Reinstal Windows Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Delete
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Reinstal Windows

Příspěvekod Delete » 28 pro 2014 15:00

Ahoj.. Rád bych reinstaloval windows, Tenhle mám už od zakoupení notebooku (2 roky)(muziku atp. zálohovanou mám) .. Jedná se o Acer aspire 5742zg s windows 7 home premium 64 bit, Nikdy se s ním nic nedělalo (reinstaly atp.) CD jsem k NTB nedostal, štítek s klíčem mám. Manuál k NTB taky, Ale v češtině tam je jen návod jak připojit nabíječku atp.. Po asi hodinovém čtení zde, i na jiných serverech ohledně podobném reinstalu, mám hlavu akorád zamotanou.. Všichni mluví o reinstalu z flashky atp.. Já našel v Ovládací panely-> Obnovení-> Rozšířené metody obnovení a tam Vrátit počítač do výrobního stavu, Šlo by to zde?..
Zeptám se narovinu: Lze jen s klíčem, bez CD, flashky atp reinstalovat Windows?? Buď někde v ovladacích panelech, nebo při zapnutí PC dát F2 a tam dát jen reinstal popř zadat klíč, a ono by se to reinstalovalo??
Jde mi o to že tohle bych zvládl ale nějakou instalaci z flashky, atp asi ne, navíc nevím jaký windows kde stahnout aby byl ok..
Omlouvám se a vím že to tu už je, ale já se v tom nevyznám, a prosím o odpovědi jako pro debila. tz žádne IT zkratky. Díky moc! :D :)

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Reinstal Windows

Příspěvekod petr22 » 28 pro 2014 15:04

Instalace Windows je umistena na zaloznim oddilu na disku, dokonce ani to cislo nebude treba zadavat.

Jde oboje - budto obnovit do tovarniho stavu pres aplikaci, nebo zmacknout nejake klavesi pri startu.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 28 pro 2014 15:09

Podrobný manuál se dá najít na webu!

U modelů s operačním systémem prosím využijte následujícího postupu: Po prvotní instalaci Vám instalační program nabídne možnost vytvoření záložního CD/DVD, tuto možnost určitě doporučujeme. Pokud jste si nevytvořili záložní CD/DVD, poté je ještě poslední možnost obnovení skrytého oddílu disku, kde se nachází systém.Avšak možné pouze v případě, že jste nijak nepozměnili rozdělení oddílů.

Postup:

Při startu prosím stiskněte klávesu F2, abyste se dostali do Biosu, kde nastavte parametr D2D Recovery na ENABLE , dále použijte možnost Save and restart
Při restartu stiskněte kombinaci kláves Alt+F10 a dále pokračujte dle pokynů.
Pokud si nešťastnou náhodou či úmyslně zrušíte skrytou partition a nemáte vytvořeno CD/DVD recovery, poté je potřeba obrátit se na autorizované středisko.Služba je samozřejmě zpoplatněna.

Musíš si zálohovat data!

Delete
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Delete » 28 pro 2014 15:17

Jak se tam píše o tom záložním CD/DVD ..Tím myslí abych si na CD zálohoval věci z disku? (obrazky atp?),A jak jsi psal ty že si musím zálohovat data.. Tím jsi taky myslel moje data(třeba muziku) Nebo nějaký důležitý data bez kterých by windows po reinstalu nejel ?
Promin že se tak blbě ptám moc tomu nerozumím

guest

Příspěvekod guest » 28 pro 2014 15:22

Ne tím se myslí, že by sis po zakoupení stroje zálohoval celý systém i s ovladači. To si neudělal, takže se tě to netýká.

Pokud bys to obnovil podle Postupu: , pak se ti notebook "vrátí" do továrního nastavení, jak si ho koupil. Takže dokumenty, fotky, hudbu apod. si musíš předem někde zazálohovat.

Delete
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Delete » 28 pro 2014 15:29

No to jsem neudělal no .. Takže takhle.. Obrázky,muziku atp mám zálohované .. Teď jen nevím jestli mám zvolit postup co jsi psal .. (vypnout a při zapnutí F2, atp..)
Nebo jestli by šlo Ovládací panely-> Obnovení-> Rozšířené metody obnovení a tam Vrátit počítač do výrobního stavu

guest

Příspěvekod guest » 28 pro 2014 15:32

Acer nemám, nicméně asi jsou funkční obě možnosti. Co ti brání to vyzkoušet?

A je nějaký vážný důvod pro tuto akci? Třeba by se našlo jiné řešení.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 28 pro 2014 15:32

Jen pro zajímavost: Kam jsi zálohoval ta data?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Delete
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Delete » 28 pro 2014 15:43

wattmetr: Na flashku,a pár filmů na jiné PC

BlueSpirit: před 2 lety když jsem notebook koupil.. Šlo mi codko MW3 na plný detaily .. Teď se mi seká cod2, cod4 multák na nízky detaily eště jde.. Zpomalení bylo nejdřív ve hrách ale teď i v prohlížeči, ve windowsech .. Vždycky když jsem zjistil zpomalení či tak tak jsem projel pc cclenaerem, antivir,pročistil disk, a takový ty věci.. rozdělal větráček, štetečkem vyčistil .. pak to bylo zase všechno ok .. ale jelikož jsem docela nedávno čistil větráček, i programama a dneska se mi sekalo cod2 tak jsem se podíval na teploty a jel na 88 stupnu .. na 90 by už spadl .. A mám tu kupu věcí co ani nevím pořádně na co jsou, kde se tam vzaly a na co to je

guest

Příspěvekod guest » 28 pro 2014 15:49

Tak ono by to stačilo softwarově vyčistit, ale v tomto případě
A mám tu kupu věcí co ani nevím pořádně na co jsou, kde se tam vzaly a na co to je

to nepůjde.

Nový systém a vysoké teploty spolu nemají mnoho společného.

Delete
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Delete » 28 pro 2014 15:54

A můžu se zeptat co by jsi mi eště doporučil??
Znám: Ccleaner
(C:)-Pravým->Vlastností-> A vyčištění disku
A možná by nebylo od věci vymazat něco z mých zaplněných 207GB (z 500) .. Nějaký ty programy co nepoužívám a tak

guest

Příspěvekod guest » 28 pro 2014 16:03

Vyčisti disk a odstraň všechny Body obnovení. Pak odinstaluj co nepotřebuješ. Následně v sekci Hijack This požádej o kontrolu logu a až se to vyčistí, pak defragmentuj disk.

Já to tak dělám léta a v pohodě. Tovární nastavení je třeba až v nejnutnějších případech. Pokud to ale chceš udělat, nic ti nebrání, je to přece jen rychlejší.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”