Zdravím,
z mých oblíbených W7 jsem přešel na W8.1 (bohužel, W7 byly OEM :() a nyní bych se chtěl zeptat na pomoc s mým "náročným nastavením".
Obecně, nechci, aby měl Microsoft sám od sebe jakkliv přístup k mým souborům, programům a datům. Tzn. mám vytvořen lokální účet, který NENÍ propojen s vnucovaným MS účtem. Důvod je prostý, nevěřím tomu. Myšlenka to je pěkná, na práci to může být super, ale mne to nevyhovuje a dle mého názoru je to pořád dost nebezpečné. Win 8.1 mám legální.
Nicméně, chtěl bych se zeptat na pár věcí.
1. Existuje nějaká možnost, jak určovat, kdy Windows může a kdy nemůže používat přihlášení MS accountem dočasně třeba do Windows Store?
Například situace, kdy ho budu mít defaultně odhlášený, bude se mi líbit jedna aplikace, kterou mi doporučí známý. Přejdu na Windows store, přihlásím se, stáhnu ji, nainstaluji, odhlásím se a Windows nikdy nebude dál samostatně propojovat můj MS účet s mým lokálním účtem. Nebudu přihlášený na MS účtu a aplikace bude fungovat. Je to takto možné? Pokud ano, můžete mi popsat jak a kde co nastavit, aby to takto fungovalo.
Nechci svůj lokální účet v žádném případě trvale (nebo automaticky, když to Windows bude chtít) připojovat na MS účet. Login budu zadávat vždy jen já a budu mít možnost se odhlásit.
2. Už na Windows 7 byla hromada procesů na pozadí (services), který posílal určité údaje do Microsoftu (viz třeba. při pádu softwaru). Které služby bych měl vypnout, abych do MS nic neposílal.
Nerad bych totiž, aby se mi stalo to, co se mi stalo. Na předešlých Win7 jsem svého času ze Steamu legálně používal Skyrim SDK (prostě level editor). Často padal, protože to byla beta, ale bavilo mě to (padl tak 15x denně). Asi po dvou měsících užívání mi zavolal člověk ze zahraničí s indickým přízvukem, že jim můj Windows spamuje hromadu chyb ze Skyrim SDK. Chtěl po mě, abych zapl vzdálenou plochu, že mi projede Windows. Tak jsem mu slušně poděkoval, že není třeba a pak sem vše co šlo ořezal... Je fajn, že se mi MS snažil pomoct, ale NIKDE jsem nezadával číslo na pevnou linku, na kterou volali (hlavně, asi měsíc před tímto incidentem bylo telefonní číslo změněno, protože proběhla změna poskytovatele) a nikde jsem neviděl hlášku "Chcete tuto chybu odeslat do společnosti MS, abychom Vám pomohli? - ANO / NE".
Toto se mi nelíbí, chci být pánem svého obsahu dat, svého legálně koupeného OS a chci, aby PC dělal jen to, co já mu dovolím. Ne aby si svévolně posílal data kam chce a ještě mě podle toho dohledali indové z MS.
Takže, máte nějaké rady, typy, triky, jak MS odstřihnout od možného získání dat o uživateli a omezit to jen a Win Update, popřípadě, nastavení, abych všechno, co Windows standartně "dělá za mě" potvrzoval přes dotaz od OS? Win 7 jsou skvělý operační systém, ale s Win 8.1 a všemi těmi cloud featury mám strach, že z toho budu mít zase akorát nervy.
Díky.
MS Account, Windows 8.1, Windows Store nastavení
Re: MS Account, Windows 8.1, Windows Store nastavení
1. Do každé aplikace se můžeš přihlásit zvlášť.
2. Tímto bodem bych se opravdu netrápil. Ale v centru akcí by mělo jít vypnout řešení hlášených problémů.
2. Tímto bodem bych se opravdu netrápil. Ale v centru akcí by mělo jít vypnout řešení hlášených problémů.
Re: MS Account, Windows 8.1, Windows Store nastavení
Díky za rady. Pokud to jde jednotlivě se přihlašovat, zcela mi to vyhovuje. Jen doufám, že mi to MS něják sám nepropojí. To by mně dost naštvalo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8106
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30