Nejde mi zapnout notebook,prosím pomoc!

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

kflieglova
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Nejde mi zapnout notebook,prosím pomoc!

Příspěvekod kflieglova » 08 bře 2015 10:11

Dobrý den,mám problém.Když chci zapnout notebook,objeví se mi normálně logo acer,ale pak už nic.Mělo by následovat přihlášení na účet v počítači.Obrazovka zůstává zapnutá (svítí),ale nic se neděje.Neví někdo,kde by mohl být problém?

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nejde mi zapnout notebook,prosím pomoc!

Příspěvekod guest » 08 bře 2015 10:29

Zapni to a ihned opakovaně mačkej F8 a vyber Nouzový režim. Pokud půjde pak Bod obnovení.

Odesláno z mého MT15i

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 08 bře 2015 10:37

"Zapni to a ihned opakovaně mačkej F8 a vyber Nouzový režim. Pokud půjde pak Bod obnovení."
Je dobre upozornit, ze tento postup vede ke ztrate vetsiny dat - zvlaste instalovaneho software - mezi soucasnosti a bodem obnoveni. NIcmene pokud system nezacne bootovat z disku, obvykle nepomuze mackat F8.

Kdyz zustane start na zobrazeni loga, byva to obvykle zpusobena vadnym diskem - ten by bylo dobre vyndat a zapojit do jineho pocitace, treba pres USB redukci.

kflieglova
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod kflieglova » 08 bře 2015 10:39

I při mačkání F8 se nic neděje...

guest

Příspěvekod guest » 08 bře 2015 11:51

Jenom doplním:

Je dobre upozornit, ze tento postup vede ke ztrate vetsiny dat

To není pravda.

Body obnovení se vytvářejí průběžně a normální člověk neinstaluje programy každý den, určitě se nepoužije bod obnovení starý 6 měsíců!

Poznámka: Nástroj Obnovení systému nemá vliv na osobní soubory, jako jsou například e-mailové zprávy, dokumenty nebo fotografie.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 08 bře 2015 12:09

Precti si jak body obnovy funguji a uvidis sam, ze pouzit body obnovy jako univerzalni reseni vseho vcetne vadneho disku neni uplne nejvhodnejsi - clovek co tomu nerozumi totiz udela hned to, co mu napises - nepiozna jake to ma vyhody a nevyhody. Pokud mackat F8, tak poprve je treba skusit posledni funkcni konfiguraci (to je ta, kdy napsoled uspesne nabehl system) a kdyz to nejde tak stav nouze (disk ale musi byt ve stavu, ze z nej jde nacist OS, coz tady nevypada). Jde i poslouchat jestli disk nevydava podivne cvakave zvuky behem nacitani.

Kdyz boot zustane stat na logu vyrobce, tak je to temer urcite zpusobene tim, ze nelze detekovat nektere zarizeni - pricemz nejcastejsi je selhani harddisku. Dalsi postup zavisi na tom, zda je treba zachranit data nebo ne.

V kazdem pripade bych jako prvni zapojil disk do jineho pocitace (crystal disk info, test od vyrobce, pripadna zachrana dat) a ten notebook bych skusil bez disku treba s live distribuci linuxu. Tim se pozna jestli je problem v ntb nebo disku (ja tipuji na vadny disk).

Body obnovy bych pouzil az pote, co stahnu jinam data minimalne z uzivatelskeho profilu.

guest

Příspěvekod guest » 08 bře 2015 12:53

Ano na Poslední konfiguraci jsem nevzpoměl.

'Precti si jak body obnovy funguji a uvidis sam, ze pouzit body obnovy jako univerzalni reseni vseho vcetne vadneho disku neni uplne nejvhodnejsi -

Netvrdím že je to univerzální řešení, ale já ho bez nějakých ztrát použil mnohokrát.
To že zde radíme aby uživatelé dali HDD do jiného PC je sice správná rada, nicméně u většiny uživatelů nereálná. A podobné je to s tím Linuxem, ne každý má druhý PC atd.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
    od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8...
    6
    4065
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 21:48
  • Pomoc při taktu Příloha(y)
    od ondyN » 14 led 2025 15:53 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    6922
    od Dyonysos Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 16:19
  • Pomoc s webem
    od Tay » 09 úno 2025 15:53 » v Web-tipy a vaše weby
    5
    20526
    od Tay Zobrazit poslední příspěvek
    10 úno 2025 12:09
  • Pomoc pri upgrade procesoru
    od filipo88 » 16 úno 2025 19:11 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    3081
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    17 úno 2025 12:45
  • Pomoc s výběrem PC monitoru. Příloha(y)
    od ski1961 » 17 dub 2025 11:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    29
    6673
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    22 dub 2025 20:28

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”