Složka s názvem "jméno uživatele" na ploše. Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Složka s názvem "jméno uživatele" na ploše.

Příspěvekod mmmartin » 25 led 2015 12:12

V průběhu kontroly na verbež (tady) se na ploše vytvořila složka martin, která má stejný obsah, jako složka c:\Users\martin. Ne, že by tam bůhvíjak překážela, ale před kontrolou tam určitě nebyla, nepotřeguju ji tam a navíc má velikost několik GB. Otázka je jednoduchá: co s ní? Děkuju.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Složka s názvem "jméno uživatele" na ploše.

Příspěvekod wattmetr » 25 led 2015 12:23

Zeptal bych se raději virobijců, ale podle mého názoru je to záloha té původní složky v Users. Jestli jsou obsahy obou složek identické, pak bych tu složku na ploše asi jednoduše smazal.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 25 led 2015 12:43

Ale předtím bych ji ro jistotu zazálohoval.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 25 led 2015 12:53

Záloha zálohy :shock: Inu proč ne, záloh není nikdy dost ;)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 25 led 2015 12:55

To že se ta složka vytvořila na ploše není zcela obvyklé a záloha je třeba. Po odstranění se také může zbořit profil apod. Já bych byl opatrný.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 25 led 2015 13:04

Tak jsem si prošel tu"kontrolu na verbež" a zjistil jsem, že nejméně 4x se tam objevuje pokyn "ulož na plochu". Takže si myslím, že během těch ukládání došlo nějakým Tvým omylem (promiň) k uložení (překopírování) celé té složky Users/martin na Plochu a to bude celý problém. Pokud se to tady ještě nikomu jinému v průběhu HJT kontroly nestalo, nic rozumnějšího mě nenapadá.

guest

Příspěvekod guest » 25 led 2015 13:08

Na plochu se ukládají jenom programy na kontrolu PC, ne složky z PC. Např. ComboFix. Kontrolu jsem absolovoval mnohokrát a toto se mi nikdy nestalo. Ale asi 2x se mi na ploše objevila složka s logy z kontrolního programu.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 25 led 2015 15:11

Shrnutí: překopírování složky na Plochu omylem vylučuju, při očistě si na ploše dělám pro každý nástroj zvlášť pomocné složky, do kterých ukládám vše (exe nebo instalačku nástroje, logy, ...). Složku jsem chtěl odstranit už před tím, než jsem vložil dotaz sem, ale rozmluvila mi to řada dotazů typu Opravdu chcete odstranit systémový soubor ...? a přípravu na odstraňování jsem stopnul. Teď jsem tedy pro jistotu (jako ta jeptiška) udělal kopii na externí disk a pak jsem zvolil Odstranit složku. Objevil se dotaz Opravdu chcete tuto ikonu odstranit?, kliknul jsem na ANO a ikona okamžitě a bez protestů zmizela. Podotýkám, že se nejednalo o zástupce, v kontextovém menu složky končily možnosti položkou odstranit, položky Přejmenovat a Vlastnosti tam nebyly. Nevylučuju, že mezi prvním (stornovaným) pokusem o odstranění a dnešním úspěšným pokusem jsem restartoval počítač, což mohlo chování záhadné složky změnit - ale je to jen úvaha IT amatéra.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

guest

Re: Složka s názvem "jméno uživatele" na ploše.  Vyřešeno

Příspěvekod guest » 25 led 2015 15:14

No jo, to jsou takové IT kruhy v obilí. Hlavně že vše běží jak má.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ikona na zastupci na ploše ve win 11
    od BigSandy » 10 črc 2024 04:56 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    3046
    od Uziv00 Zobrazit poslední příspěvek
    11 črc 2024 17:02
  • TigerVNC - jak si udělat na ploše zástupce?
    od BigSandy » 13 lis 2024 17:34 » v Programy ke stažení
    2
    3144
    od BigSandy Zobrazit poslední příspěvek
    14 lis 2024 18:58
  • Obsah složky se zrcadlí na ploše Příloha(y)
    od Grander » 01 dub 2025 17:44 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2898
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    02 dub 2025 15:29

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”