Zdravím,
mám nové PC (cca 3 dny) a už jsem si včera užil asi 5 minut stresu. Při instalaci aktualizace Winu a sérii restartů mi to během jedné z intalací aktualizace (plocha s % aktualizace před spuštěním OS) vyhodilo nějakou error hlášku (klasické windows okno s červeným křížkem). Nešlo přečíst, co to bylo, PC se hned sám restartoval a pokračoval v aktualizacích. Stalo se to z těch xyz aktualizací asi 3x. Pak nešel Win zapnout. Objevila se modrá obrazovka s nápovědou, že winlogin.exe (myslím) nejde spustit/najít, ať vložím instalační disk a obnovim windows.
PC sem musel restartovat (nic jiného nešlo). Podíval jsem se do BIOSu a nebyl tam SSD disk, na kterém mám OS. Když jsem to nechal nabootovat a přečetl si to znova, bylo napsáno, že SSD disk je "zamknut". Vložil jsem instalační CD, restartoval a hlásilo mi to, že Windows můžu naintalovat, ale že už nainstalovaný je. Dole jsem měl hyperlink "Opravit OS" a dále různé typy obnovy. Klikl jsem na Obnovit (a neztrácet data), ale nic se nestalo. Další tlačitka byly obnovit a formátovat atd. Dole jsem použil tlačítko Vypnout PC (nic jiného mne nenapadlo). Po vypnutí a znovuzapnutí PC proběhly zcela standartně další aktualizace a po xyz restartech aktualizací se spustil systém.
Momentálně systém běži zcela bezchybně a v pořádku (při normálním užívání). Rád bych se zeptal, zda existuje nějaký software, který by mi zkontroloval pořádně stabilitu Windowsu. Chtěl bych předejít tomu, že po třeba půl roce se projeví ona chyba z nějaké aktualizace a systém bude nestabilní. Popřípadě, mám radši obnovit Windows hned? A při "Obnovit a neztrácet data" zůstanou naintalovány i programy pro správu PC a drivery, které jsem instaloval z přiložených CD u kompnentů / z internetu?
Error při aktualizaci Windows 8.1 před spuštěním OS
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Error při aktualizaci Windows 8.1 před spuštěním OS
Neexistuje. Systém si prostě žije svým životem.
Jinak v historii aktualizací bys měl vidět ty neúspěšné, z nich by se mělo dát vyčíst, při čem ta chyba vznikla. Osobně nejdříve na čistý systém dávám aktualizace a teprve potom instaluji aplikace - přeci jen nemůže MS postihnout všechen soft světa a nelze se spoléhat, že vše je krásně kompatibilní.
PC běží, užívej si ho a zbytečně neplaš s čističema.
Jinak v historii aktualizací bys měl vidět ty neúspěšné, z nich by se mělo dát vyčíst, při čem ta chyba vznikla. Osobně nejdříve na čistý systém dávám aktualizace a teprve potom instaluji aplikace - přeci jen nemůže MS postihnout všechen soft světa a nelze se spoléhat, že vše je krásně kompatibilní.
PC běží, užívej si ho a zbytečně neplaš s čističema.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Re: Error při aktualizaci Windows 8.1 před spuštěním OS
Ahoj,
díky za radu. Podívat se do historie aktualizací mě vůbec nenapadlo. Hned, jak budu moct, tam kouknu. Nějak na tyto základní funkce zapomínám, protože v hledání umístění různých věcí ve Win8.1 ještě trošku tápu. Ještě že je WinBtn + S
díky za radu. Podívat se do historie aktualizací mě vůbec nenapadlo. Hned, jak budu moct, tam kouknu. Nějak na tyto základní funkce zapomínám, protože v hledání umístění různých věcí ve Win8.1 ještě trošku tápu. Ještě že je WinBtn + S

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 37
- 9461
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
19 říj 2024 11:07