Po upgrade nenaběhnou Windows, jen logo MSI a restart *
Po upgrade nenaběhnou Windows, jen logo MSI a restart *
Zdravím, jak již sem tu zmínil koupil jsem si novou sestavu. Problém byl v tom že jsem tam měl Windows Vista OEM x32. Když jsem vše zapojil tak sem nastartoval to moje letadlo ale zjistil jsem že naběhne jen logo MSI základovky a pak černá obrazovka a pak se pc začne restartovat. A takhle pořád dokola. PAk jsem si tedy uvědomil že mam OEM Verzi Win zakže nepojde na nové MB. Moje máma se domlouvala s nějakym "ajťákem" a ten jí řekl že by to mělo normálně naaběhnout a to i prý v tom případě že tam není operační systé. Takže se chci zeptat jestli to má naběhnout nebo ne protože jsem musel dávat nový OS.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 15 zář 2014 20:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Windws Vista“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Windws Vista“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „Windws Vista“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Windws Vista“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
-
- Pohlaví:
Re: Windws Vista
Problém byl v tom že jsem tam měl Windows Vista OEM x32
Zajímalo by mě, kde je podle tebe "TAM". Na starém PC, novém PC, v prd.li?? Neumíš psát jasně?
Kromě toho název tématu neodpovídá pravidlům.
Pokud je to tak, že jsi koupil nové PC a dal jsi do něj starý HDD s nainstalovaným systémem, pak systém může naběhnout, ale taky nemusí. Můžeš zkusit start do stavu nouze, ale moc šancí tomu nedávám. Padá to zřejmě proto, že HW je již velmi odlišný, proto jej systém nemůže inicializovat.
Kromě toho licence OEM je vázána na základní desku, takže ti na nové nepůjde aktivovat.
Řešením je nová instalace nového OS.
-
- Pohlaví:
Re: Windws Vista
Mně se zase líbí ten nadpis "Windows Vista" a nevím proč mi to připomíná "Auto škoda" ?
A co dál.....?
Někdo si prostě zaslouží jenom magickou tabulku.
Má to dva čudly, 4 směry, a když se to podělá letí to do popelnice, anebo skončí na foru magických tabulek s vševysvětlujícím dotazem "Magická tabulka".
A co dál.....?
Někdo si prostě zaslouží jenom magickou tabulku.
Má to dva čudly, 4 směry, a když se to podělá letí to do popelnice, anebo skončí na foru magických tabulek s vševysvětlujícím dotazem "Magická tabulka".
Re: Po upgrade nenaběhnou Windows, jen logo MSI a restart *
Jestlis měnil základní desku a zkoušíš nabootovat původní systém, je docela možné, že vůbec nenaběhne, a to nikoli kvůli tomu, že je to OEM (to by ti systém jen hlásil, že není legální a přestal by fungovat až po čase, který by ti dal k aktivaci), ale kvůli nekompatibilitě starých ovladačů a nového hardwaru.
Takže:
Který konkrétní HW jsi měnil? Myslím typ původní desky, typ nové desky, případně další věci jako procesor a podobně.
Dostaneš se alespoň do nouzového režimu?
Takže:
Který konkrétní HW jsi měnil? Myslím typ původní desky, typ nové desky, případně další věci jako procesor a podobně.
Dostaneš se alespoň do nouzového režimu?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Po upgrade nenaběhnou Windows, jen logo MSI a restart *
ITCrowd: Tam na starých komponentech.
Známej "ajťák" říká, že by měl normálně nabehnout Win a telefonicky zavolat na Microsoft a znovu aktivovat a oni by mi prý dali novou licenci nebo co.
Máma je s nim za jedno tak se tu kvůli tomu s ní hádám, že to takhle nejde, že je vázaná na ZD a po její změně už nebude možné Win aktivovat.
Myloš: Koupil jsem si Tohle Měl jsem tam P5GC-MX/1333 Intel C2D e7300 a RAM DDR2 2 GB
Do nouzového jsem to zkoušel, taky nenaběhl.
Známej "ajťák" říká, že by měl normálně nabehnout Win a telefonicky zavolat na Microsoft a znovu aktivovat a oni by mi prý dali novou licenci nebo co.
Máma je s nim za jedno tak se tu kvůli tomu s ní hádám, že to takhle nejde, že je vázaná na ZD a po její změně už nebude možné Win aktivovat.
Myloš: Koupil jsem si Tohle Měl jsem tam P5GC-MX/1333 Intel C2D e7300 a RAM DDR2 2 GB
Do nouzového jsem to zkoušel, taky nenaběhl.
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
-