zdravím ve spolek a prosím o radu.
Používám XP roky a už párkrát jsem z různých důvodů OS reinstaloval. společně s ostatními dlouhodobě používanými programy mi na disku zabraly ca 9GB. Po poslední reinstalaci zabírá dvojnásobek, tedy v procesu nové instalace, v místech, kde program slibuje odstranění staré verze se asi neodstraňuje nic a nová instalace se vprasíruje do původní, jinak si to nedovedu vysvětlit. Záhadou mi jsou soubory "pagefile" a "hiberfil", zabírající velkou část disku. Disk je rozdělený na část pro programy (C) a pro data (D) a běží mi tak ca 8 let... Poslední čas se to všechno sssssssss a mám podezření, že v o. systémech tikají hodiny a po skončení technické podpory se spustí "zlobítka" a nutítka, jak přejít na jiný os, pokud možno od MS...
Prosím o váš názor, děkuji.
jokr
Win XP se po reinstalaci "nafouklo" a zabírá dvojnásobek disku
Re: Win XP se po reinstalaci "nafouklo" a zabírá dvojnásobek disku
Píšeš nesmysly a spřádáš nesmysly, když to neumíš, pozvi si odborníka.
Cely problem je v tom, ze sis zapnul zobrazovani skrytych souboru. Poud to melo 9 GB, tak jsi toho vetsi cast nevidel.
Windows XP s plnou aktualizaci, vsemi frameworky a obsluznymi programy jako Java totiz zabiraji skoro 30 GB.
Soubory pagefile (swap) a hiberile (hibernace) tam byly vzdycky.
Windows XP s plnou aktualizaci, vsemi frameworky a obsluznymi programy jako Java totiz zabiraji skoro 30 GB.
Soubory pagefile (swap) a hiberile (hibernace) tam byly vzdycky.
Proč mi tykáte prosím? A ukliďte si HB!
Na fórech si každý tyká! A ty si jdi uklidit svůj chlív!
V internetovych diskusich je zvykem si navzajem tykat (asi tak 20 let), nejsme prece docenti ani doktori. Vyka se obvykle pouze vrchnimu nacelnikovi nebo predsedovi, ktery se oslovuje pouze Vase Blahorodi.
Ty Windows XP to misto zabiraly vzducky, jenomze kdyz se zase vypne zobrazovani skrytych souboru, tak neni videt ani pagefile, ani hiberfile ani nelze zmerit velikost nekterych systemovych slozek. Takze to vypada ze to zabira jen 9 GB, ale ve skutecnosti trojnasobek. Je to ale videt odectenim volneho mista od kapacitu disku, ze tam neco nehraje.
Predpkladam, ze jenom ten hibernacni a swapovaci soubor budou mit 10 GB.
Ty Windows XP to misto zabiraly vzducky, jenomze kdyz se zase vypne zobrazovani skrytych souboru, tak neni videt ani pagefile, ani hiberfile ani nelze zmerit velikost nekterych systemovych slozek. Takze to vypada ze to zabira jen 9 GB, ale ve skutecnosti trojnasobek. Je to ale videt odectenim volneho mista od kapacitu disku, ze tam neco nehraje.
Predpkladam, ze jenom ten hibernacni a swapovaci soubor budou mit 10 GB.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6146
-
od mateo-
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 16:09
-
-
- 3
- 1966
-
od Jirka88
12 zář 2024 19:44
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3189
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3239
-
od sabrik