Obnovení Win 8
Obnovení Win 8
Zdravím. Máme na návštěvě švagrovou z USA a zkolaboval jí notebook ASUS S200E. Systém nenabootuje, obrazovka začne modře blikat. Stáhl jsem manuál a podle něho jsem zkoušel obnovení po stisku F9. To nejde, hlásí mi to zamčený disk. Systém je možné spustit jen v nouzovém režimu. Můžu udělat něco pro to, aby zmizela hláška o zamčeném disku a Win šly obnovit? Díky.
Re: Obnovení Win 8
Přesné znění te hlášky o disku? Pokud se ti v nouzovém režimu podaří nabootovat, pak můžeš zkusit obnovit systém z bodu obnovení.
Je to v angličtině. Volný překlad je, že je disk zamknutý a je potřeba ho odemknout. V nouzáku jsem se o obnovení pokoušel ale hlásí to, že to není zapnuté.
Vyfot tu hlasku
To vypada na drive lock nebo nejakou formu sifrovani.
To vypada na drive lock nebo nejakou formu sifrovani.
Taky mě napadlo, že je to zašifrované. Restart BIOSu do default nastavení nepomohl. Nebudu se v tom dál vrtat, ať to švagrové opraví v USA. Trochu jsem jí zpovídal a dozvěděl jsem se, že k notebooku dostala flashku (notebook nemá optickou mechaniku). Tu ovšem nemá ssebou. V tom bude asi ten zakopaný pes. Takže díky.
Vyfot tu chybovou hlasku, podle toho pujde poznat co po tobe chce zadat heslo.
Na te flashce muze byt ulozeny klic pro odemknuti toho sifrovaneho disku. Taky zalezi na tom jestli je to soukromy notebook nebo firemni (v tom bych se nehrabal vubec, i to vyresetovani BIOSu muze byt problem pokud tam bylo neco specialniho nastaveno).
Na te flashce muze byt ulozeny klic pro odemknuti toho sifrovaneho disku. Taky zalezi na tom jestli je to soukromy notebook nebo firemni (v tom bych se nehrabal vubec, i to vyresetovani BIOSu muze byt problem pokud tam bylo neco specialniho nastaveno).
Přesné znění: The drive where Windows is instaled is locked. Unlock the drive and try again.
-
- Pohlaví:
V tom to asi bude.Na te flashce muze byt ulozeny klic pro odemknuti toho sifrovaneho disku.
Tak to nebude sifrovani, ale rozbita Wokna.
Melo by stacit nabootovat z instalacniho media (flash, DVD) a spustit opravu systemu.
Melo by stacit nabootovat z instalacniho media (flash, DVD) a spustit opravu systemu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4272
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
07 bře 2025 18:01
-
- 3
- 4216
-
od petr22
30 dub 2025 09:26
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15888
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
-
- 2
- 3677
-
od petr22