Zdravím,
chtěl bych se zeptat, kdyby náhodou byl můj počítač připojen k místní doméně, kde by byla přístupová oprávnění dostatečná pro brouzdání na internetu, jestli bych se při každém zapnutí přihlašoval jakoby k sobě na počítač, nebo naopak k doméně. A mohl bych se od ní případně nějak odpojit? Také by mne zajímalo, kam by se data ukládala v době připojení k doméně. Už jsem samozřejmě hledal na internetu, ale buď to bylo zastaralé nebo v angličtině, asi bych to potřeboval vysvětlit trochu po lopatě, kdyby někdo byl tak hodný.
Banální otázky k windows doméně
- PotkanLesni
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Banální otázky k windows doméně
Kdo druhému jámu kopá, dostane BAN.
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Banální otázky k windows doméně
Jednoduše asi takto.
Pokud se přihlásíš na lokální účet(vytvořený na tom pc) - přihlašuješ se, jak píšeš k sobě na počítač.
Pokud jsi připojený k doméně a na serveru př. v Active Directory máš vytvořený účet (administrátorem sítě) - kde většinou jsi zařazen do určité skupiny, která má přednastavené např. politiky (určité práva) ap. , pak se připojuješ k doméně.
Odpojit se nemůžeš, můžeš se odhlásit a přihlásit na lokální účet nebo např. fyzicky odpojit kabelem, v tom případě samozřejmě nebudeš mít přístup k jednotkách, službám. Kam se ukládají data, to záleží na daném nastavení a jaké data myslíš. Například můžeš mít přiřazený ke svému účtu určitou síťovou jednotku, kde můžeš přistupovat jenom ty. Pokud myslíš data jako ukládání na plochu, dokumenty, třeba změnění tapety, programy atd. tak se ukládají na lokální pc a můžeš k těm souborům tedy přistupovat jen ty nebo administrator na pc.
Určitě mě později někdo doplní nebo upraví a řekne ti k tomu třeba více.
Pokud se přihlásíš na lokální účet(vytvořený na tom pc) - přihlašuješ se, jak píšeš k sobě na počítač.
Pokud jsi připojený k doméně a na serveru př. v Active Directory máš vytvořený účet (administrátorem sítě) - kde většinou jsi zařazen do určité skupiny, která má přednastavené např. politiky (určité práva) ap. , pak se připojuješ k doméně.
Odpojit se nemůžeš, můžeš se odhlásit a přihlásit na lokální účet nebo např. fyzicky odpojit kabelem, v tom případě samozřejmě nebudeš mít přístup k jednotkách, službám. Kam se ukládají data, to záleží na daném nastavení a jaké data myslíš. Například můžeš mít přiřazený ke svému účtu určitou síťovou jednotku, kde můžeš přistupovat jenom ty. Pokud myslíš data jako ukládání na plochu, dokumenty, třeba změnění tapety, programy atd. tak se ukládají na lokální pc a můžeš k těm souborům tedy přistupovat jen ty nebo administrator na pc.
Určitě mě později někdo doplní nebo upraví a řekne ti k tomu třeba více.
- PotkanLesni
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8070