Hojte,
Mám takový problém.
Mám v PC dualboot Ubuntu 14.04 a Windows 7. Můj problém je ten že ve windowsu mám nastavený čas správně ,ale po nabootování linuxu a opětovném nabootování Windows je čas ve windows posunutý o 1 hodinu zpět. V linuxu se ale čas nemění a je pořád správně. Dá se toto nějak opravit ?
Pro hnidopichy windows je legální.
Po bootování linuxu se posouvá čas ve Windows Vyřešeno
Re: Po bootování linuxu se posouvá čas ve Windows
Zkontroluj základní nastavení času v BIOSu, v Ubuntu a ve Windows a nastavení letního času tamtéž. Patrně se Ti to někde "tluče".
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
v biosu je nastavený správný čas a ve windows i v linuxu je nastvený aktuální čas.
To je mi jasné, měl jsem na mysli nastavení letního času, něco jako tohle:
S vadným článkem BIOSu nemá tato chyba na 100% nic společného.
S vadným článkem BIOSu nemá tato chyba na 100% nic společného.
Naposledy upravil(a) wattmetr dne 08 lis 2014 19:32, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Toto jsem řešil i ja a to se mi ve win7 posouval čas o 2 hodinky dopředu. Pomohlo toto: v "Linuxu" v souboru /etc/default/rcS je řádek s položkou UTC. Tam se může zadat buď "no" nebo "yes" (samozřejmě bez těch uvozovek). Já tam mám "no" a čas mám stejný, jak v Mintu, tak ve Win7. Tak si můžeš s tím pohrát Při zadani yes byl čas o 2 hodinky dopředu v win 7. Použivam Linux Mint tak snad to maš stejne .)
MSI MAG B550 TOMAHAWK , AMD RYZEN 5 5600x , Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Beast Black 1Gx8 , SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6700 XT 12G, hdd Samsung 980 500GB + 1GB Samsung 970 EVO PLUS + WD Blue WD10EZEX 3.5" 1TB , Windows 11 pro , Zdroj Seasonic Focus 650 Gold semi-modular
Pajus podívám se. A wattmetr když nastavím GMT+1 (Praha....) tak mám čas o hodinu z5 musím mít nastaveno +2 takže počítám že bude problém v tom že linux čas přenastaví na +1 a windows potom nastavítenhle čas ale jak je možné že ty máš na +1 normální čas a já o hodinu z5.
To teď nedokážu vysvětlit. Teď musím končit, zítra se na to v klidu kouknu.
-
- Pohlaví:
lukas.sei píše:Pajus podívám se. A wattmetr když nastavím GMT+1 (Praha....) tak mám čas o hodinu z5 musím mít nastaveno +2 takže počítám že bude problém v tom že linux čas přenastaví na +1 a windows potom nastavítenhle čas ale jak je možné že ty máš na +1 normální čas a já o hodinu z5.
A proč to místo tebe musí zkoušet někdo jiný?
? Teď sem tě nepochopil já sem to vyzkoušel a mám na stejném pásmu jako on čas o jednu hodinu pozadu jen se ho ptám jestli neví co to může způsobovat.
Muže to byt že jeden systém jede na lokální čas a druhy na UTC. Zkusil jsi co jsem ti radil :)
MSI MAG B550 TOMAHAWK , AMD RYZEN 5 5600x , Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Beast Black 1Gx8 , SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6700 XT 12G, hdd Samsung 980 500GB + 1GB Samsung 970 EVO PLUS + WD Blue WD10EZEX 3.5" 1TB , Windows 11 pro , Zdroj Seasonic Focus 650 Gold semi-modular
No momentálně nejsem na tom PC ale jak u něho budu tak to zkusím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8106
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30