Pratele,
mam jeden problem, ktery jsem si, samozrejme, privodil sam :) Nekde jsem se docetl, ze je mozne zmenit pismeno disku, a protoze jsem mel DVD drive s nizsim pismenem nez jeden z HDD, tak jsem to udelal. Samozrejme, u par nainstalovanych programu mi W XP neprepsaly udaje v registru, takze aplikace fungovaly blbe nebo vubec. Pokusil jsem se to v registru opravit - evidentne v nem zustalo puvodni pismeno disku. Nicmene ani toto nepomohlo. Tak jsem chtel ty programy odinstalovat, ale to neslo taky (ani pres Pridat/odebrat SW). Tak jsem je smazal natvrdo z adresaru, spustil Registry first aid a neplatne klice odstranil. Presto vsak zustaly urcite klice v registru a i v nabidce pro odstraneni SW (presto, ze uz vsebylo smazano). A kdyz jsem se pokusil soft preinstalovat (konkretne Nero), instalace Windows mi zahlasila, ze nemuze najit cestu k Nero a ukoncila ji.
Dik za radu
Instalace SW a registr
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No budeš to hold muset najít sám.Postupně prolez třeba C: Program Files,Ahead,Nero a tam by měla být ikona uninstal.Na ni klikneš a program odinstaluješ.Nevím kam si to Nero instaloval-takže cesta může být jiná.Tohle je standartní cesta vytvořená instalátorem Nera.Jinak umístění programů zjistíš tak,že klikneš pravým tlačítkem myši na ikonu programu na ploše,dáš Vlastnosti-Zástupce-Najít cíl. Pro příště rozhodně nedoporučuji měnit písmeno jednotky-pokud není prázdná.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
U každýho programu záleží, zda má nastaven zápis do registru, nebo zda ho zapíše Widows. Takhle by si musel zkoumat všechny instalátory, odinstalátory, cesty ikon apod.
Některý programy navíc zapisují své součásti do logů (.log), textů (.txt), inicializačních (ini) souborů a podobně.
To tedy znamená, že by si musel projít celej registr+všechny tyto podivné soubory.
Navíc, dáš-li soubor na (třeba) disk E:, tak na C: se uloží kopie instalátoru a do složky se jměnem uživatele zas další podsoubory pro tento program, samozřejmě že s cestou souboru k umístění programu.
Takže bych spíše doporučil písmeno na disku nechat, opsat si programy co tam máš a pak všechny odinstalovat, přejmenovat disk a zpět programy instalovat
Některý programy navíc zapisují své součásti do logů (.log), textů (.txt), inicializačních (ini) souborů a podobně.
To tedy znamená, že by si musel projít celej registr+všechny tyto podivné soubory.
Navíc, dáš-li soubor na (třeba) disk E:, tak na C: se uloží kopie instalátoru a do složky se jměnem uživatele zas další podsoubory pro tento program, samozřejmě že s cestou souboru k umístění programu.
Takže bych spíše doporučil písmeno na disku nechat, opsat si programy co tam máš a pak všechny odinstalovat, přejmenovat disk a zpět programy instalovat
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Formátování systémového disku je vždy to POSLEDNÍ, co používám. Ještě k tvému problému. Je jasné, že pokud jsi instaloval programy až po změně písmene disku, tak máš v systému chaos. Provedl bych to, co ti radili odborníci přede mnou: ty programy, které jsi instaloval po změně písmene mechaniky bych zrušil, vyčistil registry a pak bych je nainstaloval znovu.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
V tom odinstalvoani je prave ten problem - sttandardni cestou, tj. odinstalovacim programem to nejde - hlasi to, ze nemuze najit cestu. tj. zbyva moznost pouze smazat prislusne adresare rucne, pak vsak zustane spousta dalsich neplatnych adresaru jinde v systemu a taky v registru. A nebo to mam z disku proste opravdu natvrdo smazat (ne odinstalovat) a pak zrusit v registru neplatne klice (mam myslim Registry first aid SW)?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 2545
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 19:21