Instalace SW a registr

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

devil.
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Instalace SW a registr

Příspěvekod devil. » 18 kvě 2007 09:48

Pratele,

mam jeden problem, ktery jsem si, samozrejme, privodil sam :) Nekde jsem se docetl, ze je mozne zmenit pismeno disku, a protoze jsem mel DVD drive s nizsim pismenem nez jeden z HDD, tak jsem to udelal. Samozrejme, u par nainstalovanych programu mi W XP neprepsaly udaje v registru, takze aplikace fungovaly blbe nebo vubec. Pokusil jsem se to v registru opravit - evidentne v nem zustalo puvodni pismeno disku. Nicmene ani toto nepomohlo. Tak jsem chtel ty programy odinstalovat, ale to neslo taky (ani pres Pridat/odebrat SW). Tak jsem je smazal natvrdo z adresaru, spustil Registry first aid a neplatne klice odstranil. Presto vsak zustaly urcite klice v registru a i v nabidce pro odstraneni SW (presto, ze uz vsebylo smazano). A kdyz jsem se pokusil soft preinstalovat (konkretne Nero), instalace Windows mi zahlasila, ze nemuze najit cestu k Nero a ukoncila ji.

Dik za radu

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 18 kvě 2007 16:08

No budeš to hold muset najít sám.Postupně prolez třeba C: Program Files,Ahead,Nero a tam by měla být ikona uninstal.Na ni klikneš a program odinstaluješ.Nevím kam si to Nero instaloval-takže cesta může být jiná.Tohle je standartní cesta vytvořená instalátorem Nera.Jinak umístění programů zjistíš tak,že klikneš pravým tlačítkem myši na ikonu programu na ploše,dáš Vlastnosti-Zástupce-Najít cíl. Pro příště rozhodně nedoporučuji měnit písmeno jednotky-pokud není prázdná.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 18 kvě 2007 18:38

U každýho programu záleží, zda má nastaven zápis do registru, nebo zda ho zapíše Widows. Takhle by si musel zkoumat všechny instalátory, odinstalátory, cesty ikon apod.
Některý programy navíc zapisují své součásti do logů (.log), textů (.txt), inicializačních (ini) souborů a podobně.
To tedy znamená, že by si musel projít celej registr+všechny tyto podivné soubory.
Navíc, dáš-li soubor na (třeba) disk E:, tak na C: se uloží kopie instalátoru a do složky se jměnem uživatele zas další podsoubory pro tento program, samozřejmě že s cestou souboru k umístění programu.

Takže bych spíše doporučil písmeno na disku nechat, opsat si programy co tam máš a pak všechny odinstalovat, přejmenovat disk a zpět programy instalovat
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

devil.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod devil. » 19 kvě 2007 08:31

Myslite, ze by treba pomohlo zformatovat partition, na kterem jsou programy a preinstalovat windows (je na zvlastnim partition)? A pak znovu nainstalovat potrebne programy.

franticek
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod franticek » 23 kvě 2007 19:04

Je to tak, format je pro winy něco jako penicilin na anginu.
A zkoušeli jste to vypnout a zapnout?

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 24 kvě 2007 12:38

Formátování systémového disku je vždy to POSLEDNÍ, co používám. Ještě k tvému problému. Je jasné, že pokud jsi instaloval programy až po změně písmene disku, tak máš v systému chaos. Provedl bych to, co ti radili odborníci přede mnou: ty programy, které jsi instaloval po změně písmene mechaniky bych zrušil, vyčistil registry a pak bych je nainstaloval znovu.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

devil.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod devil. » 24 kvě 2007 13:21

V tom odinstalvoani je prave ten problem - sttandardni cestou, tj. odinstalovacim programem to nejde - hlasi to, ze nemuze najit cestu. tj. zbyva moznost pouze smazat prislusne adresare rucne, pak vsak zustane spousta dalsich neplatnych adresaru jinde v systemu a taky v registru. A nebo to mam z disku proste opravdu natvrdo smazat (ne odinstalovat) a pak zrusit v registru neplatne klice (mam myslim Registry first aid SW)?

franticek
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod franticek » 29 kvě 2007 12:42

I to by mohla být relativně účinná cesta.
A zkoušeli jste to vypnout a zapnout?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Instalace WIN 11 Příloha(y)
    od Sirkosta » 23 čer 2025 16:02 » v Windows 11, 10, 8...
    12
    2545
    od Sirkosta Zobrazit poslední příspěvek
    23 čer 2025 19:21
  • Instalace gpu
    od MIsha1994 » 23 zář 2024 06:41 » v Problémy s hardwarem
    1
    1680
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    23 zář 2024 08:28
  • Instalace windows Příloha(y)
    od lucaso84 » 03 úno 2025 20:57 » v Windows 11, 10, 8...
    34
    8424
    od lucaso84 Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 14:15
  • Windows 11 - instalace
    od Seismosaurus » 21 črc 2024 11:07 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    4048
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 14:06
  • Instalace windows 10 oddil Příloha(y)
    od Arnold91 » 21 zář 2024 14:04 » v Windows 11, 10, 8...
    9
    4023
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    21 zář 2024 16:10

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”