Zdravím,
mám notebook HP Envy 15-j000ec. Rozlišení obrazovky je 1920x1080 a OS Win 8.1. Už delší dobu mě trápí velikost písma na display. V základu je vše klasicky malinké, tak jsem se díval po různých návodech na netu jak zvětšit uživatelské prostředí. Upravil jsem možnost : Zvětšit nebo zmenšit text na přijatelnou hodnotu, takže teď už většina programů pracuje dle mých požadavků.
Z těch výjimek, které nepracují správně a vadí mi nejvíce je program Google Chrome.
Obsah webových stránek už jsem vyřešil, ale vůbec nemohu najít, jak změnit velikost horní lišty. (prostor, kde se vyhledává, lištu záložek, aktuálně spuštěné stránky a podobně).
Internet Explorer funguje normálně stejně jako většina jiných aplikací.
Pokud by bylo potřeba mohu přiložit screen.
Děkuji za všechny typy.
Windows 8.1 - FullHD - Chorme - velikost menu
Windows 8.1 - FullHD - Chorme - velikost menu
HP ENVY 15-j000ec : Intel Core i7 4702MQ (Haswell), 2GB nVidia GeForce GT 750M, 15,6" FullHD, 8GB DDR3, HDD 1TB + SSD 24GB, Beats Audio 4.2
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows 8.1 - FullHD - Chorme - velikost menu
Nemám Chrome, ale nejspíše to je dané právě vlastnostmi Chrome, když to je jinde funkční.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Můžeš to řešit globálně a nastavit pro programy větší font, najde se pár výjimek (starších), kde to bude blbnout (text mimo okno).
Tak jsem už přišel na to, kde je nejspíše problém, ale řešení stále nevidím...
Jedná se o nastavení kompatability: Když není zaškrtlá možnost : Zakázat změny velikosti zobrazování při vysokých hodnotách DPI, tak je velikost normální, ALE celý text je rozmazaný. Když to zaškrtnu, text je ostrý, ale veškerá navigace je strašně malinká.
Je to opravdu strašně vyčerpávající a po chvilce z toho začne bolet hlava, protože je každá nabídka jinak velká.
Teď jsem pro změnu nainstaloval Flash do FF a tam je ten příklad více než názorný, zde nepomůže změnit velikost textu, otázkou ovšem zůstává co s tím.
http://dosero.nhx.cz/sharesys/files/SnUtmek-obrazovky--3--1275549602.png
Musím se přiznat, že ještě nikdy jsem nebyl tak otráven při používání pc.
Jedná se o nastavení kompatability: Když není zaškrtlá možnost : Zakázat změny velikosti zobrazování při vysokých hodnotách DPI, tak je velikost normální, ALE celý text je rozmazaný. Když to zaškrtnu, text je ostrý, ale veškerá navigace je strašně malinká.
Je to opravdu strašně vyčerpávající a po chvilce z toho začne bolet hlava, protože je každá nabídka jinak velká.
Teď jsem pro změnu nainstaloval Flash do FF a tam je ten příklad více než názorný, zde nepomůže změnit velikost textu, otázkou ovšem zůstává co s tím.
http://dosero.nhx.cz/sharesys/files/SnUtmek-obrazovky--3--1275549602.png
Musím se přiznat, že ještě nikdy jsem nebyl tak otráven při používání pc.

HP ENVY 15-j000ec : Intel Core i7 4702MQ (Haswell), 2GB nVidia GeForce GT 750M, 15,6" FullHD, 8GB DDR3, HDD 1TB + SSD 24GB, Beats Audio 4.2
Dobry zrak a nechat to na vychozim nastaveni no, to je nejlepsi. Jinak pochybuji, ze to nejak pujde, pokud to nejde pres zmenu DPI v nastaveni rozliseni tak asi nijak, leda zvolit nizsi rozliseni.
-
- Pohlaví:
Zajímavé. Já si ve Win 8.1. synchronizoval účet s Chrome jak to mám na XP a je to úplně stejné jako v XP.
A máte FullHD rozlišení?
Jinak s postupem času zjišťuji, že je to napříč skoro celým systémem. A když už se vyřeší velikost písmen, tak velikost ikonek je tristní.
Gimp, Winamp (při standartním nastavení), Vlc media player, Adobe Reader, PsPad a spousta dalších...
Například v PsPadu jsou ty ikony zhruba 3 milimetry vysoké, takže je problematické vůbec rozeznat co na nich je, natož se do nich trefit.
EDIT: Jinak nevím jak je to dlouho, ale Winamp začal ve svém Bento skinu používat i funkci Large Icons... Nikdy jsem dříve nechápal na co tam je, ale když jí zvolím na W8, tak mají ty ikony standartní velikost. Trochu mám podezření, že tam přibyla po vzniku W8
a pokud se nepletu, tak Winamp byl odkoupen právě MS..
Jinak s postupem času zjišťuji, že je to napříč skoro celým systémem. A když už se vyřeší velikost písmen, tak velikost ikonek je tristní.
Gimp, Winamp (při standartním nastavení), Vlc media player, Adobe Reader, PsPad a spousta dalších...
Například v PsPadu jsou ty ikony zhruba 3 milimetry vysoké, takže je problematické vůbec rozeznat co na nich je, natož se do nich trefit.
EDIT: Jinak nevím jak je to dlouho, ale Winamp začal ve svém Bento skinu používat i funkci Large Icons... Nikdy jsem dříve nechápal na co tam je, ale když jí zvolím na W8, tak mají ty ikony standartní velikost. Trochu mám podezření, že tam přibyla po vzniku W8

Naposledy upravil(a) Dosero dne 03 čer 2014 14:59, celkem upraveno 2 x.
Jde to, a lehko. Pochybuji že by ve Win 8 nebyla možnost upravit velikost fontu.
Jde o to, že velikost fontu ve Windows je normální. S tou problém není. Problém je v konkretních programech na 1920x1080.
EDIT: Jak píše Oxxid, asi to změnit nejde... Ještě se rozmyslím jestli zmenším rozlišení... Zatím jsem to řešil pro každý program zvlášť. Už se v tom nastavení hrabu 3 den a stále nemám použitelný počítač. Až se pak Microsoft bude ptát proč lidi ty 8 nesnáší, tak zde je jedna z odpovědí.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Čer 2014 16:21) ---
Tak a je to: Problém je definitivně na straně Microsoftu. Nejsem jediný, kdo s tím má problém...
https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/_CJ-5YHCixY
Nikdy bych nevěřil, že to řeknu... Ale 2 roky používání Windows Vista mě nerozezlili tolik, jako 3 dny používání Windows 8. Nezbývá než čekat a doufat, že to MS vyřeší.
EDIT: Jak píše Oxxid, asi to změnit nejde... Ještě se rozmyslím jestli zmenším rozlišení... Zatím jsem to řešil pro každý program zvlášť. Už se v tom nastavení hrabu 3 den a stále nemám použitelný počítač. Až se pak Microsoft bude ptát proč lidi ty 8 nesnáší, tak zde je jedna z odpovědí.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Čer 2014 16:21) ---
Tak a je to: Problém je definitivně na straně Microsoftu. Nejsem jediný, kdo s tím má problém...
https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/_CJ-5YHCixY
Nikdy bych nevěřil, že to řeknu... Ale 2 roky používání Windows Vista mě nerozezlili tolik, jako 3 dny používání Windows 8. Nezbývá než čekat a doufat, že to MS vyřeší.
Tím že se zvětší velikost fontu se zvětší vše, i ikony a panely ... aspoň v normálním OS (XP) to tak funguje ... Doufat můžeš, některé chyby MS vůbec neopravuje.
Přesně tak, v normální OS se zvětší vše. V OS ( Win 8 ) se zvětší jen něco. Ve finále to vypadá tak, že zhruba 75% textu je velká ideálně a zbytek je malinký. Proto již víc nemůžu zvětšovat, pokud tedy nechci mít dvě slova velké na celou obrazovku.
Po další pátrání jsem zjistil, že se jedná o závažně opomíjenu chybu, která se řešila už i na Živě. Snad se to vyřeší s příchodem 8.2 nebo jak se to bude jmenovat.
Po další pátrání jsem zjistil, že se jedná o závažně opomíjenu chybu, která se řešila už i na Živě. Snad se to vyřeší s příchodem 8.2 nebo jak se to bude jmenovat.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dosero píše:Po další pátrání jsem zjistil, že se jedná o závažně opomíjenu chybu, která se řešila už i na Živě.
Panecku, to je poradna paka na Microsoft

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 2456
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
20 úno 2025 08:29