Zdravím, po dlouhé době jsem se dokopal reinstalovat OS počítače, neboť chování PC už je asi mimo normu.
Rád bych si jen ověřil, zda-li jdu na to dobře a jestli mě nemůže něco překvapit (respektivě něco o čem nevím).
1. -> Udělal jsem zálohy záložek, dokumentů, os. věcí, her atd.
2. -> Naformátuji disk
3. -> Vložím instalační CD s Win 7, zde bych rád udělal i rozdělení disku na 2 oddíly (prý to jde ještě před instalací).
4. -> Pokud bude třeba mám tu drivery na GPU, atd.
5. -> Má smysl instalovat systém na tento disk? Nemám s ním žádné problémy, ale nemá už trochu najeto? Jak je to s životností(počet spuštění, dobra provozu)? - viz příloha
Čistá instalace win7 + vše kolem toho
Re: Čistá instalace win7 + vše kolem toho
Ja rikam OK...
-
- Pohlaví:
Na ten disk klidně instaluj, Jediný driver co v této chvíli potřebuješ je na LAN/ethernet. Pak to zprovozníš a nataháš zbytek.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak se projevuje PC mimo normu? Nestačí jen počítač vyčistit od balastu (nepotřebného SW) a nechat si udělat kontrolu? Je to rychlejší než přeinstalovávat celý OS a natahovat vše nanovo. Takto se to dělalo kdysi, ještě za Win 98. Dnes reinstaly OS dle mého názoru nejsou potřeba.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jestli si tam někdo instaluje tuny věcí, tak jediná cesta je formát 
instalovat systém na plotnovej disk obecně smysl nemá, protože si tim budeš celej komp zbytečně zpomalovat
jak systém pořád něco čte a zapisuje, tak nejen že postupem času data čim dál víc fragmentujou, ale spolu s tim se i hlavičky hodně namakaj, takovej disk dostává pořádně do těla a samozřejmě může odejít (i s uživatelskejma datama na jinym oddílu) o dost dřív, na systém je ssd 

7.divize píše:5. -> Má smysl instalovat systém na tento disk?
instalovat systém na plotnovej disk obecně smysl nemá, protože si tim budeš celej komp zbytečně zpomalovat

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
mike007 píše:Jak se projevuje PC mimo normu? Nestačí jen počítač vyčistit od balastu (nepotřebného SW) a nechat si udělat kontrolu? Je to rychlejší než přeinstalovávat celý OS a natahovat vše nanovo. Takto se to dělalo kdysi, ještě za Win 98. Dnes reinstaly OS dle mého názoru nejsou potřeba.
Dovolím si nesouhlasit. Stráví hodiny hledáním nepotřebných souborů a odstraňováním fragmentů aplikací, abych nakonec zjistil, že výsledek je mimo očekávání. Windows rozhodně není dokonalý systém a jak zde bylo poznamenáno, v ukládání souborů a v registrech má po čase pěkný bordel. Na odezvě systému je to znát.
Dle mého názoru je jediné opravdu účinné řešení právě čistá instalace systému a troufám si říct, že se mnou bude řada uživatelů tohoto fóra plně souhlasit.
Navíc kontroly logu zde na fóru jsou většinou záležitostí dnů, nikoliv hodin - přeci jen nesedíme u toho PC nonstop.
Na ten disk klidně systém nainstaluj. Jen poznamenám, že formát (bod 2), je součástí samotné instalace, takže vlož DVD do mechaniky, nabootuj, odstraň oddíly a znova je vytvoř.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak driver na LAN/Ethernet mám snad na CD MSI k zákl. desce. :)
Projev mimo normu, no tak 1.věc, asi před 2 roky (odkaz na ta témata sem raději nedám, protože zpětně když vidím, jak jsem plašil a jaký bullsh*ty jsem psal, hanbou bych se propad
l) se mi na PC splašil Avast - důvodem byl aktivní Mbam v paměti; za 2. nefungoval Word - nevím jestli to bylo tím čištěním v Hijackthis, ale Word po obnově systému fungoval (asi na 3 měsíce, pak bylo nutné udělat obnovu znovu a znovu a znovu...), nemluvě instalace her a různých programů (hlavně o prázdninách, kdy na tohle byl čas). A za 3. mi stále ve Firefoxu nefungovala videa a spousta stránek, vždy se to seklo a napsalo "ovladač zobrazení AMD driver přestal reagovat a byl obnoven", tak jsem začal používat Google Chrome (nerad
), no a nyní se to samé děje v Chromu, ale zase ve Firefoxu vše jede luxusně. -> Tohle + polofunkční Office 365 ze školy, který jsem nedávno instaloval už mi leze krkem.
SSD - no cenově dražší než běžnej disk, málo místa na něm (pokud nekupím ještě dražší a větší), nižší životnost (počet přepisů), na fragmentaci PC je Defragmentace (mám na to dobrý nástroj, který mi dá i vybrat co přesně za fragmentované soubory chci defragmentovat), má sestava v popisku byla už při koupi taková low end a teď už je zbytečné jakkoli do ní investovat.
Už jsem tu měl i téma na upgrade PC - i když jsem se k tomu nakonec nedostal, nebyla to ztráta času, uvědomil jsem si, že pokud nemám v plánu hodně hrát a nechci koupit rovnou nově celý herní PC, tak to nemá smysl. -> Navíc BF3 kvůli které to bylo byla komunitou uznána za hratelnou asi až 2 roky po vydání
A co teď? Příští rok jdu na Vysokou a místo abych kupoval nějakej noťas přemýšlím jak zprovoznit Ubuntu na mým starým Aceru - prostě nechci do ničeho rvát zbytečně prachy
, pokud to jde ještě pořešit jinak, jdu do toho a šetřím si. Koupím si něco, až to bude nezbytné a navíc v dané době lepší a modernější, než kdybych honem honem kupoval třeba o 2 roky dřív :) - to jste mě naučili vy tady na fóru a já jsem za to rád.
Prostě vynasnažím se tohle PC udržet v provozu, jak to půjde, ale investici bych se vyhnul.
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Říj 2014 16:28) ---
Tak ještě něco než začnu, oddíl pro systém potřebuje jakou velikost? (stačí 100GB?).
Projev mimo normu, no tak 1.věc, asi před 2 roky (odkaz na ta témata sem raději nedám, protože zpětně když vidím, jak jsem plašil a jaký bullsh*ty jsem psal, hanbou bych se propad

SSD - no cenově dražší než běžnej disk, málo místa na něm (pokud nekupím ještě dražší a větší), nižší životnost (počet přepisů), na fragmentaci PC je Defragmentace (mám na to dobrý nástroj, který mi dá i vybrat co přesně za fragmentované soubory chci defragmentovat), má sestava v popisku byla už při koupi taková low end a teď už je zbytečné jakkoli do ní investovat.
Už jsem tu měl i téma na upgrade PC - i když jsem se k tomu nakonec nedostal, nebyla to ztráta času, uvědomil jsem si, že pokud nemám v plánu hodně hrát a nechci koupit rovnou nově celý herní PC, tak to nemá smysl. -> Navíc BF3 kvůli které to bylo byla komunitou uznána za hratelnou asi až 2 roky po vydání

A co teď? Příští rok jdu na Vysokou a místo abych kupoval nějakej noťas přemýšlím jak zprovoznit Ubuntu na mým starým Aceru - prostě nechci do ničeho rvát zbytečně prachy

Prostě vynasnažím se tohle PC udržet v provozu, jak to půjde, ale investici bych se vyhnul.
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Říj 2014 16:28) ---
Tak ještě něco než začnu, oddíl pro systém potřebuje jakou velikost? (stačí 100GB?).
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Dej raději 150GB.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Ok, díky, tak dám 150GB 
Jinak vše je na místě, tak jdu na to, když tak se ještě ozvu, kdyby byli trable.

Jinak vše je na místě, tak jdu na to, když tak se ještě ozvu, kdyby byli trable.
Nainstalováno, vše snad ok, jen antivir Avast má novou verzi a zdá se mi, že je to nějaká nedodělaná beta. - řekl bych, že zpomaluje systém víc, než předešlá verze.
Jaký antivir byste mi doporučily (alespoň) jako náhradu, než to (snad) nějak dají do kupy?
Jaký antivir byste mi doporučily (alespoň) jako náhradu, než to (snad) nějak dají do kupy?
-
- Pohlaví:
Jestli to je nedodělaná Beta si snad viděl při instalaci! Avira, Comodo.
Není to Beta, ale aktuálně tak funguje, v předešlé verzi jsem si ještě "zvýšil" detekci virů, ale takhle mi to Winy nezpomalovalo.
*EDIT
Možná, že to je to novou instalací a avast testuje všechno možné, protože to ještě netestoval
- je tam na to nějaká funkce.
Dám tomu tak týden, pak dám když tak to Comodo.
*EDIT
Možná, že to je to novou instalací a avast testuje všechno možné, protože to ještě netestoval

Dám tomu tak týden, pak dám když tak to Comodo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 25
- 7744
-
od Dadovinak
Zobrazit poslední příspěvek
20 říj 2024 19:10
-
- 3
- 2389
-
od petr22
29 dub 2025 21:55
-
- 19
- 7192
-
od windroid2
28 dub 2025 20:58
-
-
PC na hry a blender - tichý, kolem 20.000
od Pavdi07 » 24 led 2025 10:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 3164
-
od Pavdi07
13 úno 2025 15:45
-
-
-
Jaký tablet kolem 3000Kč ?
od michal84 » 22 lis 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 4208
-
od michal84
22 pro 2024 21:43
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”