Nejde mi zapnout notebook,prosím pomoc!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nejde mi zapnout notebook,prosím pomoc!
Dobrý den,mám problém.Když chci zapnout notebook,objeví se mi normálně logo acer,ale pak už nic.Mělo by následovat přihlášení na účet v počítači.Obrazovka zůstává zapnutá (svítí),ale nic se neděje.Neví někdo,kde by mohl být problém?
-
- Pohlaví:
Re: Nejde mi zapnout notebook,prosím pomoc!
Zapni to a ihned opakovaně mačkej F8 a vyber Nouzový režim. Pokud půjde pak Bod obnovení.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
"Zapni to a ihned opakovaně mačkej F8 a vyber Nouzový režim. Pokud půjde pak Bod obnovení."
Je dobre upozornit, ze tento postup vede ke ztrate vetsiny dat - zvlaste instalovaneho software - mezi soucasnosti a bodem obnoveni. NIcmene pokud system nezacne bootovat z disku, obvykle nepomuze mackat F8.
Kdyz zustane start na zobrazeni loga, byva to obvykle zpusobena vadnym diskem - ten by bylo dobre vyndat a zapojit do jineho pocitace, treba pres USB redukci.
Je dobre upozornit, ze tento postup vede ke ztrate vetsiny dat - zvlaste instalovaneho software - mezi soucasnosti a bodem obnoveni. NIcmene pokud system nezacne bootovat z disku, obvykle nepomuze mackat F8.
Kdyz zustane start na zobrazeni loga, byva to obvykle zpusobena vadnym diskem - ten by bylo dobre vyndat a zapojit do jineho pocitace, treba pres USB redukci.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
I při mačkání F8 se nic neděje...
-
- Pohlaví:
Jenom doplním:
To není pravda.
Body obnovení se vytvářejí průběžně a normální člověk neinstaluje programy každý den, určitě se nepoužije bod obnovení starý 6 měsíců!
Je dobre upozornit, ze tento postup vede ke ztrate vetsiny dat
To není pravda.
Body obnovení se vytvářejí průběžně a normální člověk neinstaluje programy každý den, určitě se nepoužije bod obnovení starý 6 měsíců!
Poznámka: Nástroj Obnovení systému nemá vliv na osobní soubory, jako jsou například e-mailové zprávy, dokumenty nebo fotografie.
Precti si jak body obnovy funguji a uvidis sam, ze pouzit body obnovy jako univerzalni reseni vseho vcetne vadneho disku neni uplne nejvhodnejsi - clovek co tomu nerozumi totiz udela hned to, co mu napises - nepiozna jake to ma vyhody a nevyhody. Pokud mackat F8, tak poprve je treba skusit posledni funkcni konfiguraci (to je ta, kdy napsoled uspesne nabehl system) a kdyz to nejde tak stav nouze (disk ale musi byt ve stavu, ze z nej jde nacist OS, coz tady nevypada). Jde i poslouchat jestli disk nevydava podivne cvakave zvuky behem nacitani.
Kdyz boot zustane stat na logu vyrobce, tak je to temer urcite zpusobene tim, ze nelze detekovat nektere zarizeni - pricemz nejcastejsi je selhani harddisku. Dalsi postup zavisi na tom, zda je treba zachranit data nebo ne.
V kazdem pripade bych jako prvni zapojil disk do jineho pocitace (crystal disk info, test od vyrobce, pripadna zachrana dat) a ten notebook bych skusil bez disku treba s live distribuci linuxu. Tim se pozna jestli je problem v ntb nebo disku (ja tipuji na vadny disk).
Body obnovy bych pouzil az pote, co stahnu jinam data minimalne z uzivatelskeho profilu.
Kdyz boot zustane stat na logu vyrobce, tak je to temer urcite zpusobene tim, ze nelze detekovat nektere zarizeni - pricemz nejcastejsi je selhani harddisku. Dalsi postup zavisi na tom, zda je treba zachranit data nebo ne.
V kazdem pripade bych jako prvni zapojil disk do jineho pocitace (crystal disk info, test od vyrobce, pripadna zachrana dat) a ten notebook bych skusil bez disku treba s live distribuci linuxu. Tim se pozna jestli je problem v ntb nebo disku (ja tipuji na vadny disk).
Body obnovy bych pouzil az pote, co stahnu jinam data minimalne z uzivatelskeho profilu.
-
- Pohlaví:
Ano na Poslední konfiguraci jsem nevzpoměl.
Netvrdím že je to univerzální řešení, ale já ho bez nějakých ztrát použil mnohokrát.
To že zde radíme aby uživatelé dali HDD do jiného PC je sice správná rada, nicméně u většiny uživatelů nereálná. A podobné je to s tím Linuxem, ne každý má druhý PC atd.
'Precti si jak body obnovy funguji a uvidis sam, ze pouzit body obnovy jako univerzalni reseni vseho vcetne vadneho disku neni uplne nejvhodnejsi -
Netvrdím že je to univerzální řešení, ale já ho bez nějakých ztrát použil mnohokrát.
To že zde radíme aby uživatelé dali HDD do jiného PC je sice správná rada, nicméně u většiny uživatelů nereálná. A podobné je to s tím Linuxem, ne každý má druhý PC atd.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4065
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
-
- 2
- 6922
-
od Dyonysos