reinstalace win8 na notebooku bez CD
reinstalace win8 na notebooku bez CD
Mám notebook asus x75vb, win8 je již z prodejny, tudíž nemám instalační CD. Z nějakého důvodu mi přestal windows pracovat (po zapnutí a zdlouhavém čekání, jen černá obrazovka s myší) po několika restartech jsem dostal nabídku na obnovu systému, nebo možnost opravy (nepamatuji si jak přesně se nazývali) vzal jsem tu možnost která mě přehodila do recovery, které mi bohužel taktéž hodilo chybu ... nyní jsem v začarovaném kruhu. Recovery mě neustále odkazuje do BIOSU ale jakmile ho vypnu, opět mi to vrátí do recovery s chybovou hláškou a takto to jde neustále dokola ... Notebook je jinak v pořádku ubuntu funguje dobře, ale opět problém: V BIOSU se mi ukazuje pouze možnost rozjet/nainstalovat operační systém z flashky ... Na CD nereaguje. Už jsem opravdu v koncích ... Prosím o jakoukoliv radu. Nejvíc by mi pomohlo jak se dostat pryč z recovery ... Všechna potřebná data z HDD už jsem si zazálohoval, tudíž nemám co ztratit. Samozřejmě by jsem byl rád, kdyby se povedli zachránit win8, ale není to podmínkou. Pokud to nějak pomůže tak do HDD mám přístup z druhého PC. Předem děkuji za rady a odpovědi.
Re: reinstalace win8 na notebooku bez CD
1. zkontroluj utilitou od vyrobce, zda neni vadny harddisk (treba na Hiren Boot CD jsou pro vsechny typy disku).
2. Stahni instalacni medium pro svoji verzi - tzn nejspis ceska verze Windows 8.1 Core
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... resh-media
3. Najdi si na netu Technet klic pro instalaci Windows 8.1 Core (Google ho najde asi tak tisickrat, je verejny).
4. Jestli je v poradku disk, nainstaluj z DVD nebo flasky Windows 8.1
5. Pri instalaci zadej Technet klic.
6. Pomoci RW Utility precti produktovy klic z BIOSu, zadej ho do Windows a aktivuj je.
Pokud si pri instalaci Windows nereknou o klic a najdou si ho sami je mozno preskocit body 3, 5 a 6.
2. Stahni instalacni medium pro svoji verzi - tzn nejspis ceska verze Windows 8.1 Core
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... resh-media
3. Najdi si na netu Technet klic pro instalaci Windows 8.1 Core (Google ho najde asi tak tisickrat, je verejny).
4. Jestli je v poradku disk, nainstaluj z DVD nebo flasky Windows 8.1
5. Pri instalaci zadej Technet klic.
6. Pomoci RW Utility precti produktovy klic z BIOSu, zadej ho do Windows a aktivuj je.
Pokud si pri instalaci Windows nereknou o klic a najdou si ho sami je mozno preskocit body 3, 5 a 6.
Re: reinstalace win8 na notebooku bez CD
Hne to jdu zkusit, dám vědět jak to dopadlo
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Bře 2015 17:37) ---
Tak po vložení flešky se oběví logo win 8.1 pak cca 10 vteřin nabíhá kolečko ... a pak už jen černá obrazovka. nemam nejdřív třeb formátovat hdd? když je tam ten vadnej OS
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Bře 2015 17:37) ---
Tak po vložení flešky se oběví logo win 8.1 pak cca 10 vteřin nabíhá kolečko ... a pak už jen černá obrazovka. nemam nejdřív třeb formátovat hdd? když je tam ten vadnej OS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2210
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 pro 2024 07:41