prosím o pomoc jak se zbavit nepoužívaných WIN 7. Situace je taková, že mám 2 harddisky a z C: jede aktuální WIN 7. Někdy v minulosti byl i na D: ale ten nepoužívám ani ho pc nenabízí - jsou tam jen zapomenuté složky windows a program files. Těchto složek bych se rád zbavil ať už pro přehlednost tak pro míso. Na tomto harddisku D: mám ale i desítky Gb dat, které tam chci nechat a format tedy nepřipadá v úvahu. Když se pokusím něco standartně vymazat je zamezen přístup. Znamená to, že aktuální win 7 tam na něco sahá? Jak ty podle mě nepoužívané a nepotřebné složky smazat?
hlášky typu: pokud chcete tuto složku měnit, obraťte se na trustedinstaller aby vám byla přidělena příslušná oprávění.
jak jsem psal výše, do formátu se mně nechce...
díky
pomoc s odstaněním nepoužívaných WIN 7
Re: pomoc s odstaněním nepoužívaných WIN 7
Formátování se asi nevyhneš. Zazálohuj si data, pak ten HDD zformátuj a data vrať zpět.
Ale POZOR! Na tom disku může být spouštěcí soubor, bez kterého Ti po formátu nenaběhne nový systém. Vlož sem screen ze Správy disků.
Ale POZOR! Na tom disku může být spouštěcí soubor, bez kterého Ti po formátu nenaběhne nový systém. Vlož sem screen ze Správy disků.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
teď si nejsem úplně jistej jakej screen potřebuješ..
Přesně ten, který jsem uvedl
Cesta: Start - pravým myšítkem Počítač - Spravovat - Správa disků. Roztáhni na celou stránku, udělej screen a vloždo příspěvku prosím, ne na bůhvíjaké vzdálené úložiště.

Cesta: Start - pravým myšítkem Počítač - Spravovat - Správa disků. Roztáhni na celou stránku, udělej screen a vloždo příspěvku prosím, ne na bůhvíjaké vzdálené úložiště.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
A to je důvod proto, abys to nedělal. Pravoklik na adresář, vlastnosti. Převezmi vlastnictví. Pak to půjde smazat.
2 ITC: Napiš mu to prosím polopaticky. Neví, co je Správa disků, pochybuji, že ví, co je a kde najde adresář a jak převezme vlastnictví.
zase tak blbej nejsu (windowsy si instaluju sám, taktuju i grafárny atd..), všechno mám - jen teď bojuju s tím jak sem vložit screen protože tyto fora používám vyjímečně :)
Omlouvám se, i když jsem neřekl, že jsi "blbej".
Rada ITC je možná lepší než moje, zkus to.
Jinak vkládání obrázků najdeš nahoře v Jsem tu poprvé.
Rada ITC je možná lepší než moje, zkus to.
Jinak vkládání obrázků najdeš nahoře v Jsem tu poprvé.
nějaká rada teda? s tím vlastnictvím to moc už nechápu. Všechno mám na sebe včetně úplného řízení a stejně to chce povolení ode mě
--- Doplnění předchozího příspěvku (Stř Pro 24, 2014 11:08 am) ---
zatím pokračuju v přesouvání souborů a bude asi ten formát - každopádně to bud asi rychlejší než hodiny tápat s vlastnictvím
--- Doplnění předchozího příspěvku (Stř Pro 24, 2014 11:14 am) ---
?
--- Doplnění předchozího příspěvku (Stř Pro 24, 2014 11:08 am) ---
zatím pokračuju v přesouvání souborů a bude asi ten formát - každopádně to bud asi rychlejší než hodiny tápat s vlastnictvím
--- Doplnění předchozího příspěvku (Stř Pro 24, 2014 11:14 am) ---
?
Zkus ten screen ze Správy disků. Jestli máš Spouštěcí soubor na tom disku, který chceš formátovat, tak brzdi, protože bys pak měl problém se spuštěním systému!!
Program files nemusíš přesouvat, není to datová složka, slouží k uložení instalovaných programů. Naopak jestli to půjde, zazálohij celý Documents and settings, kde jsou mj. i data nastavení programů.
Program files nemusíš přesouvat, není to datová složka, slouží k uložení instalovaných programů. Naopak jestli to půjde, zazálohij celý Documents and settings, kde jsou mj. i data nastavení programů.
screen
s tím přesouváním mě asi nechápeš. Přesouvám si fotky a videa. Program files a windows půjde všechen smazat - formát. Podle mně se z tohoto disku rozhodně nic nespouští ale je divný, že nejde smazat...
s tím přesouváním mě asi nechápeš. Přesouvám si fotky a videa. Program files a windows půjde všechen smazat - formát. Podle mně se z tohoto disku rozhodně nic nespouští ale je divný, že nejde smazat...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 6927
-
od Dyonysos
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 16:19