch ramkách, já pátral po googlu, co v tom máš. Jediné co vím na 100% že tam máš jeden dvou gigový modul na frekvenci 1066MHz. A podle toho co jsem se dopátral by si tam měl mýt ještě jeden volný slot, kde by si mohl osadit až 4GB modul, nejlépe na stejné frekvenci, jako ten první. A jelikož ty dvě giga na té alze jsou za pakatel, můžeš si klidně připlatit za 4GB modul, nebo rovnou dva, pokud chceš hrát hry.
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”