Jak udělat "kopii" OS z HDD?
Jak udělat "kopii" OS z HDD?
Zdravím, omlouvám se za možná špatný nadpis, ale nevím jak jinak to napsat. Mám ntb v podpisu, na kterém mám legální Windows 7 home prmium 32bit. Za spodu NTB je klíč, ten je už ale bohužel nečitelný. Na ten NTB bych si chtěl nainstalovat na zkoušku Windows 8.1, ale nechci přijít o ty sedmičky. Takže šlo by nějak udělat že bych si udělal kopii toho OS a když bych pak chtěl zpět Windows 7, tak bych je tam zpět nějak nahrál/nainstalovat? Bohužel DVD s W7 nemám a recovery oddíl taky nemám, byl měněný disk (nebo že by šel vytvořit recovery oddíl?).
-
- Pohlaví:
Re: Jak udělat "kopii" OS z HDD?
Udělat bitovou kopii disku, nebo dát ty osmy na druhý oddíl. Smazaný klíč se dá najít pomocí různých utilitek, nebo např. pomocí programu Everest ad.
Tu bitovou kopii, tak jsem to původně chtěl, jenže ten netbook nemá mechaniku, takže ji nemám kam uložit. Nejlepší by bylo kdyby to šlo bez ext. mechaniky, kterou nemám. Takže asi jedině si udělat oddíl pro osmičky, ale nevím jak je to s tím bootloaderem, vím že jednou se mi stalo že jsem měl W7 a W Vista na jednom disku, ale pokud jsem smazal oddíl s Vistama, sedmičky nenabootovaly.
Bitovou kopii jde udelat na disk, externi disk, na flashku, na sdileny disk po siti.......
Principialne je to nejjednodussi.
Principialne je to nejjednodussi.
-
- Pohlaví:
To se pak opraví, ale jak v případě osmiček to nevím. Něco nejdeme, nebo někdo znalejší poradí. Botovou kopii lze udělat i na flešku, ale nesmíš tam mít 100GB 
Další možnost, ale placená /pokud to výrobce prodává/ je koupit si recovery disk. Cena se pohybuje v rozmezí 400-800 Kč, dle distribuce, zda je elektronická, nebo fyzické médium.

Další možnost, ale placená /pokud to výrobce prodává/ je koupit si recovery disk. Cena se pohybuje v rozmezí 400-800 Kč, dle distribuce, zda je elektronická, nebo fyzické médium.
Na flashku to nějak nejde, píše to "tato jednotka není platné umíštění zálohy". Mám 16GB a formát NTFS. Podle MS to prý na flashky nejde.
Tak to dám na ext. hdd.
Budu mít tu bitovou kopii na ext. hdd, nainstaluji si ty W8, jak pak obnovím tu bitovou kopii W7?
Tak to dám na ext. hdd.
Budu mít tu bitovou kopii na ext. hdd, nainstaluji si ty W8, jak pak obnovím tu bitovou kopii W7?
- jamesbond1
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
---
Naposledy upravil(a) jamesbond1 dne 20 dub 2015 12:31, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Kód mám. Originál .iso ale fakt nevím kde stáhnu, pokud nechci pirátit.
-
- Pohlaví:
Originál iso W7 asi nenajdeš, legálně jde stáhnout W8.1 ale to není tvůj případ. Možná se opakuji, ale já bych koupil recovery disk. Zas tak drahé to není a vydrží to.
- jamesbond1
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
---
Naposledy upravil(a) jamesbond1 dne 20 dub 2015 12:31, celkem upraveno 2 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
A co když si ve Windows 7 vypálím disk na opravu systému a ten si převedu na flashku?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Z disku pro opravu to nenainstalujes...
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2486
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
20 kvě 2025 13:30
-
-
- 2
- 3140
-
od BigSandy