Zdravím, mám v plánu upgradovat na Windows 10 z Windows 7 Home Premium. Stačí jen provést upgrade nebo i čistou instalaci?
Děkuji.
Upgrade na Windows 10
Re: Upgrade na Windows 10
Poprve musi byt upgrade aby se sparovaly licence, podruhe a dale je mozna cista instalace.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Za sebe můžu říct, že stačí upgrade. Já upgradoval z Windows 8 a vše ok. Když jsem se seznámil s Windows 10 a řekl si, že zpět na osmičky migrovat nebudu, smazal jsem jen adresář Windows.old, který se v systému při upgradu vytvoří. Ten obsahuje data o předchozím systému a je velký, cca. 20GB. Mazat ho ale samozřejmě nemusíš. Nicméně, PC se může mírně zpomalit, záleží, jak moc jsi předchozí systém neudržoval v pořádku. Pokud by zpomalení bylo velké, šel bych asi do čisté instalace, ale budeš muset vše nově nainstalovat a nastavit.
Pri upgrade nesmi byt nainstalovan zadny soft ktery je dulezity pro chod OS a nepodporuje 10ky - treba Comodo Antivirus a Firewall dokaze udelat slusnou paseku, resil jsem to kdyz po upgradu na 10ky ovladac od Comoda zpusoboval modrou smrt.
Děkuji za odpovědi. Takže je lepší upgradovat a potom provézt čistou instalaci? Nebo jak říká Marek ,jestli se nebudu chtít vrátit na W7 ,tak smazat Windows.old a neprovádět čistou instalaci?
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Pri upgrade nesmi byt nainstalovan zadny soft ktery je dulezity pro chod OS a nepodporuje 10ky - treba Comodo Antivirus a Firewall dokaze udelat slusnou paseku, resil jsem to kdyz po upgradu na 10ky ovladac od Comoda zpusoboval modrou smrt.
a přitom stačí zkontrolovat verzi programu,protože comodo funguje i pod desítkama.Stačí udělat aktualizaci programu.
Ne, to ma udelat instalacni program 
Kdyz mas zaplou automatickou aktualizaci Comoda, ta ti ukazuje ze probehla pred 4 hodinama, spustis update na Windows 10 ktery pri kontrole kompatibility nic nerekne tak necekas ze pri prvnim startu po upgrade na 10 bude nasledovat modra smrt zpusobena ovladacem od Comoda. Navic Comodo nejde odinstalovat v safe modu Windows.

Kdyz mas zaplou automatickou aktualizaci Comoda, ta ti ukazuje ze probehla pred 4 hodinama, spustis update na Windows 10 ktery pri kontrole kompatibility nic nerekne tak necekas ze pri prvnim startu po upgrade na 10 bude nasledovat modra smrt zpusobena ovladacem od Comoda. Navic Comodo nejde odinstalovat v safe modu Windows.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
To vím.Ta aktualizace vyšla minulý týden ve čtvrtek a aktualizace probíhá postupně.U mě na pc třeba už v pátek a na noťasu jsem jí ručně dělal až včera,protože zřejmě pro win 7 není takový spěch,protože se jedná jen o funkčnost s win 10 a o sandbox.
Ještě poslední otázka, při upgradu se mi smažou mé soubory na disku nebo zůstanou? Děkuji.
Díky moc :)
Jinak tu složku Windows.old nemaž ručně, ale klikni pravým na systémový disk dej ho vyčistit, potom dej vyčistit Systémove soubory a tam to odstraň.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6709
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 10:47
-
-
- 6
- 8041
-
od zeus