Bootne ale nenaskočí

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

darecekkk
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Bootne ale nenaskočí

Příspěvekod darecekkk » 27 pro 2014 20:12

Zdravím
Mám problém se svým Pc. Večer jsem normálně pc hodil do hybernace a šel spát. Ráno zapínám, pípne jako vždy nabootne a prostě se jakoby restartne a zase znovu pípne a opět a dál nepustí. Do biosu se dostanu.
Vyměnil jsem ramky, grafiku a nic. Dal jsem bios do továrního nastavení opět nic. Baterečku vyndal a nic. Občas se stane že se už nerestartne a prostě jen černá obrazovka a konec, pc jede a nic víc. Při bootovaní se všechno zobrazí jako ok. HDD, procesor, ramky. Pípne jednou takže žádnou chybu to nedetekuje.
Docela by se mi hodilo řešení, protože tam mám důležité pracovní věci a potřebuji pracovat. Což mě mimochodem utvrdilo v tom, že se záloha někdy hodí :D
Děkuji za nějaké rady.

Reklama
guest

Re: Bootne ale nenaskočí

Příspěvekod guest » 27 pro 2014 20:17

Nám by se zase hodily nějaké informace, takto lze pouze konstatovat, že to máš rozbitý.

Co je to za stroj a jaký systém? Zapni to, ihned opakovaně mačkej F8 a na následující straně zakaž automatické restarty, pak napiš co to provedlo, případně vyfoť modrou obrazovku.

Nouzák a Poslední známou funkční konfiguraci jsi zkoušel?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 pro 2014 20:21

Takže nebootuje, jen načte BIOS a šmitec. Žádná obrazovka Windows se tedy neobjeví. Příčinou může být pevný disk. Máš-li možnost vlož jej jako druhý disk (nebo třeba u kamaráda) a zkontroluj jej programem CrystalDiskInfo a log vlož sem. Také to může být zdrojem. Víc mne nenapadá, protože jsi nic neuvedl o složení PC, ani o používané verzi Windows.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

darecekkk
nováček
Stav:

Příspěvekod darecekkk » 27 pro 2014 21:03

Win7. To stím diskem vyzkouším. Na f8 nereaguje :( Jsou nějaké programy, které by ten disk zkontrolovaly? Hlavně nechci přijít o ty data. :-)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 pro 2014 21:18

Neumíš číst, vždyť jsem to napsal snad jasně. Klávesu F8 musíš stiskat (opakavaně klikat) hned při spuštění PC při zobrazení LOGA dokud se nezobrazí nabídka..
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Matiseli
Level 2.5
Level 2.5
Bydliště: Podíváte-li se roku 2023 na oblohu, tak na té planetě více v pravo
Stav:

Příspěvekod Matiseli » 27 pro 2014 21:58

Stejnou potíž jsem měl já - na vině byl poškozený zavaděč OS.
Zda se jedná o potíž stejnou, zjistíš tím způsobem, že stáhněš nějakou, nejlépe odlehčenou (v tomto případě s co nejmenší velikostí, třeba Lubuntu), distribuci Linuxu. Tu přendáš na flash disk se schopností zavádět systém (tzv. bootable flash disk, jeho tvorba je prostá) a nakonec v BIOSu změníš pořadí zavádění - pokud se spustí nabídka, jakou další akci učinit (https://launchintolinux.files.wordpress ... untu21.jpg), oddyhni si - jedná se zřejmě pouze o poškozený zavaděč do Windowsu. Chceš-li toto skutečnost potvrdit, při vybrání štítku Nainstalovat by měl v jistém kroku (při rozdělování místa na disku) tě systém upozornit, že v souborovém systému je nainstalovaný určitý Windows. Neupozorní-li, skutečně se může jednat pouze o onu chybu zavaděče.

darecekkk
nováček
Stav:

Příspěvekod darecekkk » 28 pro 2014 16:53

No je to určitě HDD. Našel jsem v šuplíku starý hdd a přepnul jsem v biosu pořádí a normálně vše naskočilo. díky (y)

guest

Příspěvekod guest » 28 pro 2014 17:16

To ale vůbec neznamená že ten 1. disk je špatný.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”