Jak převést DVD dovolenou na avi nebo mkv kodek 264
Jak převést DVD dovolenou na avi nebo mkv kodek 264
Kamarád mi dal naše stará DVD ze společných dovolených, ale já už DVD nemám a proto chci převést tyto DVD (576p) na soubor na NAS v nejlepší kvalitě a menší velikosti. Poslední dobou jsem si oblíbil filmy v (x.264 nebo h.264) Ripování a audio-video to nebyl nikdy můj IT zájem, tak bych chtěl poradit jaký program použít, parametry výstupu, apod. Jde asi o 50 DVD a vše vypáleno v tom klasickým video kapitolách a chráněno. Díky všem
- simio.simsoft
- Level 2
- Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak převést DVD dovolenou na avi nebo mkv kodek 264
Stáhni si Format Factory (http://download.cnet.com/FormatFactory/3000-2194_4-10968547.html?part=dl-&subj=dl&tag=button) (bacha, instalace ti bude nutit Ask Toolbar), spusť, vlevo vyber záložku ROM zařízení/CD/DVD/ISO, vyber možnost DVD do videosouboru, otevře se ti nové okno, v něm nahoře vyber mechaniku s diskem DVD, níže nastav formát (AVI, MP4, MKV atd...), vedle klikni na Parametry výstupu a tam si upravíš ten kodek nebo třeba i velikost videa, poměr stran apod. Pak už jenom čekej 

Tak už to řeším přes program HandBrake a paráda 

Cim to mas natocene ze je to 576p?
Pokud je to 576i, tak uz tou konverzi mas 50% redukci kvality kdyz provedes deinterlaci.
Pocitej s tim, ze to DVD bude po obrazove strance vzdy kvalitnejsi nez cokoliv co z nej dokazes vytvorit.
Pokud je to 576i, tak uz tou konverzi mas 50% redukci kvality kdyz provedes deinterlaci.
Pocitej s tim, ze to DVD bude po obrazove strance vzdy kvalitnejsi nez cokoliv co z nej dokazes vytvorit.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”