Ahoj, reinstaluju (legální) Windows 7 na ntb. Nabootuju z flashky, zformátuju disk, vyberu, kam to chci a spustím (vybírám oddíl označený jako "System").
Chvíli se to rozbaluje a instaluje a pak se to restartuje(klasika). Po restartu ale nastává problém, objeví se výše zmíněná hláška a to je celé. Můžu maximálně znova nabootovat z flashky a instalovat stále dokola, což mě popravdě moc nebaví.
Zaráží mě ale, že systém na disku opravdu je, akorát ho to asi hledá v jiné části. Ten problém je popsaný tady,kde to ale řeší nějakým programem za 40 doláčů. Zajímalo by mě, jak to udělat zadarmo.
Jinak když nabootuju z flashky a dám Opravu systému, tak tam se dostanu, Win to normálně najde na Céčku a pustí mě to i do příkazového řádku. (program Startup Repair žádný problém nenachází).
Předem díky za jakékoliv rady.
"operating system missing" během reinstalu Win 7
"operating system missing" během reinstalu Win 7
Win 7 x32, AMD Athlon X2 64 5600+ (2.9 GHz), 2 GB RAM (DDR 2), Gigabyte Radeon HD 5670, Seasonic 400 W, HDD Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB
-
- Pohlaví:
Re: "operating system missing" během reinstalu Win 7
Disk pravděpodobně není kompatibilní s BIOSem ntb. Buď kup jiný disk, nebo program.
Předpokládám, že je na něm pouze jediný oddíl a ten je v pořádku zformátován.
Předpokládám, že je na něm pouze jediný oddíl a ten je v pořádku zformátován.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 23 bře 2015 19:30, celkem upraveno 1 x.
Disk jsem neměnil, doteď to na něm jelo.
Win 7 x32, AMD Athlon X2 64 5600+ (2.9 GHz), 2 GB RAM (DDR 2), Gigabyte Radeon HD 5670, Seasonic 400 W, HDD Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB
-
- Pohlaví:
Moc tomu nerozumím, když HDD zformátuješ , pak tam systém být nemůže.
Nebo mi něco uniklo?
/Ten odkaz na mobilu nerozkliknu ;(/
Odesláno z mého MT15i
Nebo mi něco uniklo?
/Ten odkaz na mobilu nerozkliknu ;(/
Odesláno z mého MT15i
Formátuju před instalací systému.
-
- Pohlaví:
Ale pokud se to chvíli rozbaluje a instaluje, pak tam systém být nemůže. Za chvíli se opravdu nenainstaluje.
Po zformatování tam níc označené jako systém není.
Tohle co děláš je asi to, že na již nainstalovaný systém instaluješ nový.
Odesláno z mého MT15i
Po zformatování tam níc označené jako systém není.
Tohle co děláš je asi to, že na již nainstalovaný systém instaluješ nový.
Odesláno z mého MT15i
Asi každý chápeme chvíli jinak, je to asi 10 minut (ten disk je SSD), prostě běžná instalace, kdy se to pak restartuje a pak by se to mělo dokončit. K tomu se to ale už nedostane.
Na disku pak je o cca 6 GB místa míň, takže to tam opravdu je.
Je to tak označené - viz příloha. (vyberu ten označený oddíl a instalace začne úplně normálně)
Na disku pak je o cca 6 GB místa míň, takže to tam opravdu je.
Je to tak označené - viz příloha. (vyberu ten označený oddíl a instalace začne úplně normálně)
-
- Pohlaví:
Chvíli chápeme oba stejně, jenom disk jinak. HDD/SSD a to tam nevidím a jak jsem psal, odkaz nerozkliknu. :)
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
-
- Pohlaví:
ITCrowd píše:Předpokládám, že je na něm pouze jediný oddíl a ten je v pořádku zformátován.
Máš tam dvě partition. Proč?
A doufám, že Disk 0 je ta flashka.
Nope, je to nějaké 16GB SSD, na které se to snažím nainstalovat. Nicméně jsem to zkoušel i na disk 1 a se stejným výsledkem.
BS: jasně, myslel jsem, že to je tím, že se to snažím nainstalovat na to titěrný SSD, ale jak říkám, nejde to ani na HDD.
BS: jasně, myslel jsem, že to je tím, že se to snažím nainstalovat na to titěrný SSD, ale jak říkám, nejde to ani na HDD.
-
- Pohlaví:
Takže lžeš:
A stejně tak můžeš kecat ve všem, jako např. legalitou windows.
Ten 16GB vyhoď (na to stejně nic nenainstaluješ) a nech tam jen jeden disk s jednou partition. A na ten to zkus. V BIOSu povoleno AHCI.
Míńa píše:Disk jsem neměnil, doteď to na něm jelo.
Nope, je to nějaké 16GB SSD, na které se to snažím nainstalovat.
A stejně tak můžeš kecat ve všem, jako např. legalitou windows.
Ten 16GB vyhoď (na to stejně nic nenainstaluješ) a nech tam jen jeden disk s jednou partition. A na ten to zkus. V BIOSu povoleno AHCI.
take it easy, man. V ničem nelžu, měl jsem zato, že to doteď bylo na tom SSD, což, uznávám, je asi blbost. On je to asi jen nějaký hybrid.
zítra to zkusím a dám vědět.
zítra to zkusím a dám vědět.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3632
-
od Laniga
Zobrazit poslední příspěvek
14 úno 2025 14:07
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3133
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1927
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 3602
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”