Velikost písma Windows 8

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Peťa
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Velikost písma Windows 8

Příspěvekod Peťa » 09 črc 2014 21:52

Zdravím,

pořídil jsem počítač s operačním systémem Windows 8 a přijde mi, že veškerý text je hrozně malý. V přímém porovnání s Vistou je vidět, že text je skutečně daleko menší. Kromě toho například facebook je v prohlížeči zobrazen jen v úzkém sloupci uprostřed a kolem je plno nevyužitého místa. Nastavil jsem tedy prohlížeč na 125% a to stejné i systém a myslím, že je to tak lepší. Nepociťuje někdo, kdo má osmičky velikost písma stejně?

Reklama
Dosero
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Velikost písma Windows 8

Příspěvekod Dosero » 09 črc 2014 22:13

Už jsem to tu řešil v jednom fóru. Patrně máš malý display s velkým rozlišením... V nastavení zobrazení si změň hodnotu lupy jak potřebuješ - tím se zvětší alespoň něco... Vyřešit to komplexně nijak nejde - časem si člověk zvykne, ale uznávám, že je to děs.

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Črc 2014 22:14) ---

http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=46&t=133566&p=1050792#p1050792
HP ENVY 15-j000ec : Intel Core i7 4702MQ (Haswell), 2GB nVidia GeForce GT 750M, 15,6" FullHD, 8GB DDR3, HDD 1TB + SSD 24GB, Beats Audio 4.2

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 09 črc 2014 22:57

Díky za odpověď. Se sedmičkama nejsou takové problémy? Přesně jak píšeš ve svém tématu, chvíle se osmičkami je horší než roky s Vistou :D Když už jsem osmičky musel koupit s notebookem tak jsem jim chtěl dát šanci, ale tu už asi promeškaly.

Sender
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Sender » 09 črc 2014 23:02

U sedmiček to řeším v Ovládací panely\Všechny položky Ovládacích panelů\Zobrazení
Nastavím větší velikost písma a je po problému.
V některách programech se to musí nastavit taky.

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 09 črc 2014 23:06

Dobře. Chci vědět, že to bude mít přínos, když už se pustím do výměny systému.

Dosero
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Dosero » 10 črc 2014 09:44

Nooo... musím říci, že když si pak člověk zvykne, tak jsou 8 opravdu dobrý systém... Trvalo mi to asi týden, než jsem ty 8.1 nastavil přesně jak chci a teď mi to běží relativně dobře. Některé programy jako Photoshop a Chrome jsou malinké, ale to se nedá nic dělat. U mého noťasu by byl downgrade problém.

Shrnul bych to asi tak, že když v tom systému potom nebudeš chtít nic nastavovat, tak to bude vpoho - všechno rychlé atd. Metro nepoužívám. Místo toho mám ObjectDock, který jsem měl už i na 7 a cítím se fajn. Zapnuto mám za 3 sekundy :) Downgrade bych si promyslel, ale osobně už bych do něj nešel.
HP ENVY 15-j000ec : Intel Core i7 4702MQ (Haswell), 2GB nVidia GeForce GT 750M, 15,6" FullHD, 8GB DDR3, HDD 1TB + SSD 24GB, Beats Audio 4.2

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”