Na starém ntb ASUS M70SR-7U036C - WIN VISTA HOME: http://www.czc.cz/asus-m70sr-7u036c/56808/produkt budu přeinstalovávat systém. Oddíl recovery na disku již není, takže instalačky budu shánět.
Z důvodů delší podpory bych tam dal WIN 7 64bit, ale nevím zda to půjde naisntalovat. Mám dotaz, zda to má význam (kromě delší podpory), a nebo tam mám znova dát ty Visty? (Předpokládám, že mě v ASUSU, dodají recovery oddíl)
WIN VISTA nebo WIN 7 ?
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: WIN VISTA nebo WIN 7 ?
radši bych se přikláněl k win 7... přece jen vista nebyla povedená
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
-
- Pohlaví:
Ovladače asus na Win7 nenabízí (pro tento model). Není tudíž záruka, že tam sedmičky dostaneš. Pokud ano, pak jsou sedmy jednoznačně lepší volba než visty.
Pokud byl notebook dodavan s Vistama, musis tam dat zase Visty, protoze klic v BIOSu je pouze pro Windows Vista.
Tak to s tím BIOSem mě překvapuje. Vloni jsem tento asi 10 let starý ntb: https://www.alza.cz/notebook-hp-compaq- ... d67312.htm , kde byly od výrobce XP PRO, přeinstalovat na WIN 7 PRO, a funguje to, akorát jsem musel poshánět na netu ovladače.
Pokud si tam nainstalujes nejakou piratskou distribuci co se automaticky aktivuje tak samozrejmne fungovat bude.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš koupenou licenci na W7, kterou můžeš použít, šel bych do W7, přecejenom W7 jsou o dost povedenější. A ohledně ovladačů, většina věcí by fungovat měla, popřípadě pude dohledat ovladač, problém může nastat s nějakýma funkčníma klávesama od ASUSu a podobně.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Já nechci pirátskou kopii. To je ntb na práci doma. A ty WIN7 jak jsem psal výše, jsem instaloval koupené, žádná pirátská verze.
Pokud to je asus je větší šance na to že ti drivery ti budou fungovat . protože jsme zkoušeli drivery z win 8 dát na windows 7 tak byli funkční . Ale jestli to pujde z windows visty na windows 7 to opravdu nevím . Zkus uvidíš .
.

Zkusím to a uvidím.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”